מה אתם רואים בצילום הזה? איזה אסוציאציות

מה אתם רואים בצילום הזה? איזה אסוציאציות

הוא מעורר בכם, איזה כוונה אתם רואים בו, איזו כותרת הייתם נותנים לו?

(הצילום הוא של אמן יפני בשם דאידו מוריאמה).

einat162

New member

שאיזה מפלצת (סטייל גודזילה) השתוללה ברחובות ומשכה מישהי מהנעל שלה... (מדמיינת שמשכה את הראש שלה עם הפה ובגלל זה הדם).

מעניין כמה מספרות עלינו הפרשנויות שלנו...

הדבר הראשון שעלה בדעתי כשראיתי את הצילום הזה הוא מחאה על המחיר הכבד שמשלמות נשים - ולפעמים גם גברים - על ההליכה בעקבות צו האופנה.

ebi83

New member
פסיכולוגית?

כי אז פשוט נגיע לתיאוריות שאומרות שכל מה שנגיד על דבר מופשט זו בעצם השלכה של מי שאנחנו..

ebi83

New member
לגבי מופשט זה קצת יותר מעוגן..

בדברים אחרים יש תיאוריות נוספות שסותרות את זה.

מבחני רורשארך ודומיו פועלים על מופשטות ככלי לגילוי תפיסות. אגב, גם עליהם יש הרבה ביקורות.. אבל זה עוד מעוגן.

אם אני אתן סיפור ושאלה עניינית עליו בסופו זה לא תמיד שאלה של השלכה, אולי של נקודות מבט ויכולת ניתוחית.

סביר לגמרי. לא חשבתי שההבדל בין

השלכה לנקודת מבט קריטי כל כך. תמיד חשבתי שהחפיפה ביניהם גדולה.

ebi83

New member
ההבדל לא ענק אבל-

בנקודת מבט יש יכולת להוציא את עצמך מהסיטואציה, או לנתח מצב שלא רלוונטי בעליל למי ומה שאתה. אין כאן תיאור שאתה צריך לנפק או כל תוצר "דמיוני" אלא ניתוח של מציאות ומציאת דרכי פעולה.

השלכה היא אמירה על אחר או על מצב כלשהו שנובע מהתת מודע שלך. שכמובן שהגדרות שאני נותן כאן הן ממש באוויר ולא מעוגנות כי אין לי חשק לחפש עיגונים על פרויד או הגשטעלט

אין לי מספיק ידע תיאורטי בכדי לקיים דיון

על פסיכולוגיה נטו והתפיסות הבסיסיות שלה, למרות הפיתוי. עמדת ההשקפה שלי מורכבת מדי ואולי גם לא מדוייקת, לצורך הענין.

אני לוקח מכאן לפחות משפט אחד שכתבת - "בנקודת מבט יש יכולת להוציא את עצמך מהסיטואציה" - כדי להקדיש לו קצת יותר מחשבה. בשמיעה ראשונה הוא מעורר בי ספקנות.

יעל קם

New member
דיון פסיכולוגי מעמיק זה נחמד.

אבל מה זה אומר עליי שזה עשה לי אסוציאציה נוראית של מוות?
תמונה קצת קשה, לא?

ebi83

New member
תכל'ס, זה לא אומר כלום..

אם חופרים קצת יותר במה גרם למה או בתחושות ותיאורים וכו' וכו' אז יש הטוענים שאפשר להכיר מזה משהו על התת מודע של האדם.

אני למדתי והפנמתי לא לקחת את ההשלכות האלה ברצינות, מה לעשות שהרבה פעמים זו שטות.

(אגב, ברור שמטרת התמונה היא לתת תחושה של דם ואובדן כזה או אחר)

למעלה