מה אתם עושים כשהילדים קמים ורוצים ללטף?

מה אתם עושים כשהילדים קמים ורוצים ללטף?

סתם שואלת מסקרנות, אבל בטח את העוסקים בתחום זה יעניין: 1. מה אתם עושים אם במהלך ההצגה ילדים קמים ורוצים ללטף את הבובות (זה בעיקר רלוונטי להצגות קטנות ולא באולמות), או שעומדים בצדדים ורוצים לראות איך מפעילים את הבובות? 2. מה אתם עושים לפני ההצגה עצמה? כלומר כשהילדים נכנסים, מתיישבים וממתינים להצגה. האם אתם ישר מתחילים בהצגה או שאתם נותנים הקדמה כלשהי, להכניס אותם לאווירה?

שאלות עמוקות.....

אבל שמתי לב שאף אחד עוד לא הרים את כפפת המענה... אז אנסה לספק לפחות תשובה חלקית. לגבי הילדים שנוגעים- בעקרון: לשים גבולות!!!! יש כללי צפייה, יש כללי התנהגות. חלקם חלים, למרבה הפליאה, גם על ההורים או הצוות. ( הרי, אנחנו לא אמורים להופיע לפני ילדים שהגיעו לבד, נכון?) איך להחיל את הכללים האלה? וואלה, זה תלוי מאד במצב הרוח שלי..... אם זה פעוט בן שנה וחצי , שמסתובב בהצגה של בני 5 - אבקש מההורים לקחת פיקוד. אם אני במצב רוח קרבי אולי אסנן גם איזו הערה על כך שאני לא בייביסיטר, או על תפקיד ההורים בעיצוב האישיות.... אם אני במצב רוח סלחני- סביר להניח, שבכל זאת יסתנן לי משהו....רק קצת יותר עדין....אני באמת מנסה לשלוט בעצמי, אבל קשה לוותר על הזדמנות פז לביטוי-עצמי. לגבי פתיחת ההצגה- יש לי שיר שאני פותחת אתו ת-מ-י-ד, ואני גם מאד אוהבת לעשות הכנה לנושא של הסיפור ויש לכך דרכים אינספור. גם פתיחת הקופסא היא טקס קבוע, אלא אם יש לי הגבלת זמן. מבחינתי, זה גם מחמם את האווירה, כמו שאמרת, וגם מבנה את הדיאלוג שלי עם הקהל. מקווה שעזרתי, ובהזדמנות זו אברך את כל יושבי הפורום ב-שבת שלום ומנוחה! ( תנוחו, תנוחו,אני עובדת!)

גליתוי

New member
היי ליבי

את שואלת מסקרנות או מנסיון? כל הנושא של משמעת מול קבוצות קטנות מצריך הקדמה, לא מעייפת אבל בכל זאת כמה מילות הבהרה. ואם בכל זאת זה קורה בפועל, אני אימצתי הצעה מצוינת של דודי מיודעינו, אני נעזרת בבובות למשל אם ילד נוגע הבובה מבקשת הבובה "אתה יכול ללטף אותי אחרי ההצגה? עכשיו אני פשוט באמצע ההצגה..." או כל דבר אחר שהבובה יכולה להגיד.

סתם מסקרנות, אני לא עוסקת בתחום

אני הצופה. ואחרי שאני אקרא עוד דעות, אני אשמח לספר איך זה נראה מהצד שלי (אם זה בכלל מעניין מישהו....
).

למעלה