מה אתם יודעים, נתניהו שוב נתפס בשקר

מה אתם יודעים, נתניהו שוב נתפס בשקר

והפעם לגבי גנדי ז"ל, שנתניהו סיפר בנאומו היום בכנסת, איך כיהן כשר בממשלתו, כשנתניהו היה ראש הממשלה, ואיזה יחסים נפלאים שררו ביניהם. רק שאדון נתניהו שהשקר כבר נהפך לשיגרה אצלו, שכח ככל הנראה שגנדי ז"ל מעולם לא היה שר בממשלתו, ובכלל גנדי בנוסף לח"כ נוסף מהימין שכרגע איני זוכר את שמו, היו השניים היחידים מהימין שלא נכנסו לממשלת נתניהו. אך אל דאגה, מיד לכשהעירו לו על כך, עלה נתניהו על בימת הנואמים שוב והודה שגנדי היה אז באופוזיציה ולא בממשלתו. הערב בתוכנית בפוליטיקה לא נשארו חייבים לנתניהו והזכירו בנוסף לתקרית המביכה של "סניליות קשה" כפי שהגדירה זאת איילה חסון, גם את התקרית של חוסר הזיכרון שפקדה את אדון נתניהו כשרואיין לגבי ילדותו, הופיעה בעיתון ידיעות. כך שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו: האם נתניהו סובל מסניליות קשה? או שהוא פשוט שקרן סידרתי שלא מסוגל להיגמל משקריו? אני הייתי מהמר על האופציה השנייה, כי לא נראה לי שבגיל הזה מתחילה הסניליות...

Fasz

New member
לא היה "שקר" קודם

נתניהו ככל הנראה התבלבל ותו לא. הרי כשאמר דברים אלה, הוא לא קראם מדף או מנאום כתוב. אך בסופו של דבר זאבי השתתף בישיבות הממשלה, לא?

נתניהו התבלבל

בזה זהוא חזר מארצות הברית. הוא לא התבלבל- הוא שקרן פתולוגי, ואת זה כבר אומרים אפילו חברי ליכוד.

bhnadav

New member
נדמה לי שיש גם את

סיפור הזחל"ם של שרון וברק במלחמת יום הכיפורים, או את החיילים הבריטיים מ"7 ימים" כמובן. אם אביב בושינסקי נותר כמעט ללא מלים, מה עוד נאמר.. השלב הבא יהיה לרשום את הלקוח שלו לשעבר לפסטיבל מספרי הסיפורים. אגב, למי שברשותו רהיטים של "רים" בבית, מה מצב הסיבית שם?

bhnadav

New member
אגב,

חס וחלילה - אני ממש לא מאילו שמאמין כי השיפוצים הללו נעשים מתוך רצון להרוויח רווח פוליטי. אני רחוק מלחשוב שביבי עולה לדוכן הכנסת ביום השנה החמישית לרצח גנדי, וחושב איך הוא הולך לספר סיפור שממנו ירוויח רווח פוליטי. יש גבול. עם זאת, יש אכן אנשים שניחן בהם הכישרון המיוחד של לצבוע סיפורים, בדיחות וכו'.. יש אנשים שמסוגלים להפוך כל סיפור או בדיחה לכמה רמות מעל, אם רק יוסיפו פרט, ישנו משהו, ישתמשו בשיטת ההגזמה וכו', וזה אכן כישרון נחמד. למי שרוצה להשתתף בפסטיבל מספרי הסיפורים.

לא הבנתי מה הקשר לרווח פוליטי?

שבן אדם כמו נתניהו שהוא שקרן סידרתי עם רקע עשיר בשקרים וסיפורי פנטזיה שהתרחשו רק במוחו הקודח, לא פלא שהא כבר כל כך רגיל לשקר שהוא בעצמו כבר לא מסוגל להבחין בין מתי שהוא משקר לבין מתי שהוא משקר. זה בדיוק כמו כל הרגל מגונה אחר, כגון: עישון סיגריות, או במקרה של נתניהו, עישון סיגרים ורצוי כמה שיותר יקרים, שתיית אלכוהול וכ'... כשאתה מתרגל לעשות משהו כזה, הגוף שלך כבר לא יכול בלי זה, הוא מכור וקשה לו להיגמל מההרגל המגונה. כך שנתניהו כבר לא שולט בשקריו וכבר לא שם לב מתי הוא משקר או דובר אמת. מרוב שקרים, הכל אצלו התערבב, מציאות עם פנטזיה. וואני חושב שאפילו הוא כבר לא יודע מה שקר ומה אמת. זו גם הסיבה שהוא ביזה את עצמו מול כל הקהל וכל התקשורת שהיתה שם, ועשה עצמו לצחוק ולקלס. נתניהו הישן היה יודע לעשות הבחנה ולהשתמש בשקריו רק כאשר יש צורך בכך בכדי להשיג רווח פוליטי. לעומת זאת נתניהו הנוכחי כל כך שבוי בקונספט של שקריו, שאפילו הוא כבר מאמין בהם, וקשה לו לעשות הבחנה בין שקר לאמת.

bhnadav

New member
נראה לי שאחרי היציאות האחרונות,

הוא יעדיף לחזור למאורה..

אין לי מושג כמה אנשים ביניכם צפו...

אך לפני כשנתיים היתה תוכנית בערוץ 2 שנקראה "השגריר", מישהו זוכר את העונה הראשונה של תוכנית הריאלטי הזאת? אניוויי, לקראת השלב האחרון בתוכנית שלחו את הפיינליסטים שששרדו, שאם אני לא טועה בשמותיהם, היו: צביקה דויטש, יעל בן-דב, מהרטה ברוך, עידן ולס ואיתן שוורץ שבסוף היה גם המנצח ונבחר לשגריר, אל שר האוצר דאז ביבי נתניהו, כדי שזה האחרון יכין אותם וייתן להם טיפים מועילים שיוכלו לעזור להם בהמשך הדרך. הטיפ העיקרי שנתן להם נתניהו היה: "אם אתם רוצים שאחרים יאמינו לכל מה שאתם אומרים, גם אם מדובר בשקר ואתם יודעים שזה שקר, עליכם להאמין שמה שאתם מוציאים מהפה זו אמת ורק אמת. כי רק אם אתם עצמכם תאמינו שזו אמת, גם אנשים אחרים יקנו את דבריכם ויאמינו לכם שזו אמת." טיפ נוסף שנתן להם נתניהו היה : "לעולם אל תגנו, תמיד תעבירו את הכדור למגרש של הצד השני." מאז אותו פרק של השגריר, הבנתי איך חושב הראש של נתניהו ואיך הוא הצליח לסחוף אחריו כל כך הרבה אנשים פתיים שמאמינים לכל מילה שיוצאת מפיו. לא לחינם כינו אותו "הקוסם", אדם שמצליח להמציא כל כך הרבה שקרים בקריירה שלו ולהתקדם באמצעותם, ראוי שייקרא "הקוסם". רק שמאז עברו לא מעט מים בנהר הירדן, ואפילו נתניהו בכבודו ובעצמו כבר לא מצליח להאמין לעצמו ולשקרים שהוא מוציא מפיו.

Fasz

New member
אהוד ברק דווקא אימת בסי אן אן את

סיפור הטנקים. החיילים הבריטים - טעות העיתון. לנתניהו יש מספיק אמירות שטותיות בצקלונו הפוליטי, כך שלא היית צריך להיאחז דווקא באמירות אשר התגלו כאמיתיות.

Fasz

New member
"רים" היא חברה המגלגלת מחזור

מכירות של כעשרות מליוני שקלים מדי שנה. מוזר שאתה נטפל דווקא לתפקיד אותו ביצע נתניהו במשך כשנה, כשעמד בראש מכון יונתן(ע"ש אחיו ז"ל) לחקר השלום. אין בביתי רהיטים של "רים"-זה לא הסגנון שלי.

bhnadav

New member
לא נטפל, סתם נחמד

להיזכר בהיסטוריה.. (רמז: זו כנראה לא בדיוק ההיסטוריה שטמונה במוחו של מר נתניהו).

אשרת

New member
תגידו...

באמת אין לכם מה לעשות? :| חסרים נושאים אחרים שבו אפשר "לרדת" על נתינהו פרט לכך שהזיכרון שלו לא משהו? אוקי, אז התבלבל פעמים, הוא עדין לא ניסה לשכתב את ההיסטוריה.

bhnadav

New member
את צודקת,

אבל הפעם האחרונה הייתה כל כך מובהקת ותמוהה, אז נסחפנו קצת.

למעלה