מה אתם חושבים?

Tatu4Taty

New member
מה אתם חושבים?

אני מצרף לכאן כתבה שאומרת כי פאגאנים צריכים לאמץ את ישוע בתור אל לכל דבר, וכי תורתו היא פאגאנית להפליא במקורה. האם דבר כזה מתאים לניאו-פאגאניות של ימינו? האם פאגאנים-יהודים יכולים להסתדר עם תפיסה שכזו? אני באמת מעוניין לקרוא את דעתכם בעניין.

RainBird

New member
גם סילבר רייבנוולף פאגנית לכל דבר. וגם היא עושה כשפים ופלאים שונים, אבל היא בת אדם ואין סיבה שאני או כל אדם אחר יקבל אותה כאלה.

gwizard

New member
נתקלתי בזה כבר

קראתי באיזה מקום שאלה ששואלת בדיוק את זה. איזה נוצרי שרצה להיות וויקאני שאל אם הוא יוכל להישאר נוצרי ולשלב את ישו בתור אל יחיד, אך פאגאני (WTF?)
כמובן שזה רעיון טפשי מאוד, לדעתי ולדעת האנשים אשר השיבו לו, כי אחד הרעיונות בפאגאניזם זה ריבוי אלים ולא אל אחד. תורתו של ישו היא לא פאגאנית בכלל. אם נקח את הדתות הפאגאניות ונעשה איזה חתך דעות אנו נגלה שכמעט אף אחד לא אומר "לתת את הלחי השנייה", לדוגמה. אסאטרו יצחקו על הרעיון תוך חידוד הגרזנים, וויקאנים יגידו שזה רעיון הנוגד את האמונה שלהם בדואליות והדרואידים יגחו תוך שהם מסתובבים במעגלים ושרים. אגב, אני לא מסכים אם הטענה של ארדן שאדם לא יכול להיסגד ברמה של אל. אחרי הכל, זה כנראה נעשה בעבר. לדוגמה, הרקולס.

RainBird

New member
מתי בדיוק אמרתי שאדם לא יכול להסגד ברמה של אל? אמרתי שזה טיפשי שפאגני יאמץ את ישו כאל בגלל דעותיו בדיוק כמו שפאגני יאמץ את סילבר רייבנוולף כפאגנית בגלל דעותיה. ואגב, הרקולס נסגד בתור גיבור. לא ידוע לי על פולחן ספציפי אליו כאל. אשמח אם תעיר את עיני בנושא.

gwizard

New member
ככה אני הבנתי

ציטוט: "אבל היא בת אדם ואין סיבה שאני או כל אדם אחר יקבל אותה כאלה" מזה הבנתי שיש לך התנגדות עקרונית שאדם יסגד כמו אל. אם לא לזה התכוונת אז אולי היית צריך לנסח את זה שונה במקצת. או שאולי ההגיון שלי מעוות
אני גם לא יודע על *פולחן* ספציפי להרקולס, אך במיתולוגיה אותה אני למדתי הרקולס הועלה לדרגה של אל עקב השגיו בתור אדם. אני די בטוח שאי שם אכן יש אדם או אנשים אשר המציאו לו פולחן, אך אין לי עדות ישירה לזה. יעל - לשם מה הסמיילי הכועס ? עדיין ממורמרת מזה שאין לך שליטה עלי ?

ToryMaster

New member
=\

אני אל רוצה שליטה על אף אחד, תלמד את אמנות השרשור, וזה לא אייקון כועס.

RainBird

New member
אני אקח את זה אחרת. אתה אדם. אין שום סיבה ספציפית שתסגד כאל. זאת אומרת שאפשר לסגוד לך כאל. אבל זה פשוט לא כ"כ סביר. תחליף את המילים "לסגוד כאל" למילים- "לצבוע בסגול". אין הרבה סיבה שאני אצבע אותך כסגול. זה לא אומר שאי אפשר לצבוע אותך בסגול, אלא שזה פשוט לא כ"כ סביר. לא אמרתי שאין אנשים בהיסטוריה שלא נצבעו בסגול, אלא שזה לא הפעילות הכי רגילה (או לוגית) שקיימת. ארדן.

gwizard

New member
נקודה למחשבה

לאחרונה ראיתי פרק מצחיק (שני הפרקים האחרונים בעונה החמישית) של מכושפות שם הן נהיות אלות יווניות ונאמר כי האלים היווניים היו אנשים אשר קיבלו את כוח האלים ובגלל שהכוח השחיט אותם הם גם נשארו אלים כפי שאנו מכירים אותם מן המיתולוגיה. אני יודע שזו סידרה בדיונית והכל, אבל הרעיון מעניין. מבחינה היסטורית, האם זה לא סביר כי היה לפחות אדם אחד אשר היה מה שנקרא גיבור ואנשים בסופו של דבר נתנו לו איכויות של אל ? אני לא צריך להזכיר לך מה זה אגרגור, נכון ? סתם משהו לחשוב עליו...

gwizard

New member
בוודאי שאני קורא

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. בהחלט ישנם סיבות לכך שאדם יסגד כאל. לדוגמה: אי שם בזמן היו הייתה אישה שהצליחה בעזרת הידע שלה בעשבונות לרפא אנשים ממחלה חשוכת מרפא, נגיד דבר. כעבור זמן מה שרפו אותה כמכשפה, כמובן, אך סיפורים מומצאים ע"י כפריים בורים נפוצו לכל עבר על כוחה המופלא. כעבור זמן מה האמאות התחילו להזכיר את שמה בזמן של כאבים וחולי כי האמונה הרווחת הייתה שמספיק להזכיר את שמה כדי להבריא.לפעמים זה עבד. כעבור עוד כמה זמן אנשים מסויימים התחילו להתפלל לרוחה של אותה אישה מסכנה כדי שתעזור להם להבריא. כעבור 1000 שנה אפשר למצוא מקדשים לאלת הריפוי והכשף אשר בתכלס לא הייתה יותר מאשה עם ידע בעשבונות. נשמע מגוחך ? היפוטתי לחלוטין ? אנשים לא צריכים סיבה כדי להאמין. וזה בלי שום קשר למה שאריאל כתב על הרקולס וישו.

RainBird

New member
אמרתי שזה לא נפוץ. ואולי לא סביר. לא אמרתי שזה בלתי אפשרי. וראיתי את התופעה שאתה מתאר דווקא בקדושים המעונים של הקתוליזם. סנט דורותה למשל הייתה גננת מעולה והגן שלה פרח כאשר הגנים של כולם נבלו. אז כמובן שהחליטו שהיא מכשפה והעלו אותה על המוקד. היא אמרה שהיא חפה מפשע, והכומר אמר לה שאם זה נכון, שתשלח לו פרחים ופירות מגן העדן. אחרי שהיא נשרפה הופיע מלאך עם סל פרחים ופירות ואמר שזה מדורותה ונעלם. כנראה שלא הבנת לחלוטין את ההשלכה של האלוהות עם הדוגמא של הצבע הסגול.

Polar Aurora

New member
ממממ...

למה לא? נשמת אדם, אחת שעברה הרבה גלגולים והשכילה הרבה, יכולה אולי להתקיים מחוץ לגוף הפיזי, בתור יישות רוחנית, ולהדריך, לכוון ולהשפיע על מה שקורה בעולם הפיזי... הרי הגוף הפיזי הופך אותנו פהרבה יותר "אנושיים" עם כל הצרכים והקפריזות שלו, ובלעדיו, נשמה ברמה מאוד גבוהה, שהשלימה את כל השיעורים שלה בעולם (אם אכן יש מצב כזה של שלמות. בכל אופן, ניתן לשער שהוא קיים)- אפילו נניח נשמתו של ישו- למה שלא תשגיח על האחרים מלמעלה?... יש הבדל בין לעלות לדרגת אל ולהיות מועלה לדרגת אל על ידי אנשים? כי מבחינת האנשים ההבדל לא קיים..

RainBird

New member
הפרעונים נחשבו לאלים למחצה ונסגדו ככאלה. אחרי מותם הם הפכו לאלים שלמים ע"פ המיתולוגיה המצרית.

למעלה