מה אתם חושבים??

סופרסל1

New member
מה אתם חושבים??

מה דעתם על זה שמשרד החינוך מקצה זמנים לא הגיוניים בכלל לבחינות הבגרות?
לבגרות בספרות הוא נותן רק 2 שעות וארבעים וחמש דקות ליותר מ-6 שאלות קשות שנדרש בהן פירוט רב ומבנה מסויים ודורש זמן רב לא רק להבין את מה ששואלים אלא גם לכתוב את זה ולנסח את זה בצורה המקובלת ואז עוד מגיע אנסין שזה בכלל לא נורמלי כי צריך גם להבין על מה מדבר האנסין ואז עוד לענות בפירוט על השאלות. מחישוב פשוט יוצא שיש 23 דקות לכל שאלה (גם 23 דקות לאנסין) שזה בכלל לא מספיק בלשון המעטה!!
גם במתמטיקה יש רק 2 שעות וזה בכלל לא מספיק, עובדה היא שהרבה תלמידים מתקשים לסיים בזמן.
ואילו לבגרות בתעשייה וניהול הוא נותן 3 שעות ל-4 שאלות פשוטות והמבחן עוד עם חומר פתוח, ככה שמסיימים בדרך כלל גג אחרי שעתיים.
אני לא מבין את זה!! למה אי אפשר לקחת את השעה המיותרת בתעשיה וניהול למשל (ויש עוד הרבה מקצועות שבהם יש יותר זמן מהנחוץ) ולתת אותה למקצועות אחרים?? ובכלל למה להתקמצן כל כך על הזמן בבגרות בספרות? כאילו הם ישבו וספרו "שעתיים וארבעים וחמש דקות, לא לא ניתן להם שלוש שעות" הם דורשים תשובות ברמה גבוהה מאוד והם מאוד מחמירים, אבל נותנים רק 23 דקות לשאלה שזה פשוט חוצפה ובזיון.. אם הם רוצים לראות את מה שיש לתלמיד לבטא ולראות את מה שיש לו לומר לגבי סיפור מסויים בצורה רחבה, צריך הרבה יותר מ-23 דקות! זה לא עובד ככה..
זה מרתיח אותי ואני לא מבין למה רק אני יוצא נגד הזוועה הזאת..

jsaada100

New member
ניסיון לענות

שלום לך ,

ראשית - לא צריך להתעצבן....

שנית ולעצם העניין - נושא חלוקה והקצאת הזמן בבחינות הבגרות השונות הוא נושא מורכב שנבדק בד"כ מספר פעמים הן ע"י מורים מנוסים בתחום שפותרים את המבחנים, וכן ע"י מעריכים חיצוניים כאלו ואחרים.

בד"כ (לא תמיד) - הזמן המוקצה לפתרון תרגיל הוא פי 3 מהזמן הדרוש למורה לפתור; לדוגמא - אם למורה לוקח כ-10 דקות לפתור תרגיל - לתלמיד יקצו כ-30 דקות. (בחישוב גס).

מעבר לכך - כמובן שחלוקת הדקות פר-שאלה שהצגת אינה מדויקת - ישנן שאלות המצריכות "השקעה" והתעמקות גדולה יותר, לעומת שאלות אחרות, אך זה נכון כי בממוצע לוקחים את סה"כ הזמן לחלק לסה"כ השאלות המוצגות במבחן.

כדי למנוע את תסכולך, וכן על מנת לשפר את יכולתך להתמודד עם המבחנים עצמם - הייתי פונה למורה שלך ו/או ליועצ/ת ביה"ס ו/או למורה פרטי שיוכל להמליץ לך (בהתאם לקשיים והיכולת האישית שלך) על אסטרטגיית לפתירת מבחן - או במילים פשוטות - איך לחלק נכון את הזמן, כמה להקצות לכל שאלה (שזה גם תלוי הן במקצוע הנלמד, והן ביכולת האישית של התלמיד), ואיך להתכונן כיאות.

בהצלחה ,
יהונתן

למעלה