מה אתם זוכרים מ"החופש הגדול"?

נחל ים..

New member
מקודש לכולם ובמיוחד לשייקספירית

דקה לפני שאני שולחת אותו אליכם כן אליכם אל המקום הגדול ששומר על המוסר ומלמד ערכים על כבוד האדם אולי גם על אהבה אך בעיקר על חברות טובה על התחשבות בזולת על אהבת האדם כן אותו מקום שהוא חינם אין כסף לכל דורש נו אותו המקום שבגללו משום מה עלה לי כמעט אלף וחמש שקל על ילקוט של הארי פוטר ועל המון מחברות ומליון ספרים שמי יודע אם יסיימו אותם אולי עם השנים ועוד מליון צעצועים כי איך אפשר בלי מחברת של פוקימון או סתם לגעת באושר ואיך אפשר לפספס את נטלייה אוריירו כן המקום שהם נמצאים שם כמעט חצי יום ופוגשים חברים מכל מיני עולמות ומקומות ולפעמים גם יוצאים להמון טיולים כשנותנים להם אלו החמסינים או התנזים אותו המקום שבשניה לפני שמתחילים שזהו יודעת בליבי שסוף סוף הם הולכים נגמר הסיוט נגמר המשעמם לי בבית ואין מה לעשות וכן רוצים שוב ללכת לסרט מה לעשות ואיך שכחתי גם בבריכה רוצים רק עוד קצת לנסות ואמא עוד קצת כי את יודעת שכולם נסעו לחו´ל ואני נשארתי בבית ואיך יהיה לנסוע לחול´ איך תגידו לי אתם שכל הכסף הלך על אותו המקום שאמרו שחינם אך מבלי לרחם הכל נגמר על מחברות וספרים וכל מיני צעצועים אחרים. אז בדיוק בשניה הקטנה בדקה ההיא התשעים ותשעה שיודעת שיהיה לי סוף סוף שקט ואולי גם סוף סוף נחת שאוכל להרים רגליים ולאכול את הפרוסה בצלחת ולא לרוץ כל דקה אמא הוא משך לי בצמה אז כשאני חושבת על התחושה חולמת לי על אותה השעה אז פתאום משום מקום אני שומעת בלחישה שמגיעה עם צרחה אדירה אמאאאאאאא שמעת איזה כיף כן כן כך אמרו בחדשות שאולי יכול מאוד להיות שיש לנו שביתה אז סופקת כפיים מביטה לשמיים ומבקשת בקשה אחת קטנה כמעט בתחינה שאם שם מישהו שומע את קולי ואם בליבכם יש מעט רחמים כן כן אתם שם בכנסת אתם השרים הרי גם לכם יש ילדים אז בבקשה למעני עבורי בשבילי שלא תעזו לחשוב ולו לשניה על שום שביתה!

magy

New member
ברוכה הבאה....נחל- ים

תספיקי לקרוא כל מה שנכתב פה??????? קחי זמן ותתחילי לקרוא.....
)))) הודעה אחת עולה על הודעה קודמת...... ברצינות.....

magy

New member
החופש הגדול הוא נושא כאוב

מאחר ולא היה בתקציב המשפחתי שלנו נתח להקצות לקייטנות. כך שאני מעודי לא הייתי בקייטנה. וכל כך רציתי.. מעניין שלא באתי בטענות לאף אחד. הבנתי שאין כסף....למה הבנתי הכל??????למה התחשבתי בכל העולם....?????כשאמרו לי לא....זה היה לא...... לא שואלים למה....לא מקטרים.....מקבלים את דעת ההורים כמות שהיא.. באמת לא היה כסף מיותר....בקושי היה לדברים אלמנטריים, וקייטנה היא מותרות לכל הדעות.... סבא וסבתא קנו מעילים לחורף....סנדלים לקיץ....ואבא עבד בסולל בונה כבנאי מארבע בבוקר, עם גופיה לבנה....והשיזוף בכל אתרי הארץ...השאיר עליו גופיה לבנה....על העור גם אחרי שפשט אותה... זמנים קשים.....שנות החמישים....המוקדמות והמאוחרות.... מדי פעם, היו לוקחים אותי לאיזה קיבוץ קרוב קרוב לחיפה.. כדי לראות מה זה קיבוץ. אבל רק ליום אחד... מדי פעם נסענו לקרובי משפחה שהתגוררו מאד רחוק מאיתנו....נהריה...
ונסענו באוטובוס.... אפילו לנו שם. אבל בכללי, בחופש הגדול, חלמתי על קייטנה, והסתובבתי ברחוב עם הילדים במשחקים שכבר צויינו פה....ודיימנתי מה יכולתי לעשות בקייטנה. אגב, ילדיי, כבר הלכו לקייטנות, המשובחות ביותר, בכל שנה, ולא רק בגלל שעבדתי... אלא כדי לגרום להם הנאה..... אוףףףףףףףףףףףף , היו זמנים.........ולא הכי טובים.....הפטנט הוא לקרוא להם נוסטלגיה...... וזה אמור להפוך אותם לחביבים יותר.....
))))))))
))))))))))))))

גל-עמית

New member
חופש גדול.........

..מה את מקטרת? נסעת לנהריה....את יודעת מה זה? אני הגעתי "כולה" לקריית חיים....לעומת חיפה, ה"קריה" הייתה בשבילי כמו קיבוץ.....המון חול, ירקנים עם גמלים ועגלות ו/או פרדות ו"חיות" אחרות...ה"צרכניה" הראשונה בעולם....מול דודתי.... לטפס על העצים בחצר, לקטוף...ללרכב על אופניים !!!! ולים...חוף "גליה"....חוף קרית חיים... איזה כיף !!!

אני זוכרת את

חוברות העבודה! הפציצו אותנו בחוברות: תנ"ך ועברית וחשבון אולי כדי לסיים את כל מה שדילגו עליו במשך השנה. לא זוכרת אפילו קייטנה אחת ובוודאי שלא נסיעה לחו"ל. זה לגבי. הילדים שלי לעומת זאת קייטנה רודפת קייטנה שעורים - אין וחו"ל - לפחות פעם אחת בחופש ואולי גם סופשבוע במלון בארץ השתנו הזמנים

פנטזיה הזכרת לי את חוברות העבודה

היו כמה : חשבון, עברית, תנ"ך ואנגלית... למי היה ראש לשעורים בחופש - כשבבת-ים קורץ הים והחולות ? מצאתי פטנט.. שירבטתי שטויות ומספרים בחוברות.. עשיתי עצמי עסוקה עם פרצוף שקדני.. ממילא הבנתי די מהר - שאת העבודה - אף אחד לא ממש בודק !

ענבר.

New member
חוברות - המצאה לא נכונה ../images/Emo3.gif

עד היום אני לא מצליחה להבין את ההגיון- לתת שיעורים לחופש....... ראבאק, יא מחנכים!!! יש חופש או אין חופש? חופש, אצלי, זו בטלה מבורכת מוחלטת!!!!!!!!

גל-עמית

New member
חוברות עבודה......

כמו "ייקה-פוץ"....את שלי סיימנתי צ´יק-צ´ק ו"אפסנתי אותם"...כדי שיהיה לי זמן "נטו" לכייף.... לפעמים, גם עשיתי קצת כסף (או שווה ערך...) בלמלא לילדים אחרים. בשנים ש"התפרעתי" - חלק מהדפים הפכו אותי למומחה בבניית עפיפונים מנייר....זאת לאחר המומחיות שלי בבניית עפיפונים מעץ במבוק ונייר צלופן מקושט (ע"י הבנות..). ובנושא עפיפונים: 4 ילדים - בנינו עפיפון שלא יכולנו לשאת אותו לבד מפאת גודלו. משהו ענק! יום אחד, הייתה רוח חזקה שאפילו ארבעתנו לא יכולנו לה והעפיפון "ברח" לנו...לא עזר "חוט שמשון" מס´ 10 !!! וה"זנב" שהיה לו...עשויי מסמרטוטים (לא מנייר, כמו בעפיפונים קטנים..) בגלל הצורך במשקל נגדי לאיזון... מישהו/הי אולי זוכר/ת את "משלוח המכתבים" לעפיפון....את "קרבות" עפיפון בעפיפון.....

למעלה