מה אתם יכולים להגיד לי על הרוזמרין

suki da yo

New member
מה אתם יכולים להגיד לי על הרוזמרין

מבחינה מאגית או בכלל?

רוזמרין

רוזמרין, רוזמרין רפואי שמו המדעי Rosmarinus officinalis ובאנגלית Rosemary בערבית אִכְּלִיל אֵל גַ´בַּל תיאור בן-שיח ירוק עד, לא קיים בארץ כצמח בר, אך מתאקלם בקלות בגינות ועל גבעות גירניות לחופי הים. צמח ריחני, נע בגובה בין חצי מטר למטר. עליו דמויי סרגל כאשר צידם העליון ירוק כהה וצידם התחתון אפרפר. צבע הפרחים תכלת-חיוור. פורח כל השנה וניתן לאסוף כל השנה. תמונה מס´ 1 תמונה מס´ 2 פולקלור מקור השם - ROS - טל ן-MARINE - ים, מאחר וריחו מגיע רחוק את תוך הים בתקופת הקציר. ברומא השתמשו בשמן רומזרין לטיפול בדרכי הנשימה, היוונים היו עונדים זרי רוזמרין על ראשם כסגולה לזכרון. בימי הביניים התשמשו בו כסגולה נגד עין הרע, חיזוק קשר בין אוהבים, מרחיק מזיקים ומונע חלומות רעים. שימוש לטיפול נגד כינים - חולטים 50 גר´ עלי רוזמרין בליטר מים רותחים, משהים לרבע שעה ומסננים. רוחצים במרתח את הראש לאחר חפיפה הכנת שמן רוזמרין - קוטפים ענפי רוזמרין עם פרחים, ממלאים רבע בקבוק (עדיף מזכוכית), למלא בשמן חמניות ולסגור בפקק. להעמיד על אדן חלון מואר למשך עשרה ימים ולנער כל יום. אפשר גם להשתמש כתבלין. מצויין עם תפוחי אדמה אפויים. שימוש במאגיה מין - זכר, כוכב - שמש, יסוד - אש, כוחות - הגנה, אהבה, תשוקה, כוחות מנטאליים, גירוש רוחות, טיהור, ריפוי, שינה, נעורים. ניתן להבעיר כקטורת - משמש לטיהור אנרגיות שליליות. מתחת לכרית - מסייע לשינה ומגרש סיוטים. מתחת למיטה - מגן על הישן מרוע. באמבט - טיהור. לעיתים נתלה על מרפסות בכדי למנוע הגעת גנבים (אני אישית מעדיף להשתמש בכלבת הזאב שלי). יש הנושאים אותו על גופם כסגולה לבריאות.

למעלה