מה אתם מוצאים בקולדפליי?

mAdGirL2

New member
מה אתם מוצאים בקולדפליי?

לא מצליחה להבין. יש הרגשה שהם לא מחדשים כלום, הולכים תמיד על אותם נוסחאות ידועות מראש. קחו לדוגמא, את The Bends של רדיוהד. אחד מהאלבומים הטובים ביותר, רוב השירים לא בנויים ע"פ סכימה של בית-פזמון-בית. משמיעה לשמיעה אתה מקבל תחושה אחרת מכל שיר, אלבום.. מרגשת, משעממת, מרגיעה אבל תמיד תחושה שונה. זו הרפתקה שונה כל פעם מחדש שמאזינים לדיסק (אותו דבר תקף לגבי ok computer). בניגוד לסולן של קולדפליי, הווקליסט של רדיוהד "משחק" עם גווני הקול, מותח אותו לגבולות חדשים. גם מבחינת האינסטרומנטים, הגיטרות, הצלילים.. הם מעזים, וזה מה שהביא אותם לגדולה שלהם, המקוריות. שלא תחשבו שאני באה לכאן בגישה של אנטי-קולדפליי, להיפך, אני רוצה להבין את מה שאתם (לכאורה) כבר הצלחתם להבין. ואני ממש לא גרופי של רדיוהד,נכון שאני חושבת שהם מעולים אבל הבאתי אותם כדוגמא בגלל שקולדפליי כביכול הם "ממשיכי דרכם" והם מאותו ז'אנר. אני שואלת את השאלה כי לפני שבוע קיבלתי את הדיסק האחרון שלהם. אני מאמינה שאלבום טוב הוא אלבום שאתה לומד לאהוב אותה משמיעה לשמיעה. אבל הוא שיעמם אותי בשמיעה הראשונה, השנייה ולצערי גם באחרונה. נדמה שהם בכלל לא מנסים לחדש, לרגש, ורוכבים על "גלי ההצלחה" במיוחד כי היום כ"כ טרנדי לאהוב אותם. דווקא מאוד חיבבתי אותם בתחילת דרכם, אני חושבת ש-yellow ו-shiver הם באמת שירים טובים אבל הגיע הזמן לשנות, להעז,לחדש. ולא נראה לי שזה המקרה עם קולדפליי. אז אני חוזרת על שאלתי- למה אתם, מעריצי קולדפליי יקרים, אוהבים אותם?

Roy1232

New member
תיכנסי ותפנימי: ../images/Emo13.gif

אם היית שומעת את הראשון והאחרון אחד אחרי השני, היית רואה שיש המון הבדל. באלבום הראשון הגיטרה דומיננטית מאוד והשירים קלילים, ובאחרון (וגם קצת בשני) השירים פחות קלילים. עכשיו, מה אנחנו מוצאים בקולד? אם את אחת מאלה שאומרים שהם להקת גלגל"צ, אין טעם שתנסי להבין. אם לא זה כבר טוב ואת מעריצה פוטנציאלית
. תקשיבי ל LOW ול FIX YOU - ותגידי לי אם השירים האלה לא שונים. רדיוהד שינו יותר מדי סגנונות, ולדעתי זה הפך אותם לנלעגים. והיום לא ממש טרנדי לאהוב אותם, כי כולם אומרים שהם חרושים ומשעממים. רק בגלגלצ הם אוברייטד. ב100FM אף פעם לא שמעתי שיר אחד שלהם. תחנת הרדיו לא מלמדת על הלהקה אלא הלהקה המושמעת על תחנת הרדיו.
יום טוב. נ.ב.: באלבום הבא הם כנראה ישנו לקאנטרי.

computers ltd 1

New member
אני חושבת שבאמת הכל אותו הדבר.

אין לדעתי שום הבדל בין השירים הבאים: Trouble, Yellow, The scienist, Clocks, ועוד כמה שלא עומדים לי בראש. אבל, אני חושבת שאין צורך להתבייש בזה. זה פשוט נוסחה מנצחת. ככה זה יפה, וזה חוזר על עצמו ! מה הבעיה? מי שמבין במוסיקה קלאסית, למשל, יודע שלאחד מגדולי הקומפוזיטורים, הלא הוא ויוואלדי, יש עשרות יצירות שכולן נשמעות אותו הדבר. זה לא מונע ממנו להיקרא גאון ולהיות מוערץ כל כך הרבה שנים.

Roy1232

New member
לא כתבתי את כל מה שרציתי כי הייתי

צריך ללכת לבצפר.. אניווי: אני אוהב את קולד מהרגע הקסום בו פתחתי באקראיות מוחלטת את ה MTV וראיתי את הטופ 10 של קולד. הם הקסימו אותי מהרגע הראשון, ולא מצאתי שהם משעממים או ממוחזרים. למרות שכתבתי את ההודעה שלי ברוח חיובית, שכחתי לשאול - את מתכוונת ברצינות או שבאת לעצבן את מעריצי קולדפליי? תבררי את התשובה כי אני מעריץ פנאט ומרושע

Roy1232

New member
ושוב שרשרתי לא נכון! גרררר

סורי אמבריי התכוונתי לילדה המשוגעת (מאד גירל מה לא?
)

חחחח אכן ../images/Emo13.gif

(דרך אגב המילה "אכן" מופיעה במילון הפסיכומטרי של יואל גבע. שמישהו יסביר לי למה... ואחרי זה הם עוד מטיפים שבבתי ספר אחרים נותנים ללמוד יותר מדי ושמים מילים שלא צריך...)

Broken Wings1

New member
הו.

קודם כל חבל לעשות השוואה בין רדיוהד לקולדפליי. מה אני מוצאת בקולדפליי? הכל. הלחן, הקול של כריס.. המילים. בי דווקא עוברות תחושות שונות כשאני שומעת קולדפליי, תלוי כמובן במצב. טרנדי לאהוב קולדפליי? את זה לא שמעתי. אבל טוב לדעת שאני באופנה. אם גלי ההצלחה משפיעים עליהם אז רק לטובה.. האלבום האחרון שלהם מספק בהחלט. אגב, גם אני מאוד אוהבת רדיוהד.. ומסכימה איתך The Bends אלבום מעולה, האהוב עליי. :)

aviGODFATHER

New member
OK Computer מעולה ../images/Emo70.gif

את The Bends לא שמעתי ככה שאני לא יכול לשפוט מה יותר טוב, אבל קומפיוטר נחשב לאחד מהאלבומים הכי טובים בהסטוריה ומה שלא יגידו, הוא זה ששם את רדיוהד על המפה (ברור שגם הכירו אותם לפניו, אבל אחריו הם הפכו להיות הרבה יותר מוכרים). ולדעתי יש סיבה שאלבום כ"כ מוערך. אבל אני מדגיש שוב - לא שמעתי את דה בנדס אז אני לא יודע...

ברררר

New member
כי הם עושים את המוזיקה

הכי נוגעת, מרגשת, יפה, אמיתית ששמעתי בחיים שלי? מה זה משנה בית פזמון בית או איכשהו אחר? העיקר שיגע.. ואין הרבה שזה קורה לי איתם.

אוקי שלום,

דבר ראשון אני חייבת להגיד שלא באים לפורום ושואלים אותם מה הם מוצאים בה... דבר שני,אל תשווי את ריוהד אליהם תאמיני לי שקולדפלי בכלל לא הלכו תמיד עם אותן נוסחאות,הם כול הזמן ניסו לגוון...כול הזמן! אולי את אומרת שלא הלך להם,אני ראיתי שינויים,היו פעמים שהם הלכו עם רוק והיו פעמים שהם הלכו עם מוזיקה אלקטרונית(או איך שלא אומרים את זה חח)והיו פעמים עם כול מיני בלדות,לא תמיד היה אותו דבר ולגבי הקול של כריס,אני כועסת מאוד כי מה שאמרת לא נכון בכול כך הרבה שירים לא הכרתי את הקול שלו! גם לי היה איזה קטע שחשבתי שהם רק מנסים לרכוב על גלי ההצלחה אבל אני באמת אוהבת את המוזיקה שהם עושים היא לא נראית לי משעממת בכלל.. אני חושבת שרדיוהד להקה טובה,אבל הם באמת שינו יותר מידי סגנונות.. אז כשאת מביאה את רדיוהד כדוגמא את מביאה פה להקה שלא הפסיקה לשנות סגנונות וזה כבר מעצבן!

MarishA M

New member
וואי וויכוח מה זה חסר טעם...

אנינ אוהבת את רדיוהד הם אחלה להקה.. אני לא נכנסת לפורום של רדיוהד ושואלת מה הם מולצאים ברדיוהד כי כן אני לעומת זאת לא מתה עליהם יש להם כמה שירים טובים.. כמו שאני יכולה לטעון על כל להקה אחרת שהיא לא קולדפליי ואני לא אוהבת מה אנשים אחרים מוצאים בה...כאילו מן הסתם אם את נכנסת לפורום של קולפדליי לא תמצאי פה אנישם שחושבים שזה חסר טעם..
יום טוב.

ברררר

New member
היי היי! לא ראיתי שלכלכת על כריס

מתוקה, יש לו קול מדהים, למה לשחק בו?

למעלה