מה אתם חושבים על חרדים ספרדיים שמזלזלים בעדה

yonabn

New member
מה אתם חושבים על חרדים ספרדיים שמזלזלים בעדה

עברתי שבת די נחמד אצל משפחה ברמת בית שמש אבל הופתעתי בכמה דברים. אני די מופתעת מהתגובות של אורטודוקסים מעדה ספרדית ששוכחים אפילו את המנגינות של הספרדים כדי לשיר זמירות שבת כיאלו זה יידיש. לא מבינה את זה.בהתחלה אפילו לא זהיתי את הזמירות זה יפה אבל לא כל הזמן, אנחנו ספרדיים. הם אמרו לי כי לומדים בכולל של אשקנזים, ושהעדה האשקנזית קובעת שמה והישיבות של אשקנזים יותר טובות משל ספרדיים. אני באה מצרפת ורק בישראל, ראיתי גזענות בין אשקנזים וספרדיים. אמרו ברמת בית שמש שחייב לבחור ב"גימל" ולא בש"ס כי רק גימל עוזר ליהודים ולא ש"ס, מה זה דבר כזה "חיייבים" כאילו אין לנו ראש לבחור מה שאנחנו חושבים לנכון ! וכיאולו הולכים ישר לגן-עדן אם בוחרים מה שהם רוצים. כל השנים האחרונות, אני מודה שבחרתי בש"ס, אבל השנה מצאתי לנכון לבחור בליכוד, כי אני גרה בדרום באשדוד ובגלל המלחמה לא רציתי שניקח סיכוי שתיהי ממשלה חלשה. עוד דבר שמפתיע אותי מאוד שחרדים לא מהססים לעשות לשון הרע וצוחקים עלי כשאני אומרת שזה מאוד חשוב לא לבקר אנשים. הם גם טוענים כשלא אומרים שם של בן-אדם אז אפשר לעשות לשון הרע, מה זה השטויות האלה ומה התועלת בזה? אני קראתי הרבה "חפץ חיים" על לשון הרע ולא הבנתי ככה. מישהו יכול לתת לי הסבר על זה? רציתי לתת דוגמה גם כן על הקרובים דתיים שלמדו בישיבה ובנים של רב ושלא מצאו מזלם ולא התחתנו עד עכשיו ושחתונה זה עניין של מזל. אז, מה ענו לי: שהם לא דתיים, שאלתי למה וכנראה שנישקו דודה אולי על הלחי.. לא יודעת למה היא אמרה את זה, לא ענתה ברור. היא לא הבינה את מה שאני אומרת, שחתונה זה עניין של מזל ולפעמים קשה למצוא מזל אפילו לדתיים. לא אוהבת כשאומרים שמישהו לא דתי כי הוא מנשק את המשפחה על הלחי... כל הדברים האלה. הם צריכים להחליט איך הם רוצים להתקדם. האם הדת היא רק קישוט? לפעמים אהי תוהה... כי גם ראיתי אנשים שיש להם כיפה ולא התהנגו בסדר עם אנשים. אני טוענת שצריך קודם כל להיות בן-אדם טוב עם ערכים, לפני הכל. ואסור בהחלט לשפוט אנשים שעושים פחות בדת. זה לא התפקיד שלהם, מצטערת. מה אתם חושבים? שבוע טוב לכולם יונה

ליונה, קצת הסבר על הגישה החרדית ../images/Emo197.gif

את צריכה להבין שחרדים בארץ יותר קיצוניים מאלו שאת מכירה בחו"ל. בחו"ל יותר מקובל שדודה מנשקת אחיין וכדומה. כאן הרבנים שולטים. אם הרב אומר להם למי להצביע הם יצביעו, גם אם הם גרים באשדוד. אם מישהו לא התחתן הם יקראו לזה "משמים" ולא "מזל". שמעתי שרב גדול בבני ברק שאל בחורים מהישיבה אם הם דאגו שעוד אנשים יצביעו ל"ג". כשענו שלא אמר להם שאם הם יעודדו אנשים להצביע "ג" הם ימצאו שידוך טוב במהרה (ואם הם ילמדו תורה במקום זה, הם לא יתחתנו בקרוב?). אותו רב היה מוכן לסגור את הישיבה כדי שהבחורים יביאו עוד בוחרים לבחור ב"ג" (כדי שיוכלו לקבל עוד כספים כדי להיכנס לממשלה וגם אחר כך) ביום הבחירות. זה לא ביטול תורה? אם את רוצה להמשיך לבקר את הקרובים האלה, תצטרכי להבין את התפיסה שלהם ולא להיכנס איתם לויכוחים מיותרים.

yonabn

New member
עוד משהו שמעצבן אותי

תודה על העצה, אשתדל לדבר פחות שמה. אקח את זה כאתגר. או-קיי, אז ככה עוד משהו מעצבן אותי: שאמרו לי שהתושבים שמה הם בארץ בגלל התנאים הטובים של ישיבות וכולל, אבל אם יהיו להם אותם תנאים בחו"ל, הם יהיו שמה כי ארץ ישראל ככה זה לא ישראל אם זה לא כל ישראל דתי. אני אוהבת את האדמה ואת העם פה כולו. אז אני לא מבינה את התפיסה הזאת. יום טוב לכולם. ביי יונה

yonabn

New member
בירור קטן

הקרובים שגרים ברמת בית שמש הם גם מצרפת ולמדו בצרפת במגזר הדתי.

yonabn

New member
רציתי שמות של רבנים ספרדים

הם גם טענו שכל ההרבנים הגדוליםו הם אשקנזיים. יש רב פינטו, עובדיה יוסף. מה עוד?

למעלה