הבעיה היא
שההכנסה הפנוי אחרי מיסים בברלין יותר גבוה מבתל אביב. אז גם אם אתה משלם במיסים, אתה עדיין משלם פחות.

כתבתי תגובה אבל הכל נמחק, הנה תקציר.
באתר שמשווה עלויות מחייה, בהשוואה בין תל אביב לברלין, תל אביב יותר יקרה בכל קטגוריה בהבדלים של בין 10-50%.
בעוד שההכנסה הפנויה בתל אביב נמוכה בכ200 יורו בחודש. משמע, אתה מרוויח פחות ומשלם הרבה יותר.
כן, לא חייבים לגור בתל אביב, אבל למרות שברלין עיר יחסית זולה, יש עוד יותר זולות. ואני בספק שאם נשווה את באר שבע מול ברלין התמונה תהיה שונה.

אז פופוליזם זול, זה לא. זה המצב הקיים.

נכון גם בארץ יש מוצרים שמחירם זול יחסית, אבל איך שלא תסתכל על זה, החשבונית בסופר, בברלין תראה מספר נמוך יותר.
אומנם אני לא גר בברלין, אלא באיזור מאוד יקר בארה"ב, ונכון שפירות וירקות יחסית יקרים פה, אבל כנראה שלא בכל כך הרבה כמו שחושבים, הבשר פה פי המון יותר טוב וזול, כך גם כמעט כל דבר אחר בסופר, אני לא מתכוון לעשות השוואה של מוצר אחד, או 5, או 20, אני רק יודע שכאן נשאר לי הרבה כסף פנוי כל חודש, כאן, אני חוסך כל חודש יותר ממה שהייתי מרוויח בישראל בחודש נטו, למרות שבישראל גרתי בבית הורי וכאן כמובן שלא. למרות שהמעבר שלי לארה"ב הסתכם בעלות 6 ספרתית, בגיל 26, שזה משהו שלרוב בני ישראל בגיל הזה כנראה אין בבנק, בגיל 28 קניתי בית גדול בארה"ב, שכמובן לא הייתי קונה בישראל גם אם הייתי חוסך את עלויות המעבר הגבוהות. גם הבחור מ"עולים לברלין", בן 25, בארץ כנראה שהיה גר עם ההורים או בחור מושכר, שם? קנה דירה בגיל 25.

אז כמו שאמרתי, זה לא פופוליזם, זאת האמת, זה המצב. אבל, האם בשביל זה לעזוב מדינה שבא נמצאת המשפחתך וחבריך אם הדבר היחיד שמרפיע לך זה יוקר המחיה שתכלס אפשר לסבול אותו? לפי דעתי לא, עלות מחייה זאת צריכה להיות סיבה משנית לפי דעתי.