מה אתם מכינים לשבת החורפית הראשונה

kisslali

New member
מה אתם מכינים לשבת החורפית הראשונה

של החורף הזה: אצלי היא (השבת החורפית הראשונה) תחכה לשבוע הבא כי השבת אני וירדן לבד אז זה בטח יהיה שילוב של יוגורט, גרנולה, קורנפלקס וטוסטים. ללי
 

hrabba

New member
לי אין שמץ של רעיון

האמת היא שקבלתי מתכון שנראה נהדר ללחמניות עם בזיליקום, כנראה שיתווסף אליו איזה מרק טוב- אבל אין שמץ של רעיון איזה מה שכן מתחשק לי זו דייסה חמה - עם המוווווווון שוקולד
 

גריפון

New member
אני כבר מבוצר בבונקר עם מרק שעועית

(ורזרבה של מרק עוף בפריזר). בחורף אני לא לוקח צ'אנסים.
(למרות שכמו שזה נראה, יותר טוב אני הולך על לימונדה קרה...)
 

kisslali

New member
אז בדיוק בגלל החורף שמתמהמהמהמהמ

ובגלל שבפורום אוכל של וי-נט מדברים על זה, נורא בא לי על חמין מקרוני, מן חמין לא ממש חורפי שכזה, מה דעתכם? אחרי ארוחת ג'חנון כבדה מאד + קינוח, כדאי? לא נראה לי, אז אולי בשבוע הבא. או שאולי אתם תכינו: מטגנים בטיפונת שמן פולקע כמספר המנות הרצוי, מפזרים על העוף תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, כוסברה א. שום) במהלך הטיגון. מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר חב' פסטה כמעט מבושלת ושטופה. מערבבים היטב את הפסטה עם השמן המתובל שנשאר בתחתית. מוציאים מהסיר ומסדרים על התחתית פרוסות עבות של תפו"א מעליהן את העוף ומעל את הפסטה. מכסים בשקית קוקי או נייר כסף ואם ממש רוצים (אני לא) שמים ביצים מעל. מאשפזים בתנור לכ-18 שעות על חום מאד נמוך (75-100). אני עשיתי עם כנפיים וכמו כל דבר שקשור לקריספיות ובישול ארוך מאד - זה החלק הכי טעים לדעתי. שבת שלום (נו כבר) ללי
 

גריפון

New member
נשמע מזה טעים. הולך על זה.

(ביחוד שהמרק שעועית יצא בינוני - תיבול יתר. טוב שהוספתי לו ג'חנונים מלמעלה ותפ"א בבפנוכו, לספוג את התבלינים, ואישפזתי אותו בתנור לכמה שעות. יצא בול בשביל לשים על האורז.) הולך לרשום בפתק הקניות: 4 כרעים של עוף (הבנתי שבכנפי העוף החביבות עלי מצטברים כל ההורמונים והאנטיביוטיקות) 1 חב' מקרוני 1 ק"ג תפ"א 1 חב' שקיות קוקי יאמי יאמי.
 

kisslali

New member
אז ככה

אם אתה מרשה לעצמך להגיד, ככה כבדרך אגב, הוספתי לו ג'חנונים, שום כמות של כנפי עוף לא תעשה לך נזק חמוד שלי. בג'חנון ורבע יש מספיק נזק לבערך חודש. אז או שאתה מוותר עליהם או שאתה אוכל גם כאנאפים. בעצם, ילך עשר עם כרעיים גם ובשבוע הבא נכין עם אורז, טוב? וזהו, החלטה סופית ומוחלטית אני גם הולכת לקניות עכשיו, מכינה הערב ומחר כשאחזור מהעבודה בדיכאון תהומי (הגמד חוזר מחר ולכן ביום שישי אני עובדת) יחכה לי חמין סתווי. ועכשיו לשאלת השאלות, לא עדיף לשים את המקרוני על התפו"א ומעל את העוף? ז"א ההגיון אומר שמיצי העוף יזלו לתוך האיטריות ו.... טוב ננסה פעם ונראה. ואחרון אחרון חביב לצמחונים: מרק עדשים תימני: בוררים שוטפים ושמים בסיר שתי כוסות עדשים אדומות מוסיפים ראש שלם של שום לא קלוף, בצל גדול מאד חתוך לארבע, חצי חבילה של כוסברה קצוצה גס, מלח פלפל א. מרק וכף גדושה של חוואיג' למרק. לגירסה הבריאה לא מוסיפים שמן בכלל, לגירסה הטעימה מוסיפים לפחות חצי כוס שמן, מתאים מאד שמן זית (זה לגירסה הבינונית). לא מפסיקים לערבב כי זה נדבק פחד, לפני ההגשה בודקים ומתקנים טעמים מוזגים לקערה וסוחטים מעל חצי לימון. ללי
 

גריפון

New member
אמרתי אכלתי? רק אמרתי שמתי...

לא אמרת מילה על נוזלים - ככה שמים את המקרוני חמין הזה? רק עם הנוזלים שלו? לא להוסיף לו אפילו כוס מרק עוף?
 

kisslali

New member
בכלל לא שמים נוזלים

מבשלים פסטה (צורה לא משנה) עד כמעט מוכן, מסננים ושוטפים במים קרים. באותו סיר, במעט שמן, אפשר זית, מטגנים קלות עוף, תוך כדי טיגון, לפני או אחרי, מתבלים בנדיבות. מוציאים את העוף ומחזירים את הפסטה לסיר, מערבבים היטב שהפסטה תספוג את השמן המתובל. מוציאים את הפסטה, מניחים על התחתית את תפו"א אח"כ עוף ומעל את הפסטה, מהדקים מעל או שקית קוקי או נייר כסף, אפשר לשים ביצים מעל הנייר. לא נוזלים ולא בטיח. בתיאבון!
 

kisslali

New member
אני שוטפת כדי לעצור את תהליך הבישול

כדי שתהיה לי פסטה כמעט מבושלת כי אחרת, בחמין, זה נהיה דייסתי. אם הרוטב יושב ומחכה לפסטה אני זורקת אותה לתוכו מייד כשהיא מוכנה לעומת זאת אם הפסטה מוכנה והרוטב לא, אני שוטפת במים חמים אחרת צריך לשים שמן כדי שזה לא יהפוך לגוש. חוץ מזה התגנבה לאוזני שמועה זדונית שלא רק שהעדה "ההיא" לא יודעת להכין פיצה הם גם עושים את הפסטה שלכם עם נורא מעט רוטב, אז? אם אני אכין פסטה עם מעט רוטב שולחים אותי לגור בסוכת המציל בגורדון. ללי
 

גריפון

New member
אמרתי אכלתי? רק אמרתי שמתי...

לא אמרת מילה על נוזלים - ככה שמים את המקרוני חמין הזה? רק עם הנוזלים שלו? לא להוסיף לו אפילו כוס מרק עוף?
 

פּרפרית

New member
לאלאלא, ללי

קודם עוף אח"כ ספגטי, כי אם שמים העוף למעלה הנוזלים הופכים את הספגטי לעיסת בצק. (מנסיון
כי גם לי זה נשמע הגיוני.)
 

noa128

New member
נהיה לי עבודת שרשר שבועית ../images/Emo13.gif

ללונה תסקירי לי בפגישתנו הבאה את הספר בישול שלך... טוף?
 
למעלה