מה אתם מתכננים לחנוכה?

feyoula

New member
תודה אבישג יקירתי,

אמן על הניסים! במפגשי בובות, בהצגות וגם בחיים:)

shir300

New member
פיולה

כמו תמיד את מדהימה! מקסים בעיני איך שבנית להם את חוקי התיאטרון וההצגה. נראה לי נקודה מאוד חשובה. אני מצליחה לעשות את זה עם הגדולים שלי אבל עם הקטנים זה יותר מסובך. מעניין איך הסברת להם מה זה תיאטרון? הקטנים שלי הם ילדים בחינוך מיוחד שמושגים מופשטים לא קלים להם ולכן אני צריכה לחשוב על משהו בגובה העינים, כי הם כן מבינים מה זה להציג ונהנים מזה. אולי גם חשוב שהם יבינו שבחוג הזה יש לנו הזדמנות לשחק בתיאטרון ולהציג, כחלק מהצהרה על מטרות הפעילות. הסיפורים על סימונה וניסים מקסימים! מה שגורם לי לחשוב שאפילו בובות צלליות פשוטות של סביבון עם עינים וידים ופה חתוכים או של כד קטן יכולות להפוך לדמויות ולהצגה... לגבי הסיפור אני חושבת על סיפור החנוכה, ניצחון החלשים על החזקים, ניצחון האמונה על הכוח כנושא, כי יש לי בובות צללית של מכבים ויוונים, אבל רוצה שזה לא יהיה תלוש מהעולם שלהם, אז אולי לעשות וריאציה על הסיפור...

feyoula

New member
:)

לגבי התאטרון: הילדים שלי הם גם חינוך מיוחד. בגלל שרצינו להוסיף קצת חינוך והקנייה של ידע על הדרך, התחלתי ממה זה תאטרון. גם ההתאטרון עצמו, המקום. מה יש שם במקום הזה? בחוץ? זה בפנים? איך זה נראה? מי היה בהצגה בתאטרון ויכול להסביר מה ראה שם? מותר לעשות הצגות גם לא בבניין הזה שקוראים לו תאטרון? בוודאי. כמו ההצגות שמגיעות אלינו לגן. או ההצגות שאנחנו עושים עכשיו אחד לשני. ואלה הם הצגות נפלאות. ומה יש בכל ההצגות? אז יש שחקנים ויש קהל. השחקנים מספרים סיפור ומשתדלים לדבר בקול רם וברור ולעמוד עם הפנים לקהל, שכווולם יוכלו לראות וגם לשמוע הכל. הקהל יושב בשקט כשההצגה מתרחשת וכאשר השחקנים מסיימים, אנחנו מוחאים להם כפיים כדי לעודד אותם על עבודתם ולהודות להם על כך. (אם צריך פישוט נוסף, אפשר להסביר שכשאנחנו מצליחים לעשות משהו, אימא והגננת מעודדים אותנו ואומרים לנו "כל הכבוד" ושכך צריך גם לעשות עם חברים וכשמישהו עושה עבורנו משהו ומתאמץ אנחנו אומרים תודה ולכן כך נעשה גם עם שחקנים שעמדו והציגו עבורנו, נגיד להם כל הכבוד ותודה. ובשפת התאטרון עושים זאת באמצעות מחיאות כפיים). . אח"כ הבאתי תאטרון קטן רגיל, כזה של בובות כפפה עם וילון, שיש להם בגן. ותרגלנו את מה שדיברנו. פרסי נכנס מאחורי הוילון ושאלתי שאלות מנחות, איפה פרסי? על הבמה. והוא שחקן? הוא קהל? כשהוא עומד ככה, רואים אותו? כשהוא מדבר ככה שומעים אותו? ואז נתתי להם להתנסות בבובות כפפה והם נכנסו כל אחד בתורו עם הבובה שלו במקום פרסי והילדים ענו לו וכיוונו אותו, איך לעמוד וכו'. חלק מהם גם בחרו לספר סיפור ולהציג ואז כשהם יצאו הקפדנו למחוא להם כפיים. חלק הצטרפו אחד לשני והציגו בזוגות. שבוע אחרי כן, חזרנו קצת על העקרונות שלמדנו והתחלנו ליישם אותם בשלבים עם המסך של הצלליות. ומכאן והלאה זה כמו שסיפרתי בהודעה הקודמת.. האמונה זה טוב, אולי אני אדבר איתם על האמונה שלהם בעצמם, שהם יכולים לעשות כל מיני דברים ולהיות חזקים. אני מנסה לחשוב בשבילך על רעיון לוריאציה שתהיה קרובה לעולם שלהם אבל אני פוחדת מלקרב אליהם מלחמות. חשבתי על ילדים שמציקים להם או משהו כזה אבל אנחנו לא פותרים בעיות במלחמות ואלימות ביננו, והמכבים והיוונים לא בדיוק ישבו על קפה... אני אחשוב על זה עוד קצת, אם יעלה לי משהו אני אגיד לך.

shir300

New member
תודה

אממממ... אני שוב מתפעלת מאיך שבנית את תהליך העבודה. אני באמת צריכה לתת על זה את הדעת ולהסביר להם שיש כל מיני סוגים של בובות בתיאטרון ודרך זה להכניס את עניין החינוך האמנותי שאני מאוד מאמינה בו וחושבת שנכון לעשות. תודה על כך שהארת את עיני לכך! עם הילדים שלי אני לא יכולה להגיד להם שגם אמא מעודדת אותנו כי הם באים ממשפחות שזה ממש לא כזה מובן מאליו.. לצערי.. אני גם חושבת שנושא של מלחמה אם נעשה נכון יכול לתת להם הזדמנות לפרוק מתחים, ויש לי בקבוצות הרבה בנים עם המון מתחים... והם גם יתחברו לנושא אני חושבת. אפשר תוך כדי הבאת נושא המלחמה לדבר על גבולות, על זה שמותר לנו להגן על עצמנו ולא לפגוע, על זה שהמכבים לא ישר נגשו לקרב, הם "ספרו עד עשר" התפללו לניצחון במערות לפני שיצאו... וכאן נושא האמונה נכנס גם.. אין לי מושג איך אצליח לארגן את זה עד מחר שהוא יום הפעילות... יש לי עומס... המון תודה יקירתי

shir300

New member
עכשיו ראיתי

את בובות הסביבון שלך שעשית בערב אחד, וחשבתי אולי ללכת על הרעיון הפשוט שלך, ברשותך... ובינתים לא "להסתבך" עם צלליות. יש גם גזרת סביבון מנייר שאפשר להכין עם הילדים שגליתוי העלתה כאן בשנה שעברה. הנה היא בקישור הזה http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1664&MessageId=1248 שוב תודה, עזרת לי מאוד...

feyoula

New member
צודקת

מלחמות יש גם בחיים ובהחלט אפשר לדבר על זה אם נעשה נכון. מסכימה איתך ומאחלת בהצלחה מחר!! שתדעי שבזכות הדיון הקטן שלנו, יצאתי עם הרבה חומר למחשבה לפעילות שלי, שגם היא מחר ואני מודה לך על כך. שוב בהצלחה, פיולה

איזה דיון מעניין יצא לכם פה...

יש כאן הרבה טיפים טובים לעבודה לא רק עם חינוך מיוחד... תודה... פיולה- בובות מדליקות בהחלט! שיר- כשכתבתי קבוצות- זה יכול להיות גם עד 3 ילדים או 2 ומבוגר... אבל מה שמסתדר לך בהפעלה כמובן. ופיולה כבר נתנה לך הרבה רעיונות... אז יאללה לעבודה ובהצלחה!

shir300

New member
תמיד מעניין עם פיולה

ואת מוזמנת להשתמש בטיפים ולספר איך הולך...

בחיי שאתן ענקיות ../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

איזה שירשור מעניין יצרתן פה בהעדרי - תענוג לעיניים וללב!!!! כל הכבוד לכן, אני גאה בכל אחת ואחת מכם
אומנם עוד לא הספקתי לקרוא את כל ההודעות המופיעות בו אבל מבטיח לעבור אחת אחת ולהשלים חוסרים.

למעלה