מה אתם חושבים

geostant

New member
מה אתם חושבים ../images/Emo35.gif

אולי היקום (החלל) הוא גם עגול כמו כדור הארץ

the new L

New member
עגול ../images/Emo35.gif

החלל הוא ריק, איך ריק יכול להיות בצורה עגולה???? הרי ריק הוא העדר חומר, ולכן בהכרח אין לו גבולות

ailag

New member
למשל

(כן כן, אני יודעת שעוד לא כתבתי כאן. אני מקפצת בין פורומים). אם ההסבר הבא נשמע מוכר, זה בגלל שהוא פופולרי. נסתכל על כדור הארץ מנקודת המבט שלנו (אנשים פשוטים) בדו-מימד. אפשר ללכת ישר או לצדדים. אם נלך ישר הרבה זמן - נחזור לנקודת ההתחלה. שזה ממש לא הגיוני... למה זה קורה? בגלל שלא ראינו את המימד השלישי, בעזרתו אפשר לראות שאנחנו על כדור. כנ"ל בקשר ליקום. יכול להיות מימד נוסף שאותו אי אפשר לראות וקשה לדמיין (כי מעולם לא ראינו אותו) . במימד כזה, היקום בהחלט יכול להיות עגול.

בטח שהוא עגול!

כל התאוריה של המפץ הגדול מעידה על כך, כל החומר התפוצץ מנקודה קטנה אחת בצורה סימטרית לחלותין. אנחנו פשוט לא רואים את עצמנו עגולים כי הגודל של היקום הוא אין-סופי וכמו שהסברתי עם תאוריית העיגולים שלי עגול באין-סוף הוא ישר! מה שגורם לי לתהות, עם אחרי המפץ הגדול עם היקום שלנו מתרחב כלפי חוץ, והרי סכום כל המסה והאנרגיה ביקום שווה ל-0, להיכן מתקדם האנטי-חומר? יכול להיות שהוא מצתמק ככל שאנחנו מתרחבים? עם תנועה היא וקטוור אז התנועה של האנטי-חומר צריכה להיות הפוכה לשלנו, כדי שסכום שני התנועות יהווה-0.

נו... כל מילה

אני מבין כל מילה שכתבת וגם זאת התחלה... לדעתי בכלל היקום הוא אחת מהגולות שחייזרים ענקים משחקים בהם להנאתם

ailag

New member
אולי

אולי הוא מתקדם במקביל אלינו (אנטי חומר), בצורה שקשה לנו לתפוס (כמו שקשה ליצור דו מימדי לתפוס תנועה של שני דברים על שתי פאות נגדיות של קובייה) חוצמזה, שמעתי תאוריה שעל כל X חומר במפץ הגדול נוצר X-1 אנטי-חומר (שכחתי מהו ה-X), מה שאומר שאלא אם כן ניצור אנטי חומר, הוא לא קיים.

Deathatred

New member
כמה הערות ותיקונים

>> כל החומר התפוצץ מנקודה קטנה אחת << למעשה כל תורות המפץ הגדול שיש היום לא יכולות לספר על מה שקרה בזמן פלנק מתחילת היקום. ההשערה על הנקודה הסינגולרית היא רק השערה ולתאוריות הנ"ל אין שום אמצעי לטפל במה שקרה ביקום כשהוא היה קטן יותר מגודל פלנק. עקב פריצות הדרך של תורת המיתרים נולדה גם קוסמלוגיית המיתרים. התיאוריה הנ"ל מציעה שהיקום לא התחיל מנקודה אחת במרחב אלא מגוש בגודל פלנק. מתורת המיתרים נובע שיקום שגודלו R זהה לחלוטין בתכונותיו הפיזיקליות ליקום שגודלו 1/R ולמעשה אין שום דרך להבדיל ביניהם. >> אנחנו פשוט לא רואים את עצמנו עגולים כי הגודל של היקום הוא אין-סופי וכמו שהסברתי עם תאוריית העיגולים שלי עגול באין-סוף הוא ישר! << בניסוח מתמטי יותר, בקירוב טוב, עקומימיות מרחב כדורי שרדיוסו R גדול לאין שיעור מאזור קטן מאוד במרחב שואפת לאפס. כלומר, המרחב בקירוב טוב שטוח. >> והרי סכום כל המסה והאנרגיה ביקום שווה ל-0, להיכן מתקדם האנטי-חומר? יכול להיות שהוא מצתמק ככל שאנחנו מתרחבים? << ההנחה שעשית היא מוטעית. אנטי-חומר הוא לא חומר בעל מסה שלילית או אנרגיה שלילית (אל תשכח שמדובר בגדלים סקלריים!) אלא בעל מטען הפוך לחומר הרגיל. זה הכל. אנטי-חומר משפיע על קוסמולוגיית היקום בדיוק כמו חומר רגיל (אל תשכח שהכוחות שפועלים הם בעיקר כבידה ולא כוחות חשמליים). שאלה מעניינת שאפשר לשאול (ועדיין אין עליה תשובה טובה) היא למה אנחנו רואים הרבה יותר חומר מאשר אנטי-חומר?

2_be

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אגב, בעזרת אותו הסבר ניתן להראות שליקום תיתכן כמעט כל צורה..

יניב ריז

New member
לא נראה לי שהיקום בנוי בצורת טבעת

מביוס,אלא יותר כ"דונאט" (אורביפולד), מה שכן אין לי ספק שבנקודת הסינגוליריות שבחורים שחורים בוודאי נוכל למצוא מישורים שבנויים בצורת טבעת מביוס.

Deathatred

New member
הוא מתכוון לכך

שהמרחב הוא בעל טופולוגיה כדורית. מחקרים בקוסמולוגיה הראו שהמרחב הוא דווקא די שטוח.

למעלה