מה אתם מתכננים לבשל מחר לצהריים?

המתכון שלי לגולאש הונגרי :

חומרים: 3 בצלים קצוצים 5 שיני שום חתוכים קטן 11/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 1/4 כפית קימל מלח לפי הטעם 2 כפות פפריקה אדומה מעט פפריקה חריפה 2 עגבניות קצוצות 1 גמבה אדומה קצוצה 2 פפלים ירוקים רגילים או חריפים 2 כפות רסק עגבניות. 1/2 ק"ג תפוחי אדומה קלפים וחתוכים לקוביות 4 עלי דפנה 3-4 גרגירי פלפל אנגלי 10 כוס מים רתוחים 1 כף אבקת מרק עוף קורט סוכר 1/2 כפית פלפל שחור 1 כף פפריקת שמן מרוקאי מעורבבת במעט שמן בכוס, ונותנים לזה "לנוח" בצד עד שישקע... ומוסיפים רק את השמן האדום, לא את הפפריקה עצמה. אופן ההכנה: מטגנים במעט שמן את הבצלים הקצוצים עד הזהבה, מוסיפים את השום ומאדים. מוסיפים את השום והבשר ומטגנים למשך כ-10 דקות. מוסיפים את הפלפלים האדום והירוק ומאדים. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות, את המים הרתוחים, את המים, והתבלינים, ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך כשעה וחצי על אש בינונית {לא מוסיפים את תפוחי האדמה עדיין} , טועמים ומתקנים תיבול. אחרי כשעה וחצי מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך סופי של התפ"א. מומלץ להגיש עם נטיפי בצק לפי המתכון הבא: 2 ביצים 1/4 כפית מלח 1/4 כוס קמח מערבבים את הביצים עם המלח והקמח בהדרגה, כמות קטנה של קמח בכל פעם. אח"כ מטפטפים בכפית מהתערובת, לתוך מים או מרק רותח, ומבשלים כמה דקות, ומסננים. מגישים עם הגולאש. טעים ומשביע.
 

מליאל

New member
חשבתי להכין את הבקר עם הפיטריות..

המתכון שלך מאתמול....אך במחשבה שניה ולאחר שראיתי את התמונה של הגולאש ההתלבטות קשה...על כל פנים אכין את שניהם אחד היום ואחד מחר, מה להיום ומה למחר עשיין לא החלטתי...נראה.
 
האמת מלי, שני המתכונים פצצה, אבל...

קחי את הזמן יקירתי... היום זה, מחר זה, מחרתיים... עוד מתכון... קבלי חיבוק ממני, ובהצלחה בובה.
 

מליאל

New member
לאריאלה היקרה

תודה, לבינתיים מתבשל אצלי הבקר עם הפיטריות, היום אני חייבת ללמוד איך מעבירים תמונות...אז תמונות בהמשך (מקווה)
 
מלי חומד,../images/Emo50.gif, ספרי איך יצא בובה.

אם את צריכה עזרה בהעלאת תמונות, צרי איתי קשר במסר, אתן לך את מס' הטלפון שלי, ואסביר לך און ליין. זה הכי פשוט בעולמים. פעם אחת לומדים וחאלאסטו... נשיקות.
 

מליאל

New member
תודה גדולה ונשיקה../images/Emo25.gif

שתיהייה בריאה בדיוק כרג אכלתי את הביס הראשון ובאתי למחשב לכתוב לך שאת גדולה...איזה טעים חבל"ז מדהים וקל וזה המתכון שהתכווניתי כשביקשתי מתכון לבשר עם פיטריות, פשור קלעת בול...את ענקיתתתתתתתתתתת!!!!
 
ישששששש !!!! אני שמחה כפרית !!!!!

נשיקות ו... צ'מרי קצת לארוחת הצהריים, כן?
 

bigjack

New member
אני תקוע עם גב תפוס ../images/Emo10.gif

כך שאין בישולים
למזלי יש פלפלים ממולאים משבת וגם עוף בגריל ככה שאני מסודר
 
צחייייייי......./images/Emo201.gif../images/Emo25.gif../images/Emo201.gif

מה נסגר עכשיו כפרה? נראה לי שזה בשביל שנמשיך את שיחותינו בטלפון, אה?!.... אתן לך לנוח קצת, ועוד מעט אתקשר בוביק. לא מתאים... יאללה... תחלים ומהר !!!! נראה לי שאתה צריך שאשלח לך אחות רחמניה ... כזאת, הולך?...
 

מליאל

New member
יש לך אחת כזאת לסדר גם לבעלי...

יש לי אהבה חדשה עכשיו...הפורום והבלוג..אני צריכה עוד זמן...
 

אליה ל

New member
../images/Emo10.gif צחי בואי שניה ../images/Emo193.gif

לא יודעת כמה תפוס לך הגב ולמה אך קבל את הפטנט שלי שמקל מאוד מאוד על כאבים במקרים כאלה ודומים. רוב הכאב שנגרם לאחר הכאב הראשוני מועצם בגלל המתח שבו הגוף נמצא ולכן אם תקח משהו להרגעה כללית כמו "רסקיו" טיפות באך כאלה או משהו אחר בסגנון ואחר כך ולטרן ותשכב לנוח איזה שעה שעתיים תרגיש שאתה מתחיל להשתחרר. פעם או פעמיים הסיבוב הזה ומרגישים מאוד מאוד חופשיים - את הרסקיו לוקחים עד ארבע פעמים ביום אם אני זוכרת נכון או שיותר. בכל מקרה לי זה עזר עם כאבי תופת שנמשכו כמה חודשים שלא יכולתי לתפקד בהם כמעט בכלל ושום משכך כאבים "רגיל" לא עזר ואז החלטתי לנסות ולהרגיע קודם כל את הגוף שלי וזה עבד פלאים.
 

bigjack

New member
תודה אליה ../images/Emo39.gif

אבל אצלי הפרחים לא עוזרים
הגב נתפס בגלל עבודה קשה ומה שעוזר זה רק מנוחה
 

מליאל

New member
../images/Emo8.gifתרגיש טוב..תחזור לעצמך מהר ורציתי להגיד ש.

גם אני אם הייתי מרימה סיר כזה של מקלובה והופכת אותו הייתי עם גב תפוס שנה...
 
למעלה