מה אתם חושבים על

מה אתם חושבים על

תספורות לכלבים?? ואני לא מדברת על תיסרוקות אלה על קיצור הפרווה כדי להקל עליהם מהחום?? כל קיץ אני עומדת בפני הדילמה הזו מחדש... כל מי שרואה את הכלבה המדהימה שלי שהתברכה בהמון פרווה ארוכה שואל מתי אספר אותה כבר ואני נמנעת.... מצד אחד אני מבינה שחם לה מצד שני זה נראה לי דבר כל כך לא טבעי ושאם פתאום הכלבה תרגיש את עצמה בלי הפרווה איתה נולדה היא תחוש ערומה וזה יסב לה סבל רב. מה דעתכם בסוגייה??? וחשוב להבהיר השיקול שהיא תהיה פחות יפה כך לא קיים עבורי- לא אכפת לי איך היא תראה העיקר שהיא לא תסבול.

Ella Bella

New member
המממ ....

אל תעלבי דנה, כי זאת לגמרי לגמרי לגמרי לא הכוונה, אבל חייכתי חיוך גדול לקריאת הודעתך. אם לכלבתך פרווה ארוכה וחמה (ואת בפירוש כותבת "אני מבינה שחם לה") אז ספרי אותה ותגרמי לה הקלה רבה. מנסיון, ישנם כלבים רבים שממש מגיבים בהתביישות אחרי תספורת חדשה (מתחבאים, מסרבים לצאת וכו') וזה עובר מהר מאוד ואח"כ הם פשוט יכולים להנות ולא לסבות בקיץ. יש בארצנו החמה הרבה סוגי כלבים שזה לא האקלים המתאים להם כי הם "יובאו" לארץ ממדינות קרות יותר, ולי לא היתה שום דילמה בלהקל עליהם. במקרה זה אני חושבת שההאנשה של הכלבה קצת מוגזמת ובמקומך כלל לא הייתי בדילמה.

מייקלס

New member
לא עניין של דיעה,

תלוי מאד באיזה גזע מדובר, וסוג הפרווה. בכל מקרה, לעולם לעולם לא לעשות "גלח" עד העור - גם את הגזעים שאין בעיה לספר.

רעות 85

New member
פשוט מאוד

אפשר לספר אותה, להוריד קצת מסת-פרווה, אבל בשום אופן לא לגלח!! שוקו שלי, טרייר עמוס שיער כמו כל הטריירים- הופך לכלב שמח ומאושר אחרי תספורת, בתנאי שמשאירים לו שני סנטימטרים של פרוה. בבטן מורידים הכל.

אני בעד../images/Emo107.gif

אני חושבת שאם יש לנו אפשרות להקל על הכלבים, אז למה לא? פשוט צריך לקחת אותם לספר שידע לספר כמו שצריך. לי אישית היה כלב שבכל קיץ הוא היה מתענה אצל הספר אבל ברגע שהיינו יוצאים החוצה אחרי התספורת הוא קפץ משמחה כאילו הרגיש קל ורענן עם קילו שיער פחות.

biscuit7777

New member
חלק מהכלבים

מרגישים מושפלים אחרי שמספרים אותם. אני זוכרת את סיסי הפודלית המעורבת של סבא וסבתא שלי אחרי תספורת, היא היתה יושבת מתחת לשולחן בפינה עם פרצוף עצוב.

yaronshkl

New member
זה מאוד תלוי.........

איזה סוג היא.... יש כלבים שממש לא מומלץ לספר אותם..

yaronshkl

New member
כמו שמייקלס רשם....!

yaronshkl

New member
רק עכשיו שמתי ../images/Emo23.gif שגם הוא רשם את

אותו הדבר...

למעלה