מה אתם עושים כשהם/ן רבים/ת?

noaronen1

New member
מה אתם עושים כשהם/ן רבים/ת?

הרגע הגדול והאמצעית שלי סיימו סאגה שלמה של ריב על כדורסל.
אז איך אצלכם?
- הילדים רבים ביניהם? תוכלו לתאר קצת את הדינמיקה? כולם רבים עם כולם? חלק רבים (למשל בין 3 ילדים 2 שרבים כל הזמן)
- הם תמיד רבו או שזה התחיל בגיל מסויים?
- האם גם מרביצים?
- האם כשהם רבים הם מייד רצים אליכם או שמתמודדים לבד?
- מתי אתם מתערבים? או שבכלל לא מתערבים?
- יש לכם איזה טיפ להורים מתוסכלים?
 

Mottek

New member
אוי...


כן הם רבים, אבל לא הרבה. יש תמיד את ה"הוא לקח לי" או "או הוא לא נותן לי תור" או "הוא לא מקשיב/עוזר לי" וכדומה.
כן, כולם רבים עם כולם (11, 5, 2)
מהגיל שהם למדו לעמוד על רצונם ושכבר אי אפשר היה לתחמן אותם בתחליף לצעצוע
אף פעם לא מגיע אצלנו למכות. גם שפה לא יפה ושימוש בקריאות גנאי לא מקובלות אצלנו. במקרים כאלו זה ישר עונש לכל המשתתפים בלי לשמוע את כל הסיפור. הם כבר היו צריכים להגיע אלי לפני שזה מגיע לאלימות.
הם מנסים לפתור לבד ואם הם ממש מרגישים מתוסכלים אז הם יבואו אלינו.אני מקשיבה, אבל התשובה שלי אליהם בדרך כלל זה תסדרו לבד. אם אני צריכה להתערב אז זה בדרך אומר שאני אקח להם את מה שהם רבים עליו (השניים רבים השלישי מנצח, כן?). כשאני מזכירה להם את זה הם בדרך כלל מוצאים דרך לחלוק.
טיפ: מה שלא הורג מחשל, אני נותנת להם להתווכח. אם זה כבר ממש מעצבן אני אשלח אותם להמשיך את הריב בחדר שלהם או במקום אחר בבית שיתן לי קצת שקט. לפעמים רק שינויי המקום מספיק בשביל לגמור את מעגל הקסמים הזה של הריב. או שפתאום הם רואים (נזכרים) במשחק אחר שכבר מזמן לא שיחקו ואז המשחק הקודם כבר לא מזיז להם יותר ונגמר הריב (שזה רק התחלה לריב חדש עד שהשני רואה מה שהראשון עושה...).
עוד דבר לגבי תורות, הילדים אומרים שעוד חמש דקות הם יתנו תור לילד השני. חמש דקות יכולים להיום 30 שניות או 10 דקות. אני פשוט שמה שעון. כשהשעון מצלצל מחליפים תור. אי אפשר להתווכח עם שעון.
ודבר אחרון, זה מסתדר בסופו של דבר. הם משפחה, הם אחים והם אוהבים אחד את השני מאוד (גם אם הם לא מודים בזה). אני ואחותי רבנו כמו אני לא יודעת מה כל שנות ילדותנו. על הכל. אי אפשר היה להשאיר אותנו לבד בחדר כי זה תמיד היה מגיע לריב. כיום אנחנו חברות ממש טובות (ודווקא אם האחות שלא רבתי אני כבר לא מרגישה כל-כך קרובה יותר).
 

noaronen1

New member
מעניין בדיוק היום אמרתי להם שמי יודע...

הגדול והאמצעית כל הזמן רבים, ואפילו מציינים שהם לא מחבבים זה את זו. אמרתי להם שזה עכשיו ומי יודע אולי בעתיד הם יחלקו דירה כשיהיו בקולג' כמו המורה שלהם לפסנתר שחולק דירה כסטודנט עם אחותו...
אז מי יודע אולי בדיוק כמו שאת אומרת עכשיו רבים אחר כך חברים.
אני באמת לא רבתי עם האחים שלי והקשר לא עמוק. האחיות שלי רבו המון כולל מכות והיום הן מאוד קרובות...
ילדתי אותם קרובים בגיל כי רציתי שהם יהיו חברים קרובים. הם באמת היו ככה עד שהמצב השתנה. בהתחלה זה מאוד כאב לי. עכשיו אני כבר במקום שזו הפנטזיה שלי, והגיע הזמן לחיות במציאות. ומי יודע... היום זו המציאות...
 

noaronen1

New member
תשובותיי

- הילדים רבים ביניהם? תוכלו לתאר קצת את הדינמיקה? כולם רבים עם כולם? חלק רבים (למשל בין 3 ילדים 2 שרבים כל הזמן)
תמיד יש שניים שרבים ואחד בצד, מאוד נדיר לראות את כולם רבים ביחד - טפו! (כמו שאומרת החותנת).

- הם תמיד רבו או שזה התחיל בגיל מסויים?
הגדול והאמצעית היו חברים הכי טובים בעולם עד שהקטן נולד וברגע שהוא התחיל לשחק עם האמצעית הכל השתנה כי היא העדיפה לשחק עם הקטן והגדול, לדעתי מאוד כעס.

- האם גם מרביצים?
לעיתים מאוד רחוקות. אנחנו לא מרשים להרביץ בכלל או לומר מילים מאוד אלימות. הם יודעים שאם אנחנו נראה או נדע יהיה עונש חמור.

- האם כשהם רבים הם מייד רצים אליכם או שמתמודדים לבד?
הם רצים אלי, אבל אני שולחת אותם להתמודד לבד, ואם זה נוראי לחדר אחר למצוא פתרון.

- מתי אתם מתערבים? או שבכלל לא מתערבים?
אני משתדלת לא, או רק ללמד אותם לנהל משא ומתן. או להזיז אותם מהמקום למקום אחד ושלא יחזרו עד שהם מצאו פתרון.

- יש לכם איזה טיפ להורים מתוסכלים?
לנשום עמוק.
 

rona73

New member
תמיד רבו ,עוד מהבטן.

ברצינות! זוכרת איך אחד הסתובב ולשני לא היתה בררה כדי שיהיה לו נוח הסתובב גם-לי כאב בטרוף.

אני תמיד מנסה לתווך.כבר מתינוקות יודעים שאסור להרביץ ולדבר יפה.העיניין הוא שהם משחקים כ"כ יפה ביחד ועם זאת לפעמים לא רוצים להיות אחים
ולגור ביחד.

כעיקרון הכי מפריע לי באוטו, שאנחנו ביחד והם מתחילים לריב,זה מטריף אותי.

בשורה תחתונה שלי בני 9 ועכשיו אני מלמדת אותם להסתדר לבד בלי לקרוא לי.להקשיב אחד לשני,לפעמים לוותר.
 

noaronen1

New member
באוטו זה הריב על "אין לי מקום"?

עוד לפני שנכנסים הם כבר רבים על "תזוז/י אין לי מקום!!) ארררר
 

rona73

New member
יש להם מספיק מקום מאחורה

אבל אם פולשים לאזור של השני מתחילה הבעיה.
 
מה פתאום, הם לעולם אינם רבים!!


הילדים רבים ביניהם? תוכלו לתאר קצת את הדינמיקה? כולם רבים עם כולם?

בטח שרבים, למרות הפרש הגילאים הגדול בין שניהם - 8 שנים!! הדינמיקה תלויה במצב הרוח שלהם. לפעמים הם מהממים ביחד, ולפעמים מחפשים סיבות לריב, בעיקר אם למתבגר אין מצב רוח והכל מעצבן אותו, ואז כל שטות שהקטנה עושה היא בלתי נסבלת בשבילו. נגיד, אם היא נוגעת באוכל בידיים, או שותה בקול רם מדי, או מפזמת לעצמה איזה שיר.

הם תמיד רבו או שזה התחיל בגיל מסויים?
התחיל כשהקטנה הגיעה לגיל שאפשר לריב, נגיד גיל 3-4. לפני זה אם היו לו טענות אליה, הן היו מופנות אלינו...

האם גם מרביצים?
לא יודעת אם אלה ממש מכות, אבל קרה שהגדול תפס אותה או אחז בה באלימות. אנחנו מתייחסים לזה מאוד בחומרה, אז זה קורה כשהוא מאבד את העשתונות.

האם כשהם רבים הם מייד רצים אליכם או שמתמודדים לבד?
תלוי. לעתים קרובות מדי לטעמי הם רצים אלינו, אולי כי אני הייתי פעם מתערבת יותר מדי והם התרגלו. לפעמים זה קל שיש ערכאה נוספת ואז הם לא צריכים לקחת אחריות ולפתור את הבעיה, אלא יכולים בשלב מוקדם לגלגל אותה אלי. קל, אבל לא טוב. עדיף כמובן שהם יקחו אחריות. כשאני נושמת עמוק ומחכה שזה יעבור, לעתים קרובות הם מפסיקים לריב בלי שאתערב, אנסה לפשר או סתם אצעק עליהם.

מתי אתם מתערבים? או שבכלל לא מתערבים?
אני מתערבת כשהם אומרים אחד לשני דברים שאני לא מוכנה לשמוע - כי הם בוטים או כי הם עלולים להותיר בהם חותם ממושך ושלילי (נגיד, להגיד לילדה שעולה לבית הספר עוד חודש "כיתה א' זה ממש מפחיד"). לפעמים אני מתערבת סתם בגלל שהם רבים לידי והמריבה מעצבנת אותי, אני רוצה שקט ואין לי סבלנות לשמוע צעקות וטרוניות.

יש לכם איזה טיפ להורים מתוסכלים?
1. אצלי יש מין אפקט פיגמיליון כזה של נבואה שמגשימה את עצמה. אם אני על המשמר ומצפה מהם לריב, הם באמת יתקוטטו על שטויות - מי תופס יותר מקום במושב האחורי, מי נושם בקול רם, מי אכל יותר מדי ומי רימה במשחק או מתנהג בצורה ילדותית. אם אני מאמינה שהם יסתדרו ושיהיה טוב, לעתים קרובות אפשר לסמוך עליהם שיסתדרו די בהרמוניה ויגיעו להבנה.
2. פעם כשהקטנה היתה ממש פיצית, הייתי תמיד לצדה ודרשתי מהגדול שייקח את כל האחריות. עם הזמן - היום היא בת 6 וחצי - העברתי אליה גם אחריות, והיום כשהיא באה אלי להתלונן על הגדול אני שולחת אותה אליו עם המשפט "אם יש לך בעיה עם אחיך דברי איתו, לא איתי", או במקרים שבהם הוא מקניט אותה והיא פורצת בבכי, אני אומרת לה "במקום לבכות, תסבירי לו מה את רוצה/מרגישה". ואז הוא חייב להכיר במה שהוא עשה ולראות אותה שוב כאדם ולא כמישהו קטן שכיף להציק לו.
3. לא להיגרר למריבה בעצמי ולא להתרגש יותר מדי מתחושת העוול והתסכול של הילדים. זה לא באמת כל כך גורלי מי קיבל עוד חתיכת עוגייה או את המזלג עם השיניים הארוכות או תור מי עכשיו. לשמור על אמפתיה אבל גם להסתכל על זה מפרספקטיבה של מבוגר עוזר לשמור על קור רוח. לפעמים אפשר פשוט למצוא עוד עוגייה איפשהו, או למצוא פתרון מחוץ לסיטואציה שהם לא רואים מרוב עצבנות ותסכול.
 
למעלה