מה אתם הייתם עושים?

orrin

New member
מה אתם הייתם עושים?

יש לי חברה טובה, חברת ילדות. בחורה מדהימה, מכשפת, מוכשרת ברמות. היא עברה כבר כמה וכמה גברים, עם חלקם זה נגמר בלגור יחד, עם חלקם זה נגמר בלילה אחד. עכשיו היא עם בחור מדהים לא פחות והם החליטו להתחתן. אז למרות הפרגון הכי גדול בעולם, אני שואלת את עצמי אם זה באמת נכון- בהתחשב בעובדה שהיא בת 21 והם יחד שלושה חודשים. והיא באה אלי אתמול, והיא זרחה כמו השמש בערך, והעיניים שלה נצצו כמו שלא ראיתי אותן ככה מזמן. ולא יכולתי לקלקל לה, לא יכולתי לשאול אותה אם היא בטוחה- כי נכון שהם מחוברים בוורידים בשלושה חודשים האלו אבל עדיין לכל אחד יש את הספייס שלו ובכלל- בגיל 21 להחליט שזה האדם שאתה רואה את עצמך איתו גם בגיל 80? ואני שוב ושוב נקרעת, כי אני יודעת שאם זה שם- זה יכול להיות שם אחרי שבועיים, ואם זה לא שם- גם אחרי 10 שנים זה לא יהיה. ויש ביניהם אהבה מדהימה, ויש ביניהם כבוד כל כך גדול אחד לשני. ומצד שני, אני יודעת שלפעמים אתה חושב שזה שם ואחרי שאתה גר ביחד שבועיים אתה מבין שיש חלק גדול מהתמונה שעוד לא ראית. קיצר, אני מסתבכת עם עצמי. אני שמחה שטוב לה, אני מתה עליו ואני חושבת שרק מלראות איך הוא מסתכל עליה אתה נמס, ועדיין- עולים בי חששות של מה יקרה הלאה, בעוד שנתיים או חמש או עשר. לא יודעת, זה גורם לי להרגיש כמו אדם רע שאני לא שמחה במאה אחוז, שאני מחפשת את הקאץ'. ואני פוחדת בשבילה- כי חתונה זו החלטה לכיוון אחד, אין מצב שהם יוכלו עוד שבועיים לחזור לאיפה שהם עכשיו- זוג שלא גר יחד ולא מדבר על ילדים ומשכנתא. ויש בי חלק שחושב שאולי אם הם יחכו אז זה ילך קל יותר, ויש בי חלק שחושב שאם זה זה - אז זה ילך גם עכשיו, ואם זה לא זה- עדיף לדעת את זה עכשיו. ואני מרגישה בנאדם רע שאני לא שמחה במאה אחוז. היא ישבה אצלי אתמול וציפתה שאקפוץ ואשיר אבל הייתי די בשוק, ודי מסוייגת. ואחרי שהיא הלכה הרגשתי רע עם עצמי, שלמרות שהיא חברה כל כך טובה שלי ולמרות שאני אוהבת אותה כל כך אני לא יכולה לשמוח במאה אחוז. והיא עברה המון בשנים האחרונות, המון רע, המון כאב, המון ג'יפה שלא מגיעה לה. אין לי ספק שהיא הרבה יותר בוגרת מהגיל הכרונולוגי שלה, ומגיע לה למצוא את המקום השקט, את הבית הבטוח, שבאמת יאפשר לה להנות מעצמה וממה שיש בה וממה שיש לחיים לתת. ואני חושבת שהוא נותן לה את זה, אני בטוחה האמת, וזה גורם לי להרגיש עוד יותר רע עם זה שאני לא פוצחת בריקודים וצהלולים. מה אתם הייתם עושים? איך אתם הייתם מגיבים?

וכרגיל -

תשובתי מתחלקת לכמה תשובות ביניים : א - מפרגנת, הבחורה עברה את הגיל בו היא מוגדרת קטינה, ולכן היא בהחלט אדם בוגר בנפשו ובדיעותיו - אם זאת ההחלטה שלה - כבדי אותה. ב - חתונה היא עדיין לא גזר דין מוות, הרבה ביקרו שם וחזרו - ואף אחד לא מת מזה. ג - לצערי - המיתוס הזה של להזדקן ביחד - ורוד מדיי, אין ספק שזאת מחשבה אוטופית ואופטימית - אבל אולי שווה לדבר על מונחים של "עוד שנה.." או "חמש שנים מהיום..." זה עוזר לעקל את המחשבה הזאת. ד - גם כשהורים רואים את צעדיו הראשונים של תינוקם בעודו נופל ונחבל - עדיין יודעים כי אם הוא לא ייפול - הוא לא ילמד לקום וללכת - החיים בנויים מערימה של מכשולים שאנו לומדים לעבור אחד אחד - אז אולי החשש הזה מהלא נודע - הוא חשש מוגזם מדיי. ה - שלושה חודשים הם לא הרבה זמן ? למי ? במונחים של מי בדיוק ? זה קבוע לכולם ? לא בטוח... ו- יש אנשים שיודעים שהם מצאו משהו טוב כבר אחרי חמש דקות - אז למה לפקפק ? בקיצור - תשמחי בשמחתה - ותדאגי להיות שם בשבילה בטוב וברע, עדיף בטוב.

orrin

New member
אז

האמת שהרגע נכנסתי הביתה מבילוי עם אותה חברה. נרגעתי איכשהו, ראיתי שהיא שלמה עם זה, שהיא חשבה על הרבה דברים מהרבה כיוונים לפני שהיא אמרה כן. ובכלל מי אני שאשפוט? אבל איכשהו הדאגה היא טבעית בקשר כזה, קשר של 20+ שנים שבהן עברנו כל כך הרבה דברים יחד והדבר היחידי (לפחות נכון לעכשיו) שנשאר יציב היה האנחנו הזה של שתינו. ולגבי להיות שם? זה לא מוטל בספק. אני תמיד אהיה פה, בטוב ברע ובמכוער. תודה על התגובה

זמשוש

New member
לדעתי התגובה שלך טבעית לחלוטין

בגלל שלא נהוג כאן להתחתן בגיל כל כך צעיר ו/או אחרי זמן כל כך קצר של היכרות, טבעי שהתגובה הראשונית תהיה הרמת גבה כלשהי ודאגה לחברה שבעבר כבר נכוותה לא מעט פעמים... אבל תמיד יש את היוצאים מהכלל, וטוב שיש אותם. אולי את צריכה עוד קצת זמן לעכל את הבשורה ולראות כמה היא באמת מאושרת (שזה מה שהכי חשוב)... כמו שאני רואה ושמחה לשמוע - כבר הוקל לך בפגישה האחרונה שלכן. שיהיה במזל טוב!

magenta73

New member
תראי,

כמה שאני יכולה להיות סקפטית, ויש שיגידו מרירה ושאר ירקות, אני כן יכולה להבין התלהבות ואהבה שכזו. וכן יכולה להבין שאנשים מוצאים אהבה מהר, ולדעת שזה "זה". סיפור על חברה שלי, שהיה לה משהו 7 שנים, הוא היה ממש רע אליה, ובכלל טיפוס לא נעים בעליל, שתקתי הרבה זמן, עד שפעם הוא ממש גער עליה והקטין אותה ליד החברים שלה, מאז היא קיבלה ממני בומבות בראש על לעזוב אותו. היא עזבה אותו, לשמחתי הרבה, ולשמחתה, עברה לגור עם משהו, כשותף, ותוך שבועיים התחיל בניהם רומן, היא פחדה לספר לי, פחדה מהתגובה שלי, ואמרתי לה - שאני מפרגנת - זה לא שאני לא רוצה שהיא תהיה בזוגיות, זה שלא רציתי שהיא תהיה במקום שרע לה. והבחור החדש - מקסים וממש מתאים לה. הם אמנם לא התחתנו, אבל הם ביחד מאז ויש להם כרגע שני ילדים מקסימים, אחת בת 3 והקטן בן חודש וטיפ. אני, לעומתך, גם לא רואה חתונה כמשהו בל יעבור, מתחתנים, לא הולך, מתגרשים, הכי הרבה מפסידים מזה קצת כסף... כל אחד חי את חייו, וכל אחד לומד מה שהוא צריך ללמוד, גם אם מטעויות וגם אם מדברים טובים. אם לה טוב והיא שלמה עם זה - תהני.

goony1

New member
בגרות אישית

זה עניין טרוויאלי. יש כאלה בוגרים בגיל 20 ויש כאלה שבחיים לא יהיו בוגרים נפשית גם בגיל 80 ...

magenta73

New member
ואיך בדיוק בגרות נפשית קשורה לחתונה

לא נשאר לי מקום בכותרת לסימן שאלה... אז, הנה> ????

goony1

New member
בקטע של

להצליח בחיי נישואין. ואמרתי טרוויאלי. בגדול זה אישי . יש כאלה בגיל 20 בשלים ומסוגלים להתמודדות עם האחריות ויש כאלה שלא ולא יעזור כלום. ופה יש לי הרבה מקום לסימן קריאה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה