מה אתם מבשלים לשבת?

12רוניתי

New member
מה אתם מבשלים לשבת?

אני אכין את הפרגיות בתנור של צחי כמובן!! מתכון מנצח אצלנו בבית. פלפלים בבשר טחון עוף בתנור.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifגם אצלי במקרה יהיו פרגיות

אבל קצוץ ומתובל כשווארמה ומוקפץ בוואק בנוסף יהיה עוף בגריל סטייק צוואר
במחבת פסים לקרניבור הבכור שלי והכל עוד פתוח
 

ady18

Well-known member
אצלי

כבד עוף על מצע אורז ניקי ב פירה סלטים ופסטה עם קישואים
 

genik

New member
פרגיות פלפים מתוקים

אני מקפיצה אותם בחמאה או שמן זית עם שמומשום רצועת גמבה וקרי . גם טעים , גם מהיר וגם טוב לעצלנים
 

ניקי ב

New member
../images/Emo41.gifאצלי:

עוף בנענע אנטיפסטי קנלוני ממולא בטטות ברוטב פטריות דג מרוקאי בתאבון ושבת שלום ניקי.
 

ניקי ב

New member
../images/Emo20.gifעוף בנענע

עוף בנענע - ניקי ב מצרכים: עוף שלם קילו מלח גס כוס אורז כוס וחצי מים בצל קצוץ ראש שום מפורק 2 כפות נענע קצוצה חצי כוס שמ"ז 2 כפות דבש כף גדושה פפריקה א. מרק מל"פ הכנה: 1.לטגן בצל, שום, להוסיף אורז, מים, כף דבש, א. מרק, מל"פ. לבשל 18 דקות, להשאיר סגור 10 דקות. להוסיף את הנענע. 2.לערבב פפריקה, דבש, א. מרק, מל"פ לתבל את העוף מכל הכיוונים ופנימה. 3.להכניס את האורז לתוך העוף, גם מתחת לעור. לסגור בעזרת קיסמים. 4.להניח את העוף במרכז התבנית, לשפוך מסביב את המלח גס. 5.להכניס לתנור שחומם ב 200 מעלות. בסביבות 45 דקות. הערות: מי שלא אוהב נענע אפשר לוותר עליה. בתאבון. ניקי
 

Ronit FL

New member
נראה מעולה!

נראה לי שבראש השנה עוף כזה ימצא את מקומו על שולחני.
 

ניקי ב

New member
בואי לבקר בבלוג שלי, תמצאי שם עוד

רעיונות לראש השנה אוכל עושים באהבה. תודה ובהצלחה.
 

Ronit FL

New member
מרק עוף ואיטריות,

קוביות בשר שישודכו לאיזה רוטב. אורז שאכין בסיר חשמלי מיוחד לאורז שקניתי. מחר מגיעים חברים לבראנץ' אז יהיה ג'חנון, אכין לביבות תפוחי אדמה וגבינה ועוד כמה סלטים. החברה מביאה בניצה, סלט ועוגה.
 

milch

New member
בבקשה המתכון...הרבה הכנות

כרוב שכבות עם אורז ובשר-Kolozsvari rakott kaposz על-פי פיתגם הונגרי – כרוב כבוש הוא כמו פרווה – צריך להיות מסודר וקצוץ בקפידה. לתבנית פיירקס 25*35 רצוי גבוהה ככל האפשר. החומרים: 900 גרם כרוב כבוש קצוץ דק תוצרת עצמית (משקל מסונן וסחוט) 150 גרם חמאה 200 גרם אורז ארוך 1 בצל בינוני ½-1 כפיות פפריקה מתוקה 750 גרם בשר טחון (1/2 פולקע חזיר+1/2 שאוורמה הודו או הודו אדום) מלח (בשרים לא כשרים בד"כ נטולי המלחה) בהתאם ½ כפית פלפל שחור 150 גרם נקניק מעושן ומתובל-קצוץ דק (בארץ קבנוס או דומה) 2 גביעים שמנת חמוצה ההכנה: לשטוף (או לא) את הכרוב תחת מים זורמים, תלוי בדרגת המליחות/חמיצות הרצויה (אני לא שוטף). להמיס 30 גרם חמאה במחבט, להוסיף את הכרוב ולטגן עד לריכוך מלא. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים. כשמוכן, לשמור בצד. להמיס 30 גרם חמאה בסיר מתאים, להוסיף את האורז ולטגן עד שקיפות. להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל למצב "al dente". לשמור בצד. להמיס 40 גרם חמאה במחבט, להוסיף את הבצל ולטגן עד ששקוף. להוריד מהאש, לערבב עם 1 כפית פפריקה ולהוסיף את הבשר הטחון. לטבל עם מלח ופלפל ולהחזיר לאש. להשחים את הבשר ולפורר תוך כדי, דקות אחדות, עד להתאידות מוחלטת של כל הנוזלים. להוריד מהאש ולשמור בצד. למרוח את תחתית ודפנות הכלי בחמאה. הרכבת המנה: לחמם תנור ל-º180. לכסות את תחתית הכלי בשיכבה מ-1/3 הכרוב. למרוח כ-1/4 כמות השמנת בצורה אחידה על הכרוב. לפזר ½ מכמות הבשר, ½ נקניק קצוץ ו-1/2 מן האורז. לחזור על השלב הראשון פעם נוספת. לסיים בשליש הכרוב הנותר. להמיס את שארית 50 גרם החמאה ולערבב עם השמנת והפפריקה הנותרים. למרוח על שיכבת הכרוב. להכניס לתנור ולאפות כ-40 דקות עד שזה מזהיב. אני אוהב להכין יום מראש ולחמם שוב בתנור. יותר יעיל וגם יותר טעים. לתאבון!
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifנשמע טעים ומיוחד

ונכון שתבשילים כאלו טעימים יותר יום אחרי.....כל הטעמים משתלבים
 

milch

New member
אפשר גם...

חלק מבני משפחתי מוסיפים שמנת חמוצה גם בצלחת בזמן ההגשה.
 
אמא עושה לנו אוכל של עדות...

אז הפעם זה אורז עם גזר ובשר בקר טרי שמתבשל בקדירה כבר מהבוקר.... הריח משגע אותי כל היום.. (אגב, למאכל קוראים אושפלאו וזה מאכל בוכרי..)
 

pirge

New member
עוף שלם אפוי במייפל ושום

עוף שלם אפוי במייפל ושום (אפשר גם נתחים) מקור:פירגה עוף שלם 3 כפות מרגרינה קובית שום דורות=3 שיני שום כתושות 3 כפות סירופ מייפל 2 כפות רסק עגבניות פלפל שחור גרוס 2\1 כוס מים 2 עלי רוזמרין טריים לחלל הבטן מחממים במחבת גדולה מרגרינה וצולים היטב את העוף מכל הצדדים עד השחמה. מוציאים את העוף לקערה שמים במחבת את יתר המרכיבים ומחזירים את העוף מבשלים כ10 דקות תןך כדי הפיכת העוף וספיגת כל הטעמים. מעבירים את כל התכולה לתבנית אפיה ואופים עד שהעוף רך. כ-40 דקות במשך האפיה לצקת מנוזלי המשרה על העוף שלא יתייבש-אפשר לכסות ברפיון- בניר כסף. במידה והתבנית יבשה להוסיף מעט מים. תהנו
 
למעלה