מה אתם שומעים עכשיו?

Music Man XD

New member
אני רוצה להגיד משהו על עדן בן זקן:

מה עושים ממנה ה"מאריה קרי" הישראלית או משהו? שמעתי ביצועים שלה אחרי שקראתי בעיתון על זמרת עם "קול גדול" שביצעה ללא בעיה וללא מבטא שירים קשים כמו Hurt ו-Listen, אז אמרתי - ואללה, שווה לנסות.
&nbsp
אז ניסיתי.
&nbsp
אנגלית צולעת, קול מעצבן וביצועים בינוניים מינוס (לא מדויק, לא מרגש, בלגן)
&nbsp
אז יאללה, חלאס. סתם עוד אחת.
&nbsp
DROPS MIC

ערן1987

New member
מה, מי עשה ממנה מריה קארי הישראלית? חח

אולי שרית חדד הצעירה, בטח שלא מריה קארי חח
&nbsp
מבחינת קול, היא בסדר.. יש לה הרבה על מה לעבוד

Music Man XD

New member
קראתי איזו כתבה עליה איפשהו

ונתנו לה מחמאות ממש מוגזמות... היא בינונית, קלישאה מהלכת כזו.
אבל כן יפה לראות את התמיכה שלה בקהילה הגאה.

A Lizard State

New member
להיט מוצדק דווקא.

בסך הכל היא פרחה, אבל פרחה אפקטיבית.
שמעתי כמה שירים שלה והיא לא כזאת נוראית, יש לה משהו בקול שאני דווקא די אוהב, אבל לא מספיק בשביל שאני ארצה לשמוע אותה ביום יום, בטח לא מבחירה.

Music Man XD

New member
זה חרא שיר נו

הוא כיפי אם אתה במסיבה או באירוע חברתי וזה צחוקים, אבל זה לא שיר טוב.

RTur

New member
Chris Brown - Zero

טוב. וואו.
זה קנה אותי כבר עם האינטרו עוד לפני שהוא התחיל לשיר בכלל

הבאס הזה. יס. לגמרי.
וזה שיר מצויין. יופי כריס. עוד כאלה בבקשה!
&nbsp
&nbsp

DAN1EL

New member
Riff Cohen - A la Menthe
(בגרסה שלי)

סידרתי לי פלייליסט באייטיונז שישמיע את האלבום לפי סדר השירים שאני חושב שהיה צריך להיות בו, ומאז יש לי חשק לשמוע את האלבום רק ככה!
זה עדיין לא סדר מושלם, כי השירים באלבום כל כך לא קשורים זה לזה שבכל מקרה "אלבום-אלבום" זה לא יהיה, אבל עדיין זה הרבה יותר טוב.
ממליץ גם לכם לשמוע לפי הסדר הזה:

1. Que Du Bonheur
2. Je Cassé De La Caillassé
3. Helas
4. Marrakech
5. Kav Kaf
6. Taazov
7. Transition
8. Nous Déux

ריף מדהימה והאלבום הראשון שלה הוא אחד האלבומים הישראלים הכי טובים שיצאו בשנים האחרונות אבל אני עדיין חושב שהאלבום החדש מבולגן ומלא בפילרים.
אם לא הייתי יודע מי זו ריף כהן, והייתי "נופל" במקרה על כל שיר שלא יהיה מהאלבום הראשון שלה - הייתי ממש מסתקרן לגלות את שאר הדברים שלה ולשמוע מה עוד יש לה להציע.
אבל אם הייתי נופל סתם ככה, בלי לדעת מי זו, על כמה מהשירים מהאלבום השני - נניח שיר כמו Je Cassé De La Caillassé (ההגדרה לפילר) - לא הייתי טורח.

ושוב, היא הורסת ומוכשרת ואני עדיין עף עליה.
ועדיין ההפקות שלה הן בין המקצועיות והאדירות שיש כרגע בארץ.

Music Man XD

New member
אני אנסה לשמוע בסדר הזה מתישהו

אבל אני לא יודע מה אתה רוצה, אני מת על האלבום הזה כמו שהוא

&nbsp

DAN1EL

New member
אם לא היית מכיר את ריף

והיית נתקל בשיר כמו Je Cassé De La Caillassé וזו הייתה הפעם הראשונה שהיית שומע משהו שלה, היית רוצה להמשיך ולגלות אותה?

Music Man XD

New member
כנראה לא באותה מידה

כמו שקרה לי עם J'aime, אבל כן. אני אוהב את השיר הזה.
&nbsp
אבל גם אם לא הייתי מכיר את ריף והייתי נתקל ב"הנה האור" לא הייתי מתלהב באותה מידה כמו עם J'aime (ו"הנה האור" זה שיר שאני אוהב מאוד, ומאוד נהנה ממנו כשאני שומע את האלבום, פשוט ברושם ראשוני הוא לא בום לפרצוף כמו הסינגלים שלה)

DAN1EL

New member
נכון.

אני גם חושב ש"הנה האור" הוא הכי חלש באלבום הבכורה.
הוא טוב רק כחלק מהחבילה, כעוד משהו שעוזר להבין את היוצרת ואת הגישה שלה להפקה, אבל הוא לא בום לפרצוף, כמו שאמרת.

Music Man XD

New member
אז...

מוזיקה היא דבר שמאוד עוזר לי בימים אלה, ולכן החלטתי לרכוש שני דיסקים שרציתי כבר הרבהההה זמן:
Kanye West - Yeezus - וואו. מטורף לגמרי. שמעתי פעמיים שלוש, עוד לא עיכלתי לגמרי את מה שהולך שם, אבל זה אדיר. הוא מטורף! זה אלבום אמיץ, זה אלבום מטלטל, זה אלבום מטריד שגורם לך לנוע באי נוחות בכיסא. אי אפשר להישאר אדיש לרעש הבוטה הזה. וכל ה"פאקג'ינג" פשוט אדיר.
משהו ששמתי לב אליו - זה ה"נגטיב" של To Pimp A Butterfly במובנים מסוימים: האלבום של קנדריק מאוד עשיר, מגוון, אקלקטי וסופר מלודי - והאלבום של קאנייה מינימליסטי, צלילים תעשייתיים וחדים, מאוד "קר". האלבום של קנדריק מעניק נקודת מבט רחבה על החיים שלו, על נושאים כמו אהבה וגזענות, וקאנייה לעומת זאת, מתייחס גם הוא לנושאים האלה, אך כמיטב המסורת, מדבר כמעט אך ורק על עצמו, מתעסק רק בו. נשאר ב"אישי" ולא מתעסק ב"קולקטיבי" כמו קנדריק.
קיצר, הפכים גמורים. זה מאוד מעניין, אפשר לכתוב על זה משהו רציני וללמד באוניברסיטת ההיפ-הופ

&nbsp
האלבום השני הוא In Colour של ג'יימי xx. צריך לשמוע עוד, אבל הרושם הראשוני הוא שזה יפהפה!
&nbsp
תודה לאל שיש מוזיקה, באמת.

DAN1EL

New member
Yeezus הוא האלבום הפחות אהוב עלי של קאנייה,

אבל אני לוקח בחשבון שהוא לא התאים לי באותה תקופה שבה שמעתי אותו ושיום אחד אני עוד אגלה אותו מחדש.
קאנייה יותר מדי מוכשר וגאוני בשביל שאני לא אקח בחשבון שהבעיה היא בי.
&nbsp
עם החדש של ג'יימי XX קרה לי מה שקרה לי עם השני של ה-XX.
כלומר, אני חושב שזה אלבום מצוין, אבל שהראשון שלו הרבה יותר טוב.
ממליץ פי אלף על האלבום הראשון של ג'יימי XX (נו טוב, וגיל סקוט הרון
). אדיר, גאוני ומגובש בהרבה יותר מהאלבום השני, שעדיין יש לי קצת בעיות איתו.
&nbsp
אתם יודעים מה? אני אפילו אגיד שמתוך ארבעת האלבומים של ג'יימי (כולל שני האלבומים של ה-XX) - האלבום החדש שלו במקום האחרון.

Music Man XD

New member
Yeezus הוא התקף זעם של 40 דקות.

מאוד אוהב את הכיוון המינימליסטי שהוא לקח כאן. מצד אחד זה נשמע כמו בלגן שלם, מצד שני מאוד נקי. יש כאן בחירה מאוד מוקפדת וחכמה של סמפולים, של צלילים, של אורחים. מאוד מחושב, אבל נשמע מאוד יצרי וספונטני. והוא חד כאן, הפלואו שלו מטורף כרגיל. אני גם מאוד אוהב את האווירה האפלה שיש כאן, כמעט גורם לך לרצות להתקלח אחרי שאתה שומע מה שהוא אומר כאן.
&nbsp
חייב להודות שאת האלבומים שלפני MBDTF (שהוא ההפך הגמור מ-Yeezus) לא שמעתי במלואם עדיין, אני מגיע לזה לאט לאט.
&nbsp
לגבי האלבום של ג'יימי - שמעתי רק את הראשון של ה-xx, ואת In Colour. אני אוהב את IC עד עכשיו, הוא מאוד עשיר, וג'יימי תותח על, אין מה להגיד. הוא כזה גאון.

ערן1987

New member
"ייזוס" בהחלט אלבום מטורף

עד היום אני לא מעכל אותו ולא "השלמתי" איתו. עם זאת, יש לקנייה טובים ממנו בהרבה
&nbsp
האלבום של ג'יימי
אמרתי לך שתאהב אותו!

למעלה