אני דווקא אפיתי עוגיות צ'דר מלוחות
הן ממכרות נורא והחלטתי שגוש הצ'דר שאמא שלי הביאה לי מלונדון יושב יותר מדיי זמן במקפיא והגיע הזמן לעשות ממנו משהו טעים. המתכון מאד פשוט עוגיות גבינה מלוחות המצרכים לשתי תבניות גדולות של התנור 200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס, רצוי גבינה חריפה יחסית כגון צ'דר, אמנטל, רוקפור, קשקבל, פקורינו או פרמזן (ניסיתי את כל הסוגים והכל טעים) 100 גרם חמאה מלוחה 1 כוס קמח (140 גרם) כפית גדושה של פפריקה מתוקה 1/2-1 כפית מלח (תלוי במליחות הגבינה ובטעם אישי) 1-2 כפות מים קרים אם צריך לתוספת - שומשום קלוי, שומשום שחור, קצח, גרעיני חמניה, אגוזים קצוצים גס או כיד הדמיון הטובה. אופן ההכנה: במג'ימיקס לשים חמאה קרה חתוכה לקוביות וקמח לתערובת פירורית. מוסיפים מלח פפריקה וגבינה מגוררת וממשיכים לעבד בפולסים עד שהבצק מגובש. אם צריך מוסיפים מים. את התוספות אפשר להוסיף בשתי דרכים: 1. אחרי שהבצק מוכן יוצרים ממנו 2-3 גלילים, מקררים אותם היטב או מקפיאים עד שהם מתקשים, מורחים בביצה טרופה ומגלגלים בתוספת הנבחרת. 2. כשהבצק מוכן מוסיפים את התוספת ומעבדים בעוד כמה פולסים עד שהיא נטמעת קצת בבצק. מהבצק יוצרים 2-3 גלילות, מקררים היטב או מקפיאים לחצי שעה, פורסים לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס למשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קצת והריח משכר. מצננים את העוגיות ושומרים בכלי אטום הרמטית. העוגיות טעימות מאד גם בלי אף תוספת.