מה אתם הייתם עושים

karkafta1

New member
מה אתם הייתם עושים

שבת שלום לכולם אני בן 23 ואני מתחבט בבעיה נפוצה אך קשה מאוד: אני וחברתי בת ה-21 חגגנו זה מכבר 5 חודשים. לאחר תקופה זו הגעתי למקסנה שהפערים האינטלקטואליים בינינו גדולים ואף גדולים מדי. אינטלקט ואינטליגנציה הינם התכונות החשובות לי ביותר אצל בת הזוג ומכאן הבנתי שלקשר כזה אין עתיד רחוק (מגורים יחדיו ואף חתונה). טוב לי עם חברתי-היא בחורה טובה ומקבלת אותי כפי שאני אך אינני מסוגל להיות איתה בקשר שכן אני מרגיש שאני משקר לה כשאנו יחד-הרי הקשר ייפסק במוקדם או במאוחר. מצד שני איני מסוגל להיפרד ממנה כי אני מרגיש שאני פוגע בה, שהשליתי אותה במשך חודש ואף יותר, אינני יכול לספר לה את הסיבה האמיתית ואין לי ברירה אלא להשתמש בתירוץ של לימודים מרוחקים (שנינו מהמרכז ואני הולך ללמוד בבאר שבע). ומהצד שלי אינני יודע כשאפרד ממנה אם בכלל אמצא מישהי שמתאימה לי-מישהי שתקבל אותי כפי שאני עם מגרעותיי (חלקן פיזיות ואתן רמז רק שמדובר במה שמשפיע יותר מכל על הבטחון העצמי של הגבר וחלקן אחרות כמו לכל אדם נורמלי) הפחד הגדול הוא להישאר לבד שכן גיליתי שעל אף שאני חושב שלא-יש לי למעשה דימוי עצמי מעט נמוך שאותו אני מנסה להגדיל כבר זמן מה. האם מחשבותיי הן נכונות או שתפיסתי המחשבתית לגבי הפרידה הינה שגויה בתכלית. מה אתם הייתם עושים? תודה על הכל

magenta73

New member
מה הפערים?

איך הם מתבטאים? איך הם מפריעים לך? זה משהו שמפריע ביום יום, או שזה משהו יותר "על הנייר"?

karkafta1

New member
הקשר הופסק

אך בכל מקרה מדובר על כל מיני ביטויים שהיא לא תכיר שהם די נפוצים למשל "רבעון".. נראה שיש לה פחד ללמוד-היא אפילו לא חושבת על פסיכומטרי.היא טוענת שאין לה את התחת ללמוד, אבל אם אין לה אז איך היא אמורה ללמוד. לא נראה לי שיכולתי לפתח שיחה על נושא כללי החששות היו מכוונים בעיקר לעתיד ולא יכולתי להישאר איתה בקשר כשאני משחק אותה ששום דבר לא מפריע לי. תודה

magenta73

New member
טוב, מקווה בשבילך

שאתה בטוח שעשית את הבחירה הנכונה בשבילך. כלומר - בלב שלם. ובהצלחה בהמשך :)

לדעתי, המחשבה שלך היתה ריאלית|שבלול

משמע, להפסיק את הקשר מתוך אותם הפערים האיטלקטואליים האלה. לפעמים משיכה מבלבלת אותנו ועל כך מאפילה לזמן ולו קצר על תחומים או עניינים אחרים שלנו מאוד חשובים בבן זוג מלכתחילה בכדי לנהל מערכת זוגית נורמלית קל וחומר כשמדובר בתקשורת בינאישית. לדעתי, פער כמו אינטלקט לא ניתן לגישור ולא מאפיל על שום חוסר אחר שקיים בבן הזוג כי בסופו של דבר אחרי המין, אחרי המחוות, אחרי הדאגה, מגיע שלב בו שני אנשים בוגרים מנהלים שיחה גם אם סתמית וגם אם "ברומו של עולם" וכשאין סיפוק ברובבד הזה, התסכול יגבר מרגע לרגע, דבר שיוביל אותך ואותה לריחוק מנטאלי ,ריגשי ואחר כך ...מיני. ומכאן הספירה לאחור לניתוק הקשר. אז בשביל מה זה שווה? להיות עם אדם שבסופו של דבר אפילו תזלזל בו? להיות עם אדם שכרגע אולי אתה נמשך אליו אבל אחר כך אפילו לא תרצה לגעת בו או להיות קרוב אליו אפילו?! בשורה התחתונה, הפרידה שלך לא שגויה בתכליתה, אתה מבצע עיבוד מצבי שבעצם מקדים תרופה למכה. היום, אתה יכול להנות משטחיות שיכולה אולי לעורר אותך לחודש-חודשיים כשבסיומם תגיד עליה "תרחיקו אותה ממני". אז מה עדיף? שלומית

למעלה