מה אתם חושבים על...

mor000

New member
מה אתם חושבים על...

הקור חוגג והגשם יורד וברחובות יש מאות אנשים שאין מעליהם קורת גג ובעזה אין חשמל- אין חימום וחתולי הרחוב ושאר החיות החיות ברחובות מתים מקור. על מי אתם יותר מרחמים? או יותר נכון, מה עושה לכם יותר רע לשמוע... על המסוממים, הזונות,השיכורים, והזקנים בתחנה המרכזית הישנה בת"א או בכל עיר בארץ בערך? או על הערבים בעזה שנכללים בהם מלבד הטרוריסטים ילדים וזקנים ואנשים שרוצים שלום בדיוק כמו חלקים מאיתנו... או אולי בכלל על החתולים והכלבים העזובים ברחובות שלא יכולים לדאוג לעצמם? מי אשם בזה?! למי מגיע להיות עכשיו תחת קורת גג ושמיכות? יש מישהו שמגיע לו למות מקור? מה אתם חושבים?

amit678

New member
לאף אחד לא מגיע לקפוא מקור...

כמובן שיש יוצאי דופן כמו מחבלים שהשאיפה שלהם היא להתאבד יום אחד במרכז מסחרי ולהרוג כמה שיותר אנשים שהם הלוואי שימותו מקור ולא יספיקו להתפוצץ... אבל מסוממים, זונות, שיכורים, זקנים, ערבים (מלבד המחבלים...) וכמובן בעלי חיים... באמת שאני שומעת על זה בא לי לקחת את כל השמיכות שיש לי בבית. להשאיר סדין אחד ופוך אחד לכל אחד מהבית שלי ולרדת עם שאר השמיכות לרחוב ופשוט לשים אותם שם ולקוות שמי שצריך אותם יקח אותם... כמובן שזה לא מציאותי במיוחד אבל באמת שאני מנסה לחשוב איך אני יכולה לעזור לאנשים ולבעלי החיים האלו שלא שייכים לאף אגודה בין אם מרצון ובין אם כי אף אחד לא מצא אותם ולא יודעת מה לעשות... כמעט לכל דבר אפשר למצוא אשם גם אם הוא רק אשם חלקי...במכת הקור הזו אני באמת לא מצליחה למצוא אשם, השמש, שפחדה מהקור ו"התכסתה" בשכבה של עננים עד שכמעט לא רואים אותה, הטמפרטורות שהחליטו לרדת?!... מהם אי אפשר לתבוע פיצויים בשביל כל נפגעי הקור... אני לא ממש מבינה בזה, אני חושבת שזו אמורה להיות אחריות המדינה לטפל בכל אזרחיה, תקנו אותי אם אני טועה ויש אזרחים סוג ב' שלא מגיע להם יחס... נזכרים לכתוב על אנשים בעיתון כשהם מתי מקור או מינימוםמתאשפזים בבית חולים במצב קשה... אז למה לא לכתוב עליהם קודם ולהעלות את המודעת לזה שהם צריכים עזרה? אפילו לצאת בקמפיין של להראות אנשים שחיים ברחוב ולכתוב ש"אם לא נעזור להם היום מחר נמצא את השם שלהם במודעות האבל" ובאמת להגיד לציבור מה לעשות כדי לעזור להם כי באמת שאני לא יודעת איך אני, לבדי אוכל לעזור להם... אבל אם גוף או חברה יקחו את זה על עצמם כל אחד ייתן קצת ויחד זה יהיה הרבה...

נעה 124

New member
אני לא יודעת אם אפשר לרחם על מישהו יותר..

אז נכון, לעזה ניתקו את החשמל בגלל שלחלק מהם מגיע. אבל מצד שני, יש שם גם ילדים קטנים שרוצים שאמא תספר להם סיפור לפני השינה, אבל יש חושך. יש שם זקנים שרוצים לשבת עם הנכדים שלהם ליד התנור, אבל התנור לא עובד. והאנשים האלה לא אשמים בשום דבר, הם פשוט בחרו לגור במקום מסויים, שלצערם גרים בו גם טרוריסטים. הזונות, השיכורים והמסוממים.. זה ממש נורא.. אני זוכרת שפעם כשהייתי קטנה ראיתי הומלס, ואבא שלי הסביר לי שלאיש הזה אין בית, אז הלכתי אליו ושאלתי אותו אם הוא רוצה לגור איתנו. באמת שלפעמים בא לי פשוט לפנות חדר אחד בבית, ולתת לכמה מהאנשים האלה לגור בו. או לפחות לתת להם אוכל ושמיכות. הבע"ח.. זה לא שאני הכי מרחמת עליהם או משהו, כי באמת שאי אפשר לרחם עליהם יותר מעל אחרים, אבל אני חושבת על החתולי רחוב, שיושבים בחוץ ומתחבאים מתחת למכוניות, הם רואים שאמא שלי מכניסה את הכלב והחלותים שלי הביתה, והם לא מבינים למה החתולים ההם יכולים להיכנס והם לא. פעם, כל פעם שאמא שלי לא הייתה בבית, הייתי מכניסה כמה חתולי רחוב הביתה, נותנת להם לישון על שמיכה, ומאכילה אותם. היום כבר אי אפשר, ההורים שלי נורא כועסים על זה, אבל אני אחזור לעשות את זה כשיהיה לי בית משלי.

mor000

New member
באמת ח"ח לך על איך שעזרת לאותם החתולים...

החברה שלנו מקרטעת ולהרבה כבר לא אכפת כי הם רואים את עצמם כבורג קטן במערכת, אבל אם כל אחד ינסה לעשות צעד אחד, מעשה אחד, אולי אנחנו כבר נראה אחרת. אולי זה משפט קיטצ'י מאד אבל יש בו המון.

amit678

New member
ואו, כל הכבוד לך...

באמת שלחלק מהאנשים זה אולי יראה הדבר הכי קטן בעולם, אבל הדברים הקטנים עושים את העולם הזה... אם כל אחד היה עושה משהו קטן כדי לעזור לאלו שקופאים מקור, אפילו רק לכמה מהם (כמו שאת עשית
), אנשים כבר לא היו קופאים מקור...או לפחות הרבה פחות אנשים...

למעלה