אני מגדלת 4 חתולים בבית שלי
ואני מוצאת בזה כיף גדול. אני גרה לבד, כך שהרבה פעמים הם משעשעים אותי, מצחיקים אותי ובאים לקבל ליטוף וזה נותן הרגשה של בית שמח. זה באמת נורא מוסיף לתחושת הביתיות. לטפל בכלב זה קצת יותר מסובך מאשר בחתול. הכלב האהוב שלי נמצא בבית ההורים, כי המחוייבות בטיפול בו היא גדולה. קחי בחשבון: - לפחות פעמיים-שלוש ביום לרדת לטיול. - אי אפשר להיעדר מהבית ללילה בלי שמצאת סידור, והשותפים שמסכימים לכלב לא בטוח גם יסכימו לגבות אותך במקרים כאלו. - אי אפשר לצאת לסופשבוע/חופש ארוך יותר בלי סידור לכלב. - חוץ מאוכל יש לקחת בחשבון הוצאות כמו חיסון, תילוע, תשלום לוטרינר (וגם זמן) כשהכלב חולה, וגם לפעמים למצוא סידור בתשלום למישהו שיוריד אותו כשאת לא נמצאת. אני הייתי מציעה לך לשקול לקחת חתול או שניים. במקרה הזה הכל תקף מבחינת אחריות והוצאות, אבל אין את הטיולים היומיים וגם אפשר להשאיר אותו קצת יותר זמן לבד, אפילו ללילה. ואפילו בסופי שבוע אם יש מישהו בדירה, לא תהיה בעייה להשאיר אותו. הדבר היותר בעייתי זה ניוד של החתול - אי אפשר לקחת אותו איתך לכל מיני מקומות כמו שאפשר לקחת כלב. בכל מקרה - כלב או חתול, מומלץ! מומלץ! מומלץ!