מה אתם חושבים?

faery crossing

New member
מה אתם חושבים?

סגפנות... זה גם סוג של אלימות? אם אני, למשל, לוקחת על עצמי צום כדי להטהר והכל, אני אלימה? כי אחרי הכל, זה קשה לי... ואנחנו (רובנו) צמחונים\טבעונים כדי להמנע מאלימות כלפיי גוף מסוים (הגוף של החיות במקרה זה). אתם חושבים שהלקאה עצמית זו אלימות כמו ששחיטת בעלי חיים אחרים זו אלימות...? אולי בעצם כאשר משהו מלקה את עצמו הוא עוד יותר אלים? כי זה גם נזק נפשי... טוב, אני קצת מבולבלת... ועייפה... (הנה, האלימות מבצבת שוב- למה אני לא הולכת לישון...?)

לקשמי

New member
סגפנות היא לא אלימות

בדיוק עכשיו אני חוזרת מסטסנג שבו הסבירו את משמעות המילה טפס או סיגוף בעברית. סיגוף זה לא בהכרח אומר לצום שבוע, לשכב על מסמרים, לטבול את הגוף בקרח וכו'. סיגוף הוא שליטה בהכרה. להשתחרר מתשוקות ולא להיות עבד להן. סיגוף זה למשל אם ההכרה מאוד רוצה לעשן סיגריה, היא נמשכת לריח, לתחושה שזה עושה (אני לא יכולה לכתוב מנסיון כי מעולם לא עישנתי אבל רק בשביל הדוגמא). הסיגוף הוא להמנע מהתשוקה הזאת לסיגריה, לדחות את הסיפוק. דווקא ההכנעות לתשוקות זה "סגפנות" כפי שהרבה מכירים אותה והיא זאת שגורמת סבל ולא ההפך. הלקאה עצמית היא בהחלט אלימות וכמו כל אלימות היא תגרום רק סבל למלקה וגם לאחרים. זה בהחלט לא סיגוף מהסיגופים הסטווים, הטהורים שאותם מומלץ לתרגל. סיגופים כמו הלקאה עצמית, צום ממושך וכו', הם סיגופים טמסיים שאותם אסור בתכלית האיסור לעשות.

למעלה