מה אתם יודעים על האניגמה של פינק פלויד?

MaD PenGuiN

New member
מה אתם יודעים על האניגמה של פינק פלויד?

למי שלא שמע על זה: פינק פלויד שמו (בעצת אחד המפיקים שלהם) חידה (אניגמה) בתוך האלבום the division bell. החידה קרויה Publius Enigma ע"ש הכינוי של האיש שגילה שהחידה קיימת. המון אנשים השקיעו הרבה זמן בלנסות לפתור אותה, אבל אף אחד לא הצליח. מאז היו הרבה רמזים לקיומה של החידה, אבל לא היו רמזים לפתרון. http://en.wikipedia.org/wiki/Publius_enigma

The Walrus

New member
סתם שטות

ניסיון עלוב לקידום מכירות של חברת התקליטים. גילמור אמר שאין לו מושג מזה, ושאין שום מסר סודי או חידה בדיסק (ובתור כותב רוב המילים, אני מניח שהוא יודע על מה הוא מדבר), מייסון האשים את חברת התקליטים בניסיון קידום מכירות עלוב, ובמילא לא ברור מה החידה בכלל, ולמעשה זה אפילו לא שווה התייחסות...

MaD PenGuiN

New member
אין ספק שזה קידום מכירות

אני לא מתווכח בעניין, אבל המתופף הודה שיש חידה: "In April 2005, Pink Floyd drummer Nick Mason stated that the Publius Enigma did exist, and that it had been instigated by the record company, rather than the band: "That was a ploy done by EMI. They had a man working for them who adored puzzles. ... He was working for EMI and suggested that a puzzle be created that could be followed on the Web. The prize was never given out. To this day it remains unsolved." [5] " והם כתבו באחת ההופעות שלהם בענק על איזה מסך enigma והיו עוד רמזים (תקרא בויקיפדיה)

הנושא מוכר, והוזכר בפורום מספר פעמים

עשה חיפוש על זה בפורום (באמצעות פונקציית החיפוש), ותמצא מידע רב, יותר ממה שנתת כאן. אם היתה חידה אמיתית, אין שום דרך למצוא את ה"פתרון" לה, משום שההנחיות לפתרון היו עלומות מדי. זה מה שגרם לבלבול - ולזעם - בקרב האוהדים באותם ימים. עד היום יש אתרי פלויד שאוסרים על דיון ב"אניגמה" הנ"ל, מסיבה זו.

זו בדיוק השאלה: מהי החידה? אף אחד לא יודע

מדובר במאן דהוא, מטעם חברת התקליטים, שהעלה כמה הודעות עלומות לקבוצת הדיון של הפלויד באינטרנט, בשנת 94, והבטיח פרס "לפותרים". הוא חתם בכינוי "פובליוס", ומכאן השם "פובליוס אניגמה". ההודעות לא היו ברורות - מלבד ההבטחה החוזרת ונשנית שמדובר בפרס "אמיתי", בכלל לא היה ברור מה הולך שם, ומה האיש רוצה. דהיינו, מהי בכלל ה"חידה". את ההודעות שלו לא ניתן למצוא עוד ביוזנט. יש אתרים של אוהדים פסיכים המוקדשים ל"חידה" הזו, ושם ניתן למצוא את ההודעות, או חלקן, ואת הניתוחים ההזויים של אותם אוהדים, שניסו לפצח את ה"חידה". אני לא ממליצה להתעמק בזה. זה שטויות.

MaD PenGuiN

New member
איך את יודעת שפבליוס הוא מטעם החברה?

ואם כבר להגיד שיש חידה, למה שהם לא באמת ישימו חידה? לי נראה שזה אמיתי.

כפי שהמלצתי מקודם, עשה חיפוש על הנושא

בפורום, ותמצא את כל המידע. האיש הוא מטעם החברה, משום שזה מה שהפלויד מספרים. ניק מייסון אמר שאחד מעובדי חברת התקליטים שלהם, אמריקאי שעבד עם ממשל רייגן בעבר, העלה את הרעיון. האיש היה חובב חידות הגיון. הרעיון קסם בהתחלה לפלוידים, בגלל שהובטח פרס "אקולוגי" כלשהו, שמשתלב עם התפיסות הליברליות של הלהקה. הם לא היו מעורבים בפרטי ה"חידה" בעצמם, אבל מנהלם - סטיב או'רורק - כן היה מעורב בקידום המתיחה הזו. הוא זה שהורה למארק בריקמן, התאורן, לשלב את המילה "אניגמה" בתאורה בכמה הופעות של הלהקה בתור הזה. גילמור סגר את השלטר על הסיפור, לאחר שהוא יצא מכלל שליטה. אוהדים פסיכים התקשרו לאנשים בסביבות הלהקה - מארק בריקמן, סטורם תורגרסון - וחקרו אותם על ה"אניגמה". תאוריות הזויות יותר ויותר הועלו, עד שהעניין הגיע גם לתקשורת המיינסטרימית (ה"ניו יורק טיימס", אאל"ט). כך זה נודע לגילמור, שרתח. ככל הנראה הוא הורה להפסיק עם השטויות. ניק מייסון רק אמר ש"העניין נזנח" עם תום התור. כל הפרשה גרמה לבלבול ורוגז רב בקרב אוהדי הפלויד באותה תקופה. האוהדים האשימו את הלהקה במתיחה חסרת פשר. אני שוב, ממליצה לך לקרוא את מה שנכתב כאן בעבר בפורום, פעמים לא מעטות. ערוך חיפוש באמצעות פונקציית החיפוש של תפוז.

RoieL

New member
בסיבוב ההופעות של פולס

במהלך השיר Keep Talking הופיעו על הבמה הבזקי טקסט לבנים, אחת המילים שהופיעו הייתה Pubilius.

The Walrus

New member
זה קרה רק בהופעה אחת

וכן, פובליוס הוא ככל הנראה חלק מEMI. אבל הפואנטה היא שEMI הם לא כותבי השירים ומעצבי העטיפות אלא גילמור ותורגמסון, ופובליוס טען שיש חידה בתוכן הדיסק (שירים ועטיפה). כיוון שגילמור ותורגמסון לא מעורבים, אז אין שום חידה בתוך הדיסק, זה פשוט ניסיון לקדם מכירות.

The Walrus

New member
קראתי, אבל זאת לא חידה אמיתית

הטענה של פובליוס היא שהפתרון מופיע במילות השירים ובעטיפה בדיסק דוויז'ן בל. גם גילמור (כותב השירים) וגם תורגמסון (מעצב העטיפה) אמרו שאין שום חידה לא בזה ולא בזה... זה סתם ניסיון של חברת תקליטים לעשות עוד כסף. אין שום חידה אמיתית.

שלום חן

New member
אני זוכר את התמונה...

בהופעה החיה של PULSE בשיר Another Brick In The Wall מופיעה התמונה הזו ואז מופיע הטוש שמקשקש על כל הנוסחאות שמופיעות ברקע והמסקנה, שהכל בבל"ט

Silvernaor

New member
בדי וי די כתוב משהו אחר משום מה

כתוב שם את הנוסחא של תורת היחסות E=mc בריבוע

למעלה