מה אתם מתכננים לחנוכה?

shir300

New member
מה אתם מתכננים לחנוכה?

מתכוונת לבובות כמובן, לא לסופגניות... אני מתכננת לספר את סיפור החג ע"י בובות צלליות של מכבים ויוונים שמצאתי באיזה ספר. ולתת לילדים להציג את הסיפור מאחורי מסך. השאלה היא איך הם יראו את מה שהם מציגים אם הם מאחורי המסך? ובכלל אם יש לכם רעיונות נוספים אשמח לשמוע. תודה

אולי תחלקי אותם לקבוצות וכל פעם קב'

אחרת תציג בפני חבריה? אפשר לעבוד עם פנסים ולראות איך הבובות עוקבות אחרי פנס בחושך מאחורי פרגוד, יחד עם מוסיקה מרגיעה, אפשר לעבוד עם "חנה זלדה" ולהכין עם הילדים לביבות- תוך כדי כך לחפש אותם לחנות זלדות ולתת להם לספר איך הם מכינים בבית ומה מכינים בחנוכה אצליהם... בהצלחה...

ayaly2

New member
היי צריכה רעיון להכנת תחפושת סביבון בשבילי../images/Emo13.gif

אולי....

חישוק עם שלייקס כבסיס ועליו לתפור בגד סביבון? או אפילו לקחת חצאית ארוכה ולגזור אותה מקדימה כמשולש (הקודקוד של הסביבון) ולמעלה להכין מקופסת קרטון את החלק העליון עם מקום לראש וידיים- לצבוע כל פאה בצבע אחר ולכתוב את נ"גהפ, ועל הראש לשים מקופסה קטנה יותר (של בושם גבוה) את השפיץ שיודבק על קשתית לשיער. אפשר גם להכין רק כובע בצורת סביבון וללבוש ביגוד צבעוני שמתאים לכובע, כך שזה יהיה סימלי... את כבר תסתובבי מספיק לסביבון כהמחשה, ממה שיצא לי להכיר...

feyoula

New member
צ'בבה!

סוחבת את הלילה כרגיל... מה איתך? הולך טוב עם סבארו?

shir300

New member
קבוצות זה רעיון טוב

מצד שני תלוי בגודל המסך... אם יש מקום לקבוצה מאחוריו...

erelu

New member
מנסיוני

הילדים אוהבים מאד את תיאטרון הצלליות וזה הקסם של התיאטרון , ברגע שהם חווים את החוויה ורואם מה שחבריהם מציגים הם נהנים להציג בעצמם גם אם אינם רואים בדיוק את התוצר... גם לעשות תיאטרון צלליות עם כפות הידיים זה נפלא ובמיוחד בזוגות או קבוצה קטנה מאחורי המסך, כל מה שאנחנו מדברים על קר , מגע וישתוף מתקיים כאן הלכה למעשה , אני גם נתתי לילדים מטפחות שקופות ומנקי מקטרות והם יצרו בצורה נפלאה... ברקע מוזיקה שקטה והאוירה נהדרת...

feyoula

New member
אם יש לך צוות משת"פ בגן

אז זה כבר יכול לעזור.. אני שנה שעברה נעזרתי בהם ואחרי שהילדים בנו את הצלליות שלהם, הצגנו ביחד עם הצלליות שלהם לפניהן ואז הם ראו איך זה נראה וכבר יכלו לדמיין את עצמם..אפילו שזה קצת קשה, זה כבר משהו. והם גם התמוגגו לראות את היצירות שלהם בפעולה...(גם אם הם לא יוצרים ואת נותנת להם דמויות, אם תחברי אותם לזה שכל אחד הוא דמות מסוימת והם ירגישו מזוהים איתה, הם יכולים להתמוגג גם כן כי זה "היווני שלי" שם על המסך. בנוסף, נתתי כל פעם למישהו אחד לבוא עם הצללית שלו ודיברנו על איך להפעיל צללית והילדים האחרים נתנו לו פידבק אם הוא קרוב מדי למסך, מה קורה לו כשהוא זז וככה הם גם למדו תוך כדי וגם ראו איך זה נראה... למרות שבכל מקרה, ראוי לציין שהם הציצו מדי פעם מהמסך תוך כדי כדי לראות מה הם עושים, אין מה לעשות שזה קצת קשה לקטנטנים בלי זה.. וביקשת רעיונות, אז סתם כערך מוסף, דיברנו גם קצת על מה זה בכלל תאטרון ועל איך מתנהגים שחקנים ואיך מתנהג קהל ומה זה אומר במה שהיא מאחורי מסך והם הקפידו להעיר אחד לשני לדבר בקול רם ולמחוא כפיים לאות כבוד בסיום ההצגה. זה היה חמוד והאמת עכשיו שאני חושבת על זה, אולי זה שהכנסתי שם "חוקים" כאלה למה שאמור לקרות, בלי להבין שזה מה שאני עושה, זה עזר להם להתארגן בתוך זה. אני הולכת להביא את הבובות פה הקטנות שלי סימונה סביבונה וניסים הכד הקטן ולהציג את הדברים מזוית קצת אחרת, עוד לא בחרתי איזו. אתן דוגמה אחת- ניסים מדבר על כך שהרגיש תמיד כד מאוד קטן וכולם היו קוראים לו "כד קטן" כד קטן" ואז כשהיה בלאגן וכל הכדים הגדולים נשברו, הוא נורא פחד ולא ידע מה לעשות, בית המקדש היה הבית שלו והיה לו מאוד קשה לראות אותו דרך החורבות. אבל הוא רצה מאוד לעזור לחברים שלו- המכבים וגם לראות שוב את המנורה שכ"כ אהב, דולקת. הדאגה בלב נתנו לו את האומץ והכוח להצליח להפיק שמן ל-8 ימים, אפילו שהוא כזה קטן. ומאז הוא מאוד שמח שהוא כד קטן כי הוא יודע שלמרות זאת, יש לו הרבה שמן לתת. מכאן אפשר לפתח דיון על פחדים, על להיות ילד קטן לעומת גדול, על מה שעושה לך כשאתה אוהב ודואג ועוד המוני נושאים.. אני מניחה שנזרום עם מה שיעלה... רעיונות נוספים לזוויות וכיוונים יתקבלו בברכה!

feyoula

New member
הלכתי הכי פשוט שיש

2 מלבני קלקר, לבד, סול וקישקושים נלווים. מצרפת לך תמונה...

feyoula

New member
זה היה קטע...

כי מהרגע שהחלטתי שאני רוצה להביא למפגש בובות נוספות למפגש, שמתייחסות לחנוכה, היה רק את הערב. אז הייתי צריכה בובות בזק, אז השתמשתי בחומרים שהיו זמינים לי והשתדלתי להפיק את המרב...מזל שאני אוגרת כל מיני חלקי זבל למקרים כאלה בדיוק:) זה היה שנה שעברה. עכשיו אני אלך לשפץ אותן קצת שיהיו לי לפעילות מחר. יש שם כמה דברים שבהחלט יכולים לעבור שדרוג אבל הן היו להיט בגן שנה שעברה אז אני מזכירה לעצמי כל פעם מחדש שמה שאני רואה כפגם, הילדים לא תמיד רואים באותו זוית..

ayaly2

New member
מאמי חמוטל איזה מקסים../images/Emo13.gif

גם אני סיימתי להכין את גב' קרש ומר מערוך בסיעוה האדיבה של שרון המתוקה
והיום הכנתי בובת סופגנייה בחפוז יש לי האמת שבוע עמוס של חנוכה ואני גם חולה שוב עם חום איחסה
מקווה שעד שבוע הבא זה יעבור ..תמונות אעלה בהמשך כל הכבוד חמוטל עזרת לי מאד

ayaly2

New member
תודה אני לפחות קצת נושמת עכשיו../images/Emo13.gif

היה לי סינוס קשוח ביותר אבל אני מתגברת לאט לאט
שיהיה סופ"ש רגוע וחמים והעיקר הבריאות

למעלה