מה אתם חושבים על
בדירת שותפים

מאלפת23

New member
מה אתם חושבים על ../images/Emo107.gif בדירת שותפים

או על כל חיית מחמד אחרת (שלא נמצאת בכלוב) יש לכם ניסיון בזה? השותפים שלי מסכימים ואני חושבת להביא גורה לבית. מבחינת ההוצאות -
אבל מבחינת הזמן... מפחדת שאני לא אתרכז בלימודים בגלל הטיפול בכלבה (לימודים של פעמיים בשבוע, אבל בכל זאת, לא) מה אתם חושבים על זה? האם יש לכם ניסיון בנושא???

לקשמי

New member
נסיון רב ../images/Emo13.gif

בדירה הראשונה שגרתי בה היו בהתחלה שני כלבים (כלב וכלבה) וחתול. אחר כך נוספה עוד כלבה (הייתי עם שתי שותפות). אני מאוד אוהבת בעלי חיים כך שגם את הכלבים ואת החתול מאוד אהבתי, אם כי הכלב הפריע לי לישון בלילה.
כל פעם ב 4:00 לפנות בוקר בדיוק הוא היה מתחיל לנבוח בקולי קולות ומאז לא היה סותם את הפה. יחד עם זאת, כלבים הם כמו בני אדם, לכל אחד אופי שונה. כך שזה תלוי... בשותפים על ארבע ובשותפים האנושיים. לגבי זמן לטפל בו, האמת היא שלפני כמה חודשים, אבא שלי ואחותי הביאו לי הביתה חתולה, שהם מצאו ברחוב. הרבה זמן חשבתי להביא חתולה הביתה אבל כשהם הביאו אותה פחדתי, כי גם אני לא נמצאת הרבה בבית ופחדתי שלא יהיה לי זמן לטפל בה. אז לא לקחתי אותה.

Noaal

New member
אני בעד חיות מחמד בבית ובעצמי

מגדלת
בדירה (ועוד כ-10 בחצר). היות וזו חתולה שלי (ומבחינתי גם אלה בחצר) כל ההוצאות הן עלי, אבל אם אני אבקש השותפה שלי תאכיל את החתולה שלי. חשוב שלפני שתביאי חיה כלשהי הבייתה תסכמי עם השותפים שלך מה מעורבותו של כל אחד בטיפול בבע"ח ומי ייקח את בע"ח איתו כשכל אחד מכם יילך לדרכו. לאחר שתסכמו את שני הדברים המאוד חשובים האלה תבררי עם עצמך (והשותפים שלך):
כמה זמן יש לך לטפל בחיה?
מה גודל החיה שאתם רוצים, מינה וגילה?
כמה כסף את מוכנה להשקיע בבע"ח בחודש (במקרה ואת לוקחת על את האחריות העיקרית על בע"ח)? קחי בחשבון השנה הראשונה היא זו עם הכי הרבה הוצאות (עיקור, חיסונים, אימוץ, חיפוש אחר המזון האידאלי וכו'). זכרי שחיה זה לא צעצוע, זה בעל חיים עם תוחלת חיים של 15 שנה בממוצע (כלב או חתול), אל תקחי בע"ח שאחרי השותפות יימצא עצמו ברחוב או באחת מהעמותות. אם אין לך הרבה זמן פנוי ובכל זאת את רוצה בע"ח כלשהו, עדיף חתול על כלב. מעניק לא פחות אהבה אבל דורש הרבה פחות השקעה מבחינת זמן.
ואל תשכחי לבדוק בחוזה / מול הבעל בית שאין התנגדות להכנסתו של בע"ח כלשהו, ורצוי שאף תוסיפי סעיף שמאשר גידול בע"ח בדירה לחוזה.

babylon_a1

New member
אני גם רוצה חתול....

אבל גר בקומות, עוזב את הדירה פעם בשבועיים ליומיים חתול לא נוהג לעשות את צרכיו במקום הראשון שמזדמן ? מפריע לו לגור בקומות ? איך הוא יבלה שהוא יהיה לבד ? מה לגבי אוכל ?

כמה עובדות על ../images/Emo108.gif

חתול לא נוהג לעשות את צרכיו בכל פינה היות שחתול, בניגוד לכלב, הוא חיה מאוד נקיה שחשוב לה לעשות את הצרכים בפרטיות ולקבור אותם. זה למה מאוד נוח עם חתול בדירה, כי כל מה שהוא צריך זה ארגז חול בפינה מוצנעת ולא לצאת לטייל איתו כל שעתיים כמו עם כלב.
נכון שחתול יעדיף לגור בבית פרטי עם חצר, אבל לא כזה יפריע לו לגור בבניין קומות וזה עדיין עדיף על מגורים ברחוב כמו עשרות חתולים מסכנים.
בניגוד לסטיגמות, חתול הוא לא חיה אגואיסטית כמו שחושבים, אבל עדיין הוא צריך הרבה פחות חברה מאשר כלב והוא מבלה הרבה שעות בשינה. למי שחושש שהחתול שלו יהיה בודד, מומלץ לגדל 2 חתולים ביחד והם כבר ישעשעו אחד את השני ולמי שמגדל אותם יהיה כיף כפליים.
בניגוד לאמור, אני בדירה שלי לצערי לא הולכת לגדל אף חיית מחמד, והמעבר ממגורים עם 6 חתולים ושני כלבים לדירה ריקה מבע"ח יהיה עצוב וכואב. הסיבה העיקרית היא שהיות שמדובר בדירת שותפים לחתול לא יהיה מספיק מרחב (הוא לא ממש יוכל לשוטט מעבר לחדר שלי) חוץ מזה שהשותפים גם לא מתלהבים. זה בסדר, נבוא לבקר את השמינייה שלי אצל ההורים, ומקווה למצוא באוניברסיטה מישהו שישן איתי במקום החתולים...

Noaal

New member
תשובות (ושלחתי לך מסר פרטי)

החתול, בניגוד לכלב רגיל לעשות את צרכיו במקום אחד - הארגז חול שלו. לפעמים בפעמים הראשונות (או אם הארגז מלוכלך) החתול עלול לפספס ולעשות את הצרכים שלו מחוץ לארגז. את ארגז החול מומלץ לנקות מדי יום (להוציא גושים) ואחת לחודש - חודש וחצי להחליף את כל חול שבארגז. לחתול ממש לא מפריע לגור בקומות (החתולות אצל הוריי גרו את מרבית חייהן בדירה, אבל כעת מ-א-ו-ד נהנות מהיכולת לצאת לחצר), אבל חשוב למען בטחונו של החתול שתרשת (אפילו בצורה הפשוטה ביותר עם אזיקונים את החלונות). בשעות שהוא יהיה לבד הוא בעיקר יישן, מומלץ בכדי לשמור על שלמות הריהוט בבית לקנות לחתול מס' צעצועים ועמוד גירוד. לגבי האוכל - חתול אוכל אוכל יבש לחתולים. ניתן להאכיל את החתול פעם ביום (כמות מלאה) והוא יאכל את מה שהוא זקוק לו במהלך היום. לגבי הנסיעות - אין שום בעיה להשאיר חתול לבד למשך כ- 48 שעות (עם מספיק אוכל ומים כמובן!!!). חתולים (בכל הגילאים והצבעים) ניתן לאמץ בעמותות או אצל משתתפים בפורום חתולים. אלה הן התשובות על רגל אחת... עוד שאלות ותשובות תוכל לשאול ולקבל בפורום חתולים או במסרים פרטים.

להחליף חול כל חודש וחצי?!

אלוהים...אם אני לא מוציא כל יום גושים ומחליף חול כל שבוע הבית מריח כמו שירותים ציבוריים איך את מחזיקה חודש וחצי?

Noaal

New member
זה מאוד תלוי בחול ובאוכל של החתול

אבל זה לא הפורום לנהל את השיחה הזו.

newKiticat

New member
לגבי חול חתולים!

מניסיון- גם אחרי חודש הם ימשיכו לעשות את זה שם. מצד שני, אנחנו נוהגים להחליף את החול כל 4-5 ימים, אולי קצת יותר. זה בכל זאת מתחיל להסריח! עם זאת, חשוב להדגיש, אותו חומר מהולל- לא זול ועולה לא מעט. כמה בערך צריך על מנת לחשב הוצאות? ובכך- שקית אוכל לא יקרה של סופר קלאס, תספיק לחתול בינוני בערך לשבוע וחצי (אולי יותר, עימכם הסליחה, אני מחשבת על פי 7 חתולים בבית...), נגיד שבועיים. כלומר לפחות 2 שקיות פעם בחודש. 70-80 שקל. לגבי ההאכלה, חתולים צריכים תזונה מיוחדת, ולא- אי אפשר להאכיל אותם בשאריות שלכם! בשום פנים ואופן- לא! הם צריכים את התזונה המיוחדת שלהם, ואגב, אוכל כלבים לא טוב בשבילהם. כלומר- הם יאכלו אותו בשמחה (מניסיון...
) אבל חסר בו המון ערכים שמותאמים במיוחד לחתולים. חול חתולים- טוב, זה אינדבדואלי, אבל בכל מקרה- עדיפה השקית הענקית של ה10 ליטר. הוצאה חד פעמית על ארגז החול חתולים עצמו. קולר (15-20 שקל...) וחיסונים. חשוב לזכור שהחיסונים חשובים. וזה משתנה מוטרינר ולוטרינר. שלא לציין כשהחתול עצמו חולה או מפתח דלקת אוזנים/עיניים. לנו יש הנחה שוטפת אצל הוטרינרית (ככה זה כשמגדלים גן חיות בבית), אבל אני בטוחה שיכולים למצוא וטרינר מעולה בסביבתכם שבאמת עושה את עבודתו נאמנה מתוך כוונה לטפל בחיות, ולא מתוך כוונת ממון... בכל מקרה, קחו את זה בחשבון. לגכי אימוץ, לכו לאגודות. קחו שתיים אם כבר. תנו ל2 נשמות בית חם ואוהב (ובתנאי שבאמת אתם יכולים לספק להם בית חם ואוהב! הדבר הכי נורא יהיה לנסות למצוא להם בית אחר כך...)....

אני מגדלת 4 חתולים בבית שלי

ואני מוצאת בזה כיף גדול. אני גרה לבד, כך שהרבה פעמים הם משעשעים אותי, מצחיקים אותי ובאים לקבל ליטוף וזה נותן הרגשה של בית שמח. זה באמת נורא מוסיף לתחושת הביתיות. לטפל בכלב זה קצת יותר מסובך מאשר בחתול. הכלב האהוב שלי נמצא בבית ההורים, כי המחוייבות בטיפול בו היא גדולה. קחי בחשבון: - לפחות פעמיים-שלוש ביום לרדת לטיול. - אי אפשר להיעדר מהבית ללילה בלי שמצאת סידור, והשותפים שמסכימים לכלב לא בטוח גם יסכימו לגבות אותך במקרים כאלו. - אי אפשר לצאת לסופשבוע/חופש ארוך יותר בלי סידור לכלב. - חוץ מאוכל יש לקחת בחשבון הוצאות כמו חיסון, תילוע, תשלום לוטרינר (וגם זמן) כשהכלב חולה, וגם לפעמים למצוא סידור בתשלום למישהו שיוריד אותו כשאת לא נמצאת. אני הייתי מציעה לך לשקול לקחת חתול או שניים. במקרה הזה הכל תקף מבחינת אחריות והוצאות, אבל אין את הטיולים היומיים וגם אפשר להשאיר אותו קצת יותר זמן לבד, אפילו ללילה. ואפילו בסופי שבוע אם יש מישהו בדירה, לא תהיה בעייה להשאיר אותו. הדבר היותר בעייתי זה ניוד של החתול - אי אפשר לקחת אותו איתך לכל מיני מקומות כמו שאפשר לקחת כלב. בכל מקרה - כלב או חתול, מומלץ! מומלץ! מומלץ!

למעלה