מה אתם הייתם עושים?

מה אתם הייתם עושים?

אני רוצה לקנות למישהו מתנת יום הולדת דיסק של מתי. אבל אני לא יודע איזה. איזה אתם הייתם בוחרים? אני לא כל כך בעד אוספים... אני חושב יותר לכיוון אחד מהאלבומים הראשונים או "שירים במיץ עגבניות".

liavt

New member
הפעמון

הרבה שירים נהדרים ומוכרים באריזה אחת!

גם צד א' צד ב' יכול להתאים

אולי בגלל שזה הדיסק הראשון של מתי שהיה לי. בכל מקרה השירים בדיסק מוכרים ונפלאים, כך שזו נראית לי אופציה מתאימה.

HaraRa

New member
מסכים עם זה

האלבום הראשון משנת 74', הדיסק עם הפעמון, צד א' צד ב' מכילים הרבה שירים מוכרים ויפים. עם מדובר פה שמישהו שטעמו המוסיקלי מעט מתוחכם יותר אפשר לדבר על "סוף היום", "אחד לאחד", או אחד האלבומים של ריקי גל שמתי עשה.

HaraRa

New member
ואני לא אומר שאלה אינם מתוחכמים

אבל הדיסקים האחרונים שציינתי הם יותר "כבדים" אפשר להגיד

Shykedmi

New member
זה תלוי מאד...

אני פשוט עובד בחנות דיסקים, אז אני מכיר את התחום קצת יותר מקרוב, גם כאחד שמנסה למכור הרבה מתי. בכל מקרה, אני דווקא אמנע ממה שהחברים כאן אמרו, והצביעו על "הפעמון". אלבום "הפעמון" הוא ללא ספק האלבום המושלם ביותר של מתי, אלבום שאחרי שלומדים להכיר את כל הדיסקוגרפיה של מתי, מבינים כמה האלבום הזה משקף אותו יותר מהכל, בעיקר במאסות האדירות של המוסיקה הברזילאית/סטיבי וונדר שישנם שם. דווקא בגלל שאלבום "הפעמון" הוא כל כך עמוק, לא הייתי ממליץ עליו להתחלה. הייתי ממליץ על שניים אחרים. האחד הוא האלבום שאני התחלתי איתו, "ילדותי השניה", שכמו שאמר פה אדם אחר, הוא מאד אנדרייטד, וגם לדעתי הוא כך. אחד האלבומים המעולים ביותר של מתי לדעתי, אלבום שמעט משאיר את המאזין באלם (כן, עם א'), אבל הוא אלבום שנותן המון טעם של עוד. וההמלצה השניה שלי היא מה שעד כמה שזכור לי אני נוהג להמליץ לרוב, שזה המארז של שני הדיסקים "מתי/אחד לאחד", שני אלבומים מעולים במחיר של אחד. "אחד לאחד" הוא פשוט אלבום שאין שום אפשרות לא להתאהב בו וללכת שבי אחריו, ו"מתי" זה אלבום שהוא קצת קשה לעיכול, אלבום שגם רשמתי עליו ביקורת ב"שרת העיוור" שמסבירה את מה שאני אומר פה. בכל מקרה, לעניות דעתי - או "ילדותי השניה" או הדו-סט של "מתי/אחד לאחד". שי

פוזנא

New member
אני חייב למחות (-:

לדעתי "ילדותי השנייה" הוא אלבום הרבה יותר קשה לעיכול מכל מה שציינת. יש שם שירים שלמאזין בפעם הראשונה, לא יהיו קליטים, והמאזין עלול להישאר עם ילדותי השנייה ושביל באמצע שביל בצד. אני מצטרף לדעה שהפעמון, וגם "סוף היום" יכול להיות מהנה מאד למי שאוהב גם קצת מוזיקה "דרום-אמריקאית"

Shykedmi

New member
שים לב שאמרתי ש...

שים לב שאמרתי ש"ילדותי השניה" משאיר את המאזין קצת באלם, אבל משאיר טעם של עוד - לא אמרתי לרגע שהוא קל לעיכול, אבל אם באמת רוצים ללמד אנשים לאהוב את מתי, צריך לעשות איזשהוא טיזינג. דווקא "סוף היום" הוא לא אלבום של מוסיקה דרום אמריקאית, אלא אלבום עם רוח רגאיי ומוסיקת מתי (להבדיל מהפעמון הוא באופן מובהק מוסיקה ברזילאית), אפילו שמתי טוען שהוא רשם רק שיר רגאיי אחד ("ימי בצורת"), מה עם "רגאיי של עברי" מתוך אותו אלבום. דוגמא למוסיקת מתי זה השיר "עוד תראי את כל הדרך" מאותו אלבום, ו"נערתי" מ"ילדותי השניה". אבל מה זה משנה? העיקר מתי. שי

מתי לא טוען

שהוא רשם שיר רגאיי אחד. אלא שלושה. "ימי בצורת", "רגאיי של עברי" ו"על ראש שמחתי" לריקי גל מאוחר יותר שעל זה הוא אומר "רגאיי קצת משונה".

Shykedmi

New member
מוזר -

בהופעה שאני הייתי בקמלוט הרצליה, הוא אמר ש"ימי בצורת" זה שיר הרגאיי היחיד שהוא רשם, ואני במתי לא טועה. :) שי

בהופעה בהיכל התרבות בב"ש

הוא כנראה נזכר גם בשניים האחרים שהוא היה אחראי עליהם כי אז הוא אמר אחרת... וגם בחולון בחודש שעבר. אבל האמת היא שאני גם זוכר מאיפה שהוא שהוא אמר שהוא כתב שיר רגאיי אחד - ימי בצורת. מוזר.

למעלה