מה אתם עושים כאשר יש לכם מחסום כתיבה?

meital G

New member
מה אתם עושים כאשר יש לכם מחסום כתיבה?

אני צריכה לכתוב מאמר בנושא מסויים. כאשר הסכמתי הייתי מלאת רעיונות והשראה וידעתי מה אני הולכת לכתוב. אפילו הצלחתי להצחיק אותי במקומות הנכונים.
הדד ליין שלי הוא יום רביעי. התחלתי לעבוד על זה ו... לא יוצא לי כלום (ראוי לפחות)! מה אתם עושים כזה קורה? איך תופסים את המוזה הזו?!

מה שעוזר לי בדרך כלל

זו הליכה ברגל, בפארק או בחוף הים. זה פותח את הערוצים החסומים

suki da yo

New member
פעם הייתי יושבת מול מסך

וכותבת רנדומלית ובסוף המוזה היתה מגיעה. היום אני נוטה פשוט לוותר, לצערי.

wranger

New member
לכתוב משהו, לא משנה מה ואיך זה יוצא

העיקר לשפוך מילים על הדף או על המסך. לכתוב רעיונות, לכתוב ראשי פרקים, לכתוב את הדברים שהצחיקו אותך כשחשבת על זה מלכתחילה, לכתוב מהאמצע ואילך (אח"כ נחזור להתחלה), לכתוב את הפסקה האחרונה ואז את הראשונה (אח"כ נחזור לאמצע). ושיהיה עילג, ושיצא מבולגן וככה ששום משפט לא מתחבר רעיונית לאלה שמסביבו, העיקר לכתוב. אחר כך לוקחים את כל בליל הטקסט הזה ומתחילים לחפש בתוכו נצנוץ של זהב. עושים קצת "פו", מנקים קצת עם האצבע, מסדרים יפה, מוסיפים מילות קישור מתאימות ולא פוחדים לשכתב פסקאות שלמות מההתחלה, ובסוף בסוף מקליקים על "פרסום".

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

המפתח הוא המשכיות. לכתוב, לכתוב, לכתוב. אם לא כותבים, לדעתי מאבדים את זה.

מישהו פעם אמר לי..

פשוט תכתבי, המוזה תבוא לבד. אז נכון, זה לא תמיד תמיד עוזר אבל שווה לנסות ולנסות.. כמו שטלטל כתב כאן מעליי, פשוט לכתוב. מילים, מחשבות, רעיונות, משפטים.. מה הצחיק אותך בעניין הזה מלכתחילה? מה משך אותי בנושא הזה שבגללו הסכמת? פשוט תכתבי את מה שיוצא. אח"כ תקראי שוב את הכל ותשכתבי ותיצרי את הכל מחדש מתוך מה שיש לך שם.. בסוף זה יצליח...

פנומן 72

New member
מוזה

אצלי המוזה לרוב מגיעה בשעות הלילה. אני לא מדבר על מאמרים שדורשים איסוף חומר אלא ממש משהו קולח כמו סיפור. זה בא לי בשקט מוחלט, דממת מוות. כשאני מתיישב מול המחשב לכתוב אני עוצר את שעון הקיר ומכבה את כל האורות בבית שלא יעשו רעש. רק המאוורר של המחשב עושה רעש ואת זה אני יכול לסבול. ואז אני כותב. לפני עידן המחשב הייתי כותב בתקופת המילואים כשהיו שולחים אותי לתצפת על גג בנין באמצע שום מקום. הייתי עולה עם מחברת ועט וכותב שעות עד עלות הבוקר. לפני מספר שנים התחלתי לכתוב סיפור שהיה עבורי יצירת מופת. כתבתי איזה 30 דף ורצה הגורל וההרדיסק נטחן למוות יחד עם כל מה שהיה עליו, כולל הסיפור האומלל שעליו השקעתי שעות ללא שינה. לומדים לקח ...

Purple Mushroom

New member
תופסים אותה

אפשרי גם לכתוב מונוטוני, ללא רגש, וללא מוזה. אם זה מאמר שאת צריכה לכתוב במסגרת עבודה, אין ברירה ואין מוזה. בזמן האחרון, המוזה שלי באה , כשאני מסתכל בטבע ובאנשים. השמיים הכחולים, והעננים הלבנים , והשמש השוקעת, לפעמים מאוחרי מסך ערפל
, והעצים הירוקים, והאדמה החומה בהירה. וכו' וכו'

קשה. זה באמת קשה..

אני מכירה את המוזה שלי כבר כמה שנים, אני אוהבת אותה והיא אותי - אבל לא תמיד מתאים לה לקפוץ לבקר. בשנים הראשונות שכתבתי עוד ניסיתי לכתוב בלעדיה, אבל זה יצא גרוע. אבל המוזה שלי קצת מעורערת.. אני מניחה שיש מוזות מאוזנות יותר משלי! בכל מקרה, מה שהייתי עושה במקומך - תזכרי מהי המוזה. מוזה זאת תחושה, מן תחושה שמחברת כמה מילים ליצירה (או לחילופין - יצירה היא תרגום של תחושה). נסי להיזכר בתחושה הזאת, נסי לתפוס אותה. מה הנושא של המאמר גורם לך להרגיש? מה הוא מציף בך? בהצלחה!

עופר D

New member
עצה מעשית

שנכונה לעוד תחומים בחיים - כשאתה לא יודע מה לעשות, תתחיל לעשות. רוב הרעיונות מגיעים תוך כדי עשייה. אני מניח שאולי זה יצלע בהתחלה, ויהיה עילג ולא בפוקוס, אבל ככל שתתעקשי, התוצרת תגיע. ובעריכה אח"כ אפשר לתקן או לשכתב. וגם אם לא יהיה הכי טוב שאפשר, זה בכ"ז יותר טוב מכלום, לא? שיהיה בהצלחה

היי אקס מנ"שית

אז ככה.... אצלי החוק אומר מתקדמים תמיד תוך כדי תנועה, אבל מה לעשות שלפעמים התקיעות היא זו ששולטת, אז מה בכל זאת עושים? אז עוצרים ו... נושמים. אני תמיד עוצרת ונושמת ונושמת ונושמת ותוך כדי נשימה סופרת. אבל סופרת אחורה. ממאה עד אחד. כשאני מגיעה לאחד הכל זורם. באמת, הכל פתוח. תנסי את זה- זה עובד. אז נכון שאני בלונדינית (ואפילו טבעית) והאבלה קיצונית , אבל זה עובד. אין לי מושג למה ואיך, אבל זה עובד. תנסי, זה כולה שלוש דקות לכל היותר. ספרי לי אח"כ שהצליח לך.

meital G

New member
תודה על הטיפים

אני שמחה להגיד שהשלמתי את המשימה. אני אפילו מרוצה מהתוצאה הסופית.
מבטיחה לפרסם ולקשר כשזה יפורסם.
איך זה קרה? אחרי שהעברתי שעה וחצי בלהגיב בכל מיני פורומים ובלוגים ועוד שעה בלקשקש בטלפון אחרי זה הבנתי שאין מנוס.. פתחתי וורד, כתבתי כל מיני מחשבות ומשפטים שאני ארצה לשלב ולאט לאט זה נרקם.

האמת שרוב הרעיונות שלי

כאשר אני צריכה לכתוב מפרי עטי.. הם עולים לי תוך כדי בישול או נקיון הבית :) ככה המוח לא משתעמם. תנסי דמיון מודרך גם. בהצלחה!

חג שמח יקירתי

יום רביעי קרוב, ואני לא יודעת על מה הנושא אך בכלל הייתי מכינה לעצמי כוס קפה, שמה מוסיקה שקטה שאני אוהבת מתחילה לקרוא כל מיני דברים שקשורים לענין רושמת נקודות ואז מתחילה..... מחזיקה לך אצבעות אוהבת מוזהבת

למעלה