מה אתם חושבים על מהלך הגוש החוסם?

מה אתם חושבים על מהלך הגוש החוסם?

בימים האחרונים דווח בכלי התקשורת על הנסיון של עמיר פרץ להקים קואליצייה "חברתית" שהוא יעמוד בראשותה. כל המהלך הזה הכעיס אותי מאוד, אני הייתי צריך לחכות שעות לרכבת כדי להצביע לאיש הזה והוא אכזב אותי כל כך מהר. הבוחרים נתנו למפלגת העבודה 19 מנדטים(הם איבדו מנדט אתמול או שלשום) ולמפלגת קדימה 28 מנדטים, העם רוצה את קדימה כמפלגת שלטון ומעדיף את אולמרט כראש ממשלה. למרות שהאפשרות לזכות בשלטון בכל מיני דרכים עקלקלות יכול לקרוץ לעמיר פרץ, זהו מעשה שלא מכבד את רצון הבוחרים. אם מוסיפים לזה את השמועות על מגעים שהתקיימו עם מפלגות ימין אחרי שהעבודה הצהירה שלא תשב בממשלה עם ישראל "ביתנו" ודומותיה, הסיפור הזה נהיה ממש מעצבן. זה גורם לי כבוחר להרגיש כמו מישהו שקנה מוצר וכבר כשהגיע הביתה גילה שעבדו עליו. יותר מכעיס הוא שכל העניין הזה יפגע במעמדה של מפלגת העבודה בשותפות הקואליציונית. הלוואי שהייתי יכול להגיד לפרץ עכשיו שייתן לי את הקול שלי בחזרה.

doresh shalom

New member
מהלך לא ראוי ../images/Emo41.gif

אבל לא צריך לקחת אותו יותר מידי ברצינות - כל מטרת המהלך הייתה לשפר את עמדת המיקוח מול אולמרט ולהראות לו שהעבודה אינה מובנת מאליה.

Mip Mip

New member
זה אכן היה מהלך הזוי, אך עם זאת

אולמרט צריך להרגע גם הוא. בתוך זמן קצר מאוד הוא הצליח להוריד את קדימה מניבוי של מעל 40 מנדטים למתחת ה30. מפלגת שלטון שגודלה פחות מרבע הכנסת זו בדיחה. הוא התחיל לזמן אליו אנשים למגעים קואליציוניים לפני שהוא מונה ע"י הנשיא וזו התנשאות. גם צורת הדיבור של בכירים בקדימה לפרץ לא הוסיפה בכלל, לכנות אותו "ראש ועד סבלי נמל אשדוד", שלא ישכח שסבלי אשדוד גם הם מצביעים פוטנציאליים... לא מקובל עלי שמפלגת "שלטון" תתבטא ככה כלפי אזרחים בזלזול והתנשאות. ואין לי ספק שבראש הסכסכנות הזאת עומד הנחש חיים רמון, אחד האנשים התחמניים ביותר בפוליטיקה הישראלית.

למעלה