לא זכורות לי דחיות. להיפך.
מהנסיון שלי, כשהגענו לשעה שבה הוא בחר הוא בדרך כלל עשה מה שהיה צריך לעשות בלי ויכוחים מיותרים, אולי רק הזכרה מצדי. ובדרך כלל השתמשתי בשעון מעורר שהיה מצלצל להזכיר לו .... השיטה הזאת עזרה לי המון. אני חושבת שכשילד בוחר בין שתי האופציות שאתה נותן לו, גם אם הוא לא כל כך מתלהב מאף אחת מהן, עצם העובדה ש ה ו א החליט יוצרת איזושהי מחויבות מצדו. זה כבר לא אבא או אמא שכופים עליו לעשות מה שהם רוצים והוא לא. זו בחירה שהוא בחר, החלטה שלו בעצמו. העובדה הזאת, הבחירה הקטנה הזאת מוציאה את הרוח ממאבק הכח כולו. כל ילד הוא אחר, רק אתה תדע אם זה עובד איתו. דבר אחד נוסף, אם אתה מציע שתי אופציות לבחירה (ואתה צריך להיות כן עם עצמך שגם אתה מרגיש בנוח עם שתי האופציות) והוא לא מסכים לאף אחת, או מציע אופציה אחרת שאתה לא מסכים אליה, אתה יכול להגיד משהו כמו, "זאת לא אופציה. האופציות הן ..." ותחזור על מה שהצעת. לפעמים עברתי שניים-שלושה סבבים כאלה עם הבן שלי, אחריהם נהגתי לשאול אותו אם הוא מעדיף שאני אבחר בשבילו, והוא כמובן מיד אמר לא, ואז דרשתי ממנו להחליט על אופציה אחת, ועד אז הוא כבר היה מוכן להחליט ולקיים את ההחלטה שלו.