מה אתם יודעים על האל "מומה"?

MetalSinagouge

New member
מומו? הוא אל הכאוס (מאין תוהו ובוהו

ראשוני) במיתולוגיה ששייכת למזרח התיכון (אשורית\בבלית\שומרית- בחר את הנכונה). אני מהמר על שומרית. קראתי איזכור עליו בlluminatus, מי אמר שמספרים הזוים אין תועלת?

Mirrorshades

New member
טכנית,

אין הבדל רב בין מיתולוגיה אשורית ובבלית(חוץ מהעובהדה שהאשורים סגדו לאשור והבבלים למורדוך. שומרים הם עם קדום ממוצא לא ברור שהרכיב את האוכלוסיה של ארץ בבל, יחד עם האכדים השמיים והפולשים האמורים. אין לי מושג בקשר למומו או מומה - לא שמעתי עליו. אבל אם זה כתוב ב"אילומינטוס!" זה כנראה נכון - אני לא חושב שהם ישתמשו במידע שגוי. בכל זאת, היית צריך לקרוא את הביקורות על הכריכה של הגרסה העברית לפני שהתחלת לקרוא את זה.

MetalSinagouge

New member
זה מה שעצוב- קראתי את הביקורות!

העניין הוא שאני כן בא מרקע של Robert Anton Wilson, אני ממש אוהב את מה שהוא אומר, וחלק מדעותיו שנשזרו בספר אני חושב שכן הבנתי. כרגע אני נלחם כבר חודש לסיים לקרוא בשנית את הספר הראשון, אבל עם כל הכבוד לבוב הזקן, אני לא אמשיך לשני והשלישי כי: 1. "מפלצת ארוכה...". 2. אין את הספר השני בספריה העירונית. אנגלית זו לא אופציה בדברים כאלה :)

mbinh

New member
לא קשור לנושא עליו אתם משוחחים

מה זהם האילומינטוס הזה. בעקבות הידע בשפה שלטינית אני יודע שהכוונה ל"מוארים" אבל מה זה?

רסקול

New member
תראו- אתה מה שכתוב

בקישור הזה אני יודע, די מפתיע אותי שהידיעה שלכם נגמרת במיתוסים מקומיים.

אי אפשר לדעת מיתולוגיה של כל

שבט וחצי שבט נידח. גם חוקרי מיתולוגיה מתמחים בנושאים מסויימים, לא כל שכן חובבנים. די מפתיע אותי שאתה חושב שמשתתפי פורום אמורים להיות אנציקלופדיות מהלכות לשואלי שאלות.

רסקול

New member
לא צריך להיעלב כל כך מהר

מה גם שהפורום הוא פורום-בן של פורומי מד"ב ופנטזיה בעיקר.

MetalSinagouge

New member
שתוק יא תאוסוף../images/Emo13.gif

כנראה שאנחנו מדברים על דברים שונים באמת, אבל אני לא אתפלא אם זה אל בדוי. יצא לי להתחיל לקרוא ספר על מיתולוגיה נורדית שנכתב על ידי תאוסופית והיו שם הרבה דברים בנאמרו בנימה מודרנית ומאוד לא נאמנה למקור בלשון המעטה. אני לא בטוח שהיה לסקנדינבים מושגים כמו "אנרגיה" וכל מיני ניו-אייג' סטאף. אזהרה שכזו.

סקיפי

New member
אני לא חושבת שבאמת יש לך מושג

על מה אתה מדבר. מה שבטוח - נימוסי הפורום שלך לא משהו.

Y. Welis

New member
זה מיתוס אינדיאני אמיתי?

כי ידוע לי שהם המציאו את הכדורגל, אבל לא את המשחק שכדור-גומי נקלע לסל.

סקיפי

New member
ככה.

ממי הוא גם כינוי של האלה נינתו. מֻמוּ הוא "הבורא שמים וארץ" באנומה אליש, כינוי לאאה.

למעלה