אולי אני אומר משהו בעצמי
אני לא בטוחה שכוונתי בקשר לקריטריונים הובהרה (טוב, זה לא משנה כל כך, כל אחד כותב מה שבא מתוכו, ההגדרה לא באמת משנה). אבל אני אנסה לומר משהו על עצמי בהקשר הזה. אם אני מסתכלת על עצמי בקריטריונים לכאורה אובייקטיבים, בעיניים חיצוניות לי. אני רואה איך אני נראית מבחוץ. אני נראית בן אדם טוב עם לב טוב, רגישה, אכפתית. חכמה. די הצלחתי בדברים שעשיתי בחיים. ואהבו אותי בדרך כלל: חברים, מורים, חברים לעבודה, בוסים, כל מיני. אני נראית מספיק טוב. יש לי כשרונות מסויימים ותחביבים מסויימים. סגנון חשיבה. אני חושבת, יש לי דיעות על דברים, אני יודעת להתווכח עליהן. נשמע יופי, לא? נשמע שאני חושבת מחשבות טובות על עצמי, נכון? תראו איך השווצתי כאן. אבל כל זה זה מבחוץ, זה כשפורטים את הדברים לנקודות, שורות. מה אני מרגישה מבפנים? ואיך כל זה מתחבר יחד? מבפנים אני מרגישה לא שווה כלום. אני לא חיה את הדברים האלה שאני אומרת, זה כאילו תכונות חיצוניות לי. כל התכונות האלה הן שלי אבל הן לא מתחברות לשום דבר אחיד שהוא טוב ויפה, לשום אישיות אחידה. הם פשוט לא מתחברות. אני לא מחוברת. בעיניים הפנימיות שלי, או יותר נכון לומר-בתחושה שלי הפנימית זה לא הולך, וזה לא טוב. וזה לא אמיתי. יש משהו שהוא אני, שהוא לא כל התכונות שלי, שהוא עקום והוא לא מצליח, והוא כואב ולא מתפקד ולא יודע.