מה אתם עושים עם הבנק?

Kanish

New member
מאבקים

אף אחד לא יילך לנו למאבק מלבד אנחנו בעצמנו... אני מקווה להיות בקרוב גם במיקום הנכון לתרום, אבל כל אחד מאיתנו יכול להרים את הכפפה. האמת, לדעתי, היא שהארגונים לא מסכימים ביניהם שהנגשת הטלפון הרגיל היא הדרך הנכונה. אחד חושב ששווה להיאבק רק בשביל משהו שמשלב שפת סימנים, שני חושב שזה לא כדאי כלכלית לאף חברה מסחרית ולכן מראש מרים ידיים ושלישי מכריז שזה לא בראש סדר העדיפויות. כל חרש או לק"ש שחי אפילו זמן קצר במקום בו שירות הממסר בזמן אמת (הטלכתב או איך שרוצים לקרוא לזה, TTY או מה שלא יהיה) יודע שזה פתר כמעט לגמרי את בעית הטלפון. אפילו שיחות אישיות וחברתיות הן בסדר בשיטה הזו למרות המוזרות הקלה שבנוכחות צד ג' --- זה עובד כי צד ג' מחוייב בסודיות והדבר כתוב בחוזה ההעסקה שלו. דברים כמו בנק, חשבונות, הזמנת מלון או סתם התקשרות לכל דבר ועניין כולם אפשריים בשיטה הזו מבלי שהשומע רפה השכל יוצרך לIQ הדרוש על מנת לשלוח פקס, לכתוב דוא"ל או לשלוח סמס :) לו רק הארגונים הישראליים היו רואים בזה עדיפות עליונה יחד עם הכתוביות, הנושא היה זז לפחות במידה שהכתוביות זזו, והן התפתחו הרבה בחמש השנים האחרונות גם אם המאבק עבורן עדיין לא הסתיים.

Kanish

New member
סליחה...

ניסיתי כמה פעמים לשלוח תגובה ופתאום שעתיים מאוחר יותר כל התגובות שלא הופיעו שעתיים קודם צצו כולן בבת אחת... סליחה וסליחה וסליחה (אחת לכל תגובה מיותרת...)

אמיר335

New member
צודקת לגבי המאבקים

אבל כמו שאמר הצלף יש עכשיו שביתת הסטודנטים. בל נשכח את פעולות המחאה של המלחמה האחרונה. בכלל אומרים שצפוי עימות בעזה ואלוי סיבוב נוסף עם החיזבאללה או שתי החזיתות יחד ובל נשכח את ידידינו אמדינג'אד. כך שנראה שאיכשהו שמאבק עם הפגנות וצעקות ותיקשורת מתאים יותר לתקופת שלום(שלא ברור מתי יגיע. אם בכלל). צריך אולי לחשוב על דרך אחרת אולי באמצעות חברי כנסת כמו שלי יחימוביץ. אבל צריך להגיע אליה איכשהו
. לי קשה להאמין שזה יצליח. אבל אני פסימי מטבעי

Kanish

New member
הנתיב המתאים

הנתיב המתאים להקמת שירות טלכתב או ממסר בזמן אמת אינו דרך הפגנות. להפגנה כן כדאי לצאת, למשל, כאשר הפרות חוזרות ונשנות של חוק הכתוביות בטלויזיה אינן נענשות כראוי להן, אם כי גם במקרה זה תביעות לדין יעילות יותר מאשר הפגנות. לדעתי האישית, להקמת שירות ממסר צריך שהארגונים למען החרשים והלק"ש יראו בזה עדיפות עליונה, כמו נושא הכתוביות בטלויזיה, ויתחילו לגבש תכניות הקמה. בלי להשקיע המון מחשבה בנושא ובלי לערוך מחקרים, רעיון אחד שעולה לי בראש היא יצירת הסכם עם הגופים הממשלתיים המתאימים להקמת חברה שתספק את שירות הטלכתב אבל מההתחלה תזכה לתקצוב מתאים מהממשלה מאחר שחברה כזו לא תוכל להצליח על בסיס מסחרי גרידא (לפחות לא עד ליצירת בסיס לקוחות מספיק רחב, ולא בטוח שגם אז --- צריך להיות ברור מההתחלה שחברה כזו לא מוקמת למטרות התעשרות אלא על מנת לספק שירות חיוני). ייתכן שעם תקצוב ממשלתי מתאים, יימצאו הגורמים הפרטיים שיראו מספיק רווח על מנת להקים חברה ראויה לשמה שלא תהיה תלויה בקיומו של פעיל יחיד משוגע לדבר (כמו אהרון עייני במקרה של שירות הוידאו, אם נראה לכם שההקבלה מוצדקת). אבל זה רק רעיון אחד על קצה המזלג. מאוד ייתכן שהוא לא מוצלח ועדיפות דרכים אחרות. הנקודה, בכל אופן, היא שבין יישום נושא הטלכתב להפגנות אין בהכרח שום קשר --- מה ונגד מי להפגין? רוצים לכתוב על השלט "טלכתב עכשיו"? :) מי בדיוק אמור להגיב לזה?

אמיר335

New member
אולי ההוא מלמעלה ../images/Emo13.gif

שמשום מה מתמיד בשתיקתו הניצחית

amitk80

New member
למי שרוצה להגיע לחברת הכנסת שלי יחימוביץ'

שיגיע בסופו של דבר לאתר הכנסת - חברי כנסת ושמה יש את המייל האישי שלה. אל תצפו לניסים ונפלאות. היא תמרח אותכם בסתם קשקושים כמו תמיד.. עמית

אמיר335

New member
עמית אולי אני קצת נודמיק

אולי פספסת מה ששאלתי ואולי לא
אבל בין כל מה שכתבת קודם הזכרת שמתכנתים בבנקים מרוויחים 8000+. אתה יכול להיות קצת יותר ספציפי? די מסקרן אותי

amitk80

New member
אני חושב שזה נטו

אם אני לא טועה. אני יודע שמתכנתים מרוויחים הרבה מאד כסף על העבודה שלהם. אני בתור מתכנת שלומד עכשיו java יכול להבין כמה זה קשה. אם אני מתעסק עם כמחה מחלקות קטנות (כאשר כל מחלקה למעשה מייצגת אובייקט במערכת - מי שרוצה לדעת יותר על תכנות מונחה עצמים שידבר איתי אישית), אז הרי שהם מתעסקים עם הרבה יותר מחלקות וזה לוקח זמן.

למעלה