מה אתם חושבים?

• פותח הנושא zift1
  • פורסם בתאריך

zift1

New member
מה אתם חושבים?

על הטיעון של המתיישבים בעזה ומתנגדי ההתנתקות שהישיבה בעזה זהה להאחזות בקרקע של אנשי תל חי ושהאחזות בחבל עזה תביא בסופו של דבר לסיפוחו למדינת ישראל. ושעזיבת גוש קטיף היא עזיבת הצינות שהייתה המניע היחיד של טרומפלדור וחבריו. זה הטיעון העיקרי שגורם לי לחשוב שוב על עמדתי ביחס להתנתקות

ככה..

מסירת גוש קטיף לערבים, מבלי להתייחס לשאר ההיבטים שלה, זו גם פגיעה בערכים של הציונות. מכמה סיבות.. - "אין ציונות ללא ציון" - הם לא מסתפקים בעזה, הם רוצים הרבה הרבה יותר מזה, קראת את מה שאבו עלא כתב? הצעד הבא הוא ירושלים, ולאחר מכן.. - במלחמת העצמאות לא ויתרו על אף יישוב, אלא נלחמו על מנת ליצור רצף טריטוראלי בין היישובים המרוחקים. ייתכן ויש עוד מה לומר.. לא עולה לי כרגע.. אצלי - בכל אופן זו אינה הסיבה העיקרית להתנגדות, אני יותר מודאגת מסכנת הנפשות הכרוכה בזה.

laufgas

New member
לפי דעתי

מי שבאמת ציוני יישאר ציוני תמיד. איזו מן אמונה זו אם היא תלוייה במאורעות היסטוריים? אם אתם מאמינים במשהו, תאמינו בו ללא קשר לשום דבר אחר. תהיו עצמכם.

zift1

New member
התכוונתי

שלטיעון של תומכי ההתנתקות יש את הטיעון שגוש קטיף מוקף במיליון וחצי פלשטינאים והטיעון של המתנגדים הוא שגם תל חי הייתה נקודה מבודדת בתוך אזור ערבי מובהק ורק בגלל ההאחזות הבלתי מתפשרת שם היום זה בתוך מדינת ישראל וכך יהיה גם בגוש.

kobik15

New member
טיעוני סרק...

אין מה להשוות את המצב של אז להיום. אז לא הייתה לנו מדינה היום יש. אז לא היו החלטות או"ם והכרה בינלאומית והיום יש. איך בכלל אדם אינטילגינט יכול להשוות??? המתנחלים והפנאטיים האחרים עובדי האלילים חושבים שהם פועלים בחלל ריק. כנראה שלא זה המצב..

שכחת..

המתנחלים הפנאטיים העובדי אלילים.. מה עם הדמוגגים? ועל תוכן דבריך - קרא את תגובתו של laufgas.. עכשיו קלטתי מה הוא אומר.. אולי תוכל גם אתה, אינטלגינט ויפה נפש - להשכיל מהם. יום נעים!

laufgas

New member
אני אתן דוגמה:

נניח שמכריזים על מות הדת היהודית כי אין כבר המון מאמינים וגילו שדברים אשר כתובים בתורה ובתנ"ך שהיו אמורים לקרות לא קרו. נניח שאת אישה יהודייה מאמינה. האם הכרזה כזו תשנה את דעתך? אמונה אמורה לנבוע מתוך אמונה, ולא מתוך שטיפת מח. אם את מאמינה באמת, אז הכרזה מסוג זה לא תשפיע עלייך. על מי היא כן תשפיע? על אדם שעבר שטיפת מח ולא עבר לדת מרצונו, על אדם שנולד לתרבות דתית. לא על אדם שבאמת מאמין. מקווה שהבהרתי את הנקודה.

laufgas

New member
אה, חשבתי שלא הבנת את מה שאמרתי.

טעות שלי. אבל עדיין, אתם מוזמנים לקרוא את הדוגמה.

zift1

New member
יודע מה...

שכח מהטיעון לגבי הציונות. אבל מה לגבי האפשרות שהאחזות בגוש כמו בתל חי תביא לסיפוח הגוש והכרה בהיותו חלק ממדינת ישראל?

laufgas

New member
לא נראה לי שזה יקרה.

מהסיבה הפשוטה שהפלסטניים דורשים את האדמה והאו"מ לא יכול לומר להם שזה לא שטח שלהם. אם היינו מחזיקים בשטח הזה אז מקסימום הייתה איזו פשרה שבטוח המתנחלים היו מתנגדים גם לה מתוך אמונה בעיקרון ארץ-ישראל השלמה. בשורה התחתונה, שום דבר לא עוזר כשיש לך צד שדורש אדמה ומנסה להשיג אותה בדרכי טרור.

zift1

New member
נכון אבל...

קח את גושי ההתנחלויות בגדה-בהתחלה הם לא היו לגיטימיים מבחינה בינלאומית ועכשיו כבר מדברים עלהים כחלק שישאר שלנו בכל הסדר אתה לא חושב שזה עשוי לקרות גם כאן?<(אנחנו קצת סוטים מההתנתקות אבל לא נורא...)

למעלה