מה אתם חושבים על אפליית האתיופים?

יפעת*

New member
מה אתם חושבים על אפליית האתיופים?

לא התבגרנו אפילו קצת, כל עליה אותו הסיפור החדש הוא השונה והשנוא. במקום לנסות לשפר ולשלב, כל הזמן תופעות גזעניות בבתי ספר, במקומות עבודה, בדיור. כאחת שעבדה תקופה ארוכה עם אתיופים כשותפים לעבודה, אני יכולה לומר שכמו אצל כולם יש חכמים יותר ופחות, חרוצים יותר ופחות נחמדים ולא נחמדים. חלקם אופלו בבתי הספר התיכונים במגמות שיכלו לבחור חלקם מתקשים להתקבל ללימודים ולעבודה, בלי שום קשר ליכולות שלהם. עצוב שאילו הם פני מדינת ישראל שנת 2012

מסכימה איתך לגמרי!!!

זה נורא בשבילם...זה מעליב זה לא הגיוני שבשנת 2012 אנשים התנהגו כך... פשוט לא גודלים! לא משתנים! לא מבינים!!! חבל

riki23

New member
הקהילה

שלהם קיבלה הרבה עזרה, במישור כלכלי, לימודי, חברתי וכו'. תראי לי עוד עליה ש 15 שנה מקבלת סיוע לימודי, לימודי השפה העברית? עליות אחרות קיבלו סל קליטה וחצי שנה אולפן. הבעיה שקהילה אתיופית מבודדת את עצמה מלהתחילה ולא מנסה להשתלב. יש גבול למאמצים של החברה והמדינה, משום מה הם חושבים שמגיע להם הכל.

לא מדובר על מה שהם קיבלו או מבקשים לקבל

מדובר על יחס של אנשים אליהם מתיחסים אליהם כמו אל מצורעים וזאת הבעיה עם כל עליה.. לכל עליה שעלתה לארץ מאז קום המדינה האזרחים והעולים הותיקים התיחסו אליה בצורה מחפירה עד לבוא העלי החדשה ולא משנה מה הם קיבלו כרגע היחס הרע הוא לאתיופים פשוט בושה המדינה לא יכולה להחליט עבור אף אחד למי למכור או להשכיר או בכלל לאהוב מישהו זוהי מדינה דמוקרטית אך על המדינה לאסור בחוק התאגדויות כגון ועדי בתים שמוציאים הסכם חתום לאי מכירה או השכרה ופה כבר מדובר בהסתה לגזענות

לגמרי!!!!!!!!!!!!!!!!!

את רצינית?????????

עצם כתיבתך: הקהילה שלהם! את יודעת כמה מנסים להשתלב ולא נותנים להם צ'אנס בגלל צבע עורם????????????????? לאן הגענו? גועל נפש! שבן אדם יחליט האם להשכיר את ביתו למישהו לפי צבע עורו? איך תרגישי אם תהיי במקומם? זה מקומם אותי! זה מגעיל אותי ! שכאן במדינה שלנו במקום שאני חיה מתנהגים כך. ובואי לא נדבר באמת על האנשים שחושבים שמגיע להם הכל (כן! הם יושבים שם למעלה ....הדג מסריח מהראש!)

mazalmazal

New member
תשובה

כאשר את משכירה דירה, את רשאית להחליט איזה דייר תכניסי אליך הביתה. אם את רואה משפחה או אדם שלא מתאים לך, בוודאי שלא תסכימי להשכיר להם את הבית. זכותו המלאה של בעל הבית להחליט מי יגור בביתו- יש כאלו שלא מוכנים להשכיר לסטודנטים או לזוגות צעירים או לקשישים. ככה שמותר להם להחליט, הבית הפרטי הוא של בעל הבית. ותאמיני לי יש סיבה לכך. ואני דווקא בתור אדם שעבד עם אוכלוסיות עולים וראה עליות שונות, יכולהלהגיד לך שהם לא מנסים בכלל להשתלב בארץ, מסתגרים בתוךף הקהילה ומתבדלים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה , הם מקבלים יותר מדי צ'אנסים והזדמנויות, אבל הרבה יותר נוח לבכות ולהוית מסקנים. גם בסופר משום מה הם נוטים להיכנס ללא תור, ולצעוק שמגיע להם יותר. מעניין מדוע? וגם אין שום סיבה שילד שנולד בארץ והוריו עלו ארצה לפני 20 שנה יהיה זכאי לעזרה בביה"ס . מדוע? ותדעי לך שהם יודעים לסחוט מהלימון - לימונדה.

אני מקווה שאת לא רצינית

אחרת אבוי לנו אילו כולם היו כמוך..... במידה והמדינה החליטה שלילד שנולד בארץ והוריו עלו ארצה לפני 20 שנה שהוא זכאי לעזרה מסויימת, אני מניחה שזה דברים שנבדקו למרות שלא שמעתי על עזרה כזאת ואין לי בעיה איתה. לגבי זה שכל אחד ראשי להחליט איזה דייר להכניס הביתה, מאוד נכון, אבל ברגע שזה הופך למשהו שכולם מחליטים יחד לא להשכיר בתים לאתיופים זה נוראי! למה? כי הלבוש שלהם לא בדיוק כמו שלנו? כי הם משתמשים בתבלינים שלא נעימים לכולנו? למה? אני אישית עובדת בחברה גדולה מאוד ויש עובדים אתיופים שהלוואי ורבים אחרים היו בעלי מוסר עבודה ומקסימים כמותם בין כולנו יש פחות נחמדים, פחות חכמים אנחנו לא שווים וזה כל היופי אצלנו אך לעשות את מה שעושים להם? דיייי זה מוגזם! מעניין איך היית חושבת אילו היית אתיופית!

mazalmazal

New member
מסכימה איתך

הם קיבלו המון משאבי תמיכה, וגם לא ממש ניצלו אותם כראוי. הקהילה שבוחרת להסתגר ולהתבדל, אין להם זכות לדרוש. עבדתי עם עליות שונות, ואנשים כל כך כפויי טובה שחושבים שמגיעה להם הכל, דווקא מהעדה ( לא נעים להגיד ). נתחיל מזה שפעם ילד אתיופי הרביץ לילדה אחרת מהכיתה, קורה בין הילדים. הילד קיבל עונש, למחרת אבא שלו לא התבייש לטעון שהוא קיבל עונש עקב היותו אתיופי, ומה עם הילדה שנפגעה? פשוט בושה. ואם אנשים לא מסכימים להשכיר להם בית, יש לזה סיבה.

למעלה