מה אתן אומרות לגבי מפגש פורום

מור שלז

New member
מה אתן אומרות לגבי מפגש פורום../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

בעקבות הצעתן של רונה, ענת, נועה ומרב בשרשור למטה. מה דעתכן על מפגש? להכיר את הנשים שמאחורי הניקים להחליף חוויות ולא מעל המקלדת יש ביקוש? אם כן, נצטרך להחליט על פורמט (מפגש ספורטיבי כלשהוא, הרצאה, או כל רעיון אחר) ולהתחיל לקמבץ (כאן, אני אשמח לקבל עזרה אם מישהי מתנדבת) אז בואו נשמע אתכן, מה אתן אומרות?

אני בעד ../images/Emo45.gif

ריצה משותפת לא אפשרית מבחינתי, אבל חושבת שבטח יש דברים שאפשר לעשות ביחד, כל אחת על פי רמתה. למשל, שיעור פילאטיס מודרך, תרגול מתיחות, חברה שלי מספרת על חוג מדהים שהיא משתתפת בו של ריקוד אפריקאי, ואם "גמדים" היתה פה - הייתי אומרת שיעור נסיון בקונג-פו

avivar

New member
טוב.....

מתנדבת. דווקא נראה לי שמפגש נטו יכול להיות יותר אפקטיבי..אנחנו באות מתחומים שונים(ריצה,שחייה, אופניים אמנויות לחימה ועוד ועוד..) קשה למצוא תחום שיכסה את כולן. הרצאה - החסרון שלא לכולן יש את הזמן להרצאה של שעה וחצי ואחכ מינגלינג של עוד שעתיים...(במיוחד לנשים עם קטנטנים..). אז מפגש אחהצ,ערב,ליד הים,בפארק,בפאב,כל מקום שנראה לכן...

avivar

New member
ובאותו עיניין..משהו מדרבן..פוסט שקבלתי מחברה.

עכשיו זה רשמי: החברות שלך טובות לבריאות! מחקר אמריקאי מוכיח את מה שאנחנו מרגישות באינטואיציה כבר מזמן: לחברות שלנו יש ערך בריאותי. אל תזניחו את החברות. מחקר מהפכני שנערך באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג´לס, ארה"ב, קובע כי חברויות בין נשים משמעותיות יותר ממה שנהוג לחשוב. במחקר התברר, כי נשים מגיבות למתחים באמצעות הפרשת שורה של חומרים כימיים במוח, ואלה גורמים להן ליצור ולתחזק חברויות עם נשים אחרות. החוקרים סבורים כי בילוי עם חברות יכול לשמש תרופה של ממש למצוקות הגופניות, שנגרמות לרובנו כתוצאה מלחצים בחיי היומיום. גברים בורחים, נשים מתחברות. "הסברה המקובלת בקרב מדענים, עד לפרסום תוצאות מחקר זה, הייתה שאנשים חווים מתח נפשי ואז מפריש גופם הורמונים שגורמים להם להילחם או לברוח במהירות האפשרית", מסבירה ד"ר לורה קזין קליין, מרצה לביו-התנהגות ובריאות באוניברסיטת פן האמריקאית ואחת מעורכות המחקר. "זהו מכניזם עתיק שנועד לעזור לנו לשרוד עוד בתקופה שבה רדפו אחרינו חיות טרף". אלא שסברה זו הסתמכה על המחקר הקיים בנושא השפעות המתחים הנפשיים, ש-90% ממנו נערך על גברים. מהמחקר החדש עולה, כי לנשים יש רפרטואר התנהגותי רחב יותר. "למעשה", אומרת ד"ר קליין, "נראה כי ההורמון אוקסיטוצין המשתחרר בגוף האישה בתגובה ללחץ ומתח נפשי, ממתן את הדחף להילחם או לברוח. במקום זה, הוא מעודד את האישה לדאוג לצאצאיה ולחבור בו בזמן לנשים אחרות. כשאישה מגיבה בהתאם – מטפלת בילדיה וחוברת לנשים אחרות – מופרש בגופה עוד אוקסיטוצין, שמוסיף להילחם בתחושת הלחץ והמתח ומרגיע אותה . בגלל זה נשים חיות יותר המגמה אותה אתרו ד"ר קליין ועמיתתה למחקר, ד"ר שלי טיילור, מספקת הסבר לכך שנשים חיות עד גיל מאוחר יותר מגברים. במחקרים רבים נמצא, כי קשרים חברתיים מפחיתים את הסיכון לחלות במגוון מחלות, משום שהם מסייעים להורדת לחץ הדם, קצב הלב ורמות הכולסטרול. באחד המחקרים הללו, למשל, נבדקו במשך חצי שנה אנשים שחיו ללא קשרים חברתיים, ונמצא כי סיכוייהם למות ממחלה גבוהים בהרבה מאלה של אנשים שקיימו קשרים חברתיים מסועפים. אין ספק, אומרת ד"ר קליין, שחברות עוזרות לנו לחיות יותר. חברויות מסייעות לנו גם לשפר את איכות החיים. מחקר של בית הספר לרפואה באוניברסיטת הארוורד מצא, כי ככל שיש לנשים יותר חברות, הן נוטות פחות לפתח מחלות ומגבלות גופניות כשהן מתבגרות, וחייהן טובים ומלאי שמחה יותר. למעשה, התוצאות היו כה חד-משמעיות, שהחוקרים הסיקו כי היעדר חברות קרובות ונשות סוד הוא דבר מסוכן לבריאות ממש כמו עישון או משקל עודף. המסקנה: בזמן שאתן מתמרנות בין הקריירה, הילדים, בן הזוג, הניקיונות והבישולים – אל תזניחו את החברות. זה חשוב לבריאות!

zzebra

New member
אני ממש בעד ../images/Emo45.gif

כמו אביבה, אני חושבת שעדיף מפגש נטו כי אנחנו הרבה וכל אחת עם הכיוון שלה והקצב שלה ויהיה קשה לשמור על קבוצה.. הרצאה נראה לי ארוך מידי כי באמת נרצה להכיר אחר כך.. מה שכן, אפשר לעשות מפגש בים (על דשא) או בפארק עם שמיכות / מזרנים ושמישהי שיודעת ומוכנה, תעביר חצי שעה של מתיחות או משהו כזה רגוע וקליל...

חניתס

New member
אני בעד

מפגש באחד מימות השבוע, ומוכנה להתנדב ללוגיסטיקה ולכל דבר שיעזור למפגש לצאת לפועל

hartzitzit

New member
אני בעד !

נראה לי שהרצאה יכולה להיות רעיון ממש טוב או סתם פגישת מינגלינג (בית קפה, פאב)

כמובן בעד

פגישת קפה תתקבל בברכה. לגבי מתיחות, אחלה רעיון, רק שצריך מקום ומדריכה וכד'. אנסה אבל לא מבטיחה שאצליח לדבר מחר עם עדי רוטמן לבדוק אם יש לה רעיון איך לקבל מקום באוניברסיטה וכמובן אותה
לי עוד חייבת שעור מתיחות למאמנים. חשוב גם לדעת סדר גודל של כמה בנות מגיעות ולפי זה לבנות משהו.

ברור שבעד ../images/Emo66.gif

אני יכולה לתרום בצד הקולינרי ובהסעת טרמפיסטיות מאיזור חיפה

אני בעד! ../images/Emo45.gif

אבל הייתי שמחה אם המפגש יהיה בסוף שבוע - שישי או שבת כי אני באה מאזור נהריה ואין ברשותי -
או
או
רק -
והמון רצון. נשתמע- נעמי

omaopa

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אין לי המון סבלנות לפילאטיס וכד' אבל אשמח מאד למפגש חברי. מוכנה לסייע בצד הקולינרי אבל אך ורק בישול, אני לא אופה כלום!

bjill

New member
../images/Emo13.gifכמובן שבעד

ועדיף שלא יהיה בצפון, אם אפשר.....להתחשב בדרומיות...

מאד בעד ואשמח לעזור בארגון

אני חושבת שהזמן הכי טוב הוא בערב. בכל יום יש מי שעובדות ושבת זה יום למשפחה ומי ששומרת שבת לא תוכל לבוא. אשמח לשיעור מתיחות קל - נשמע לי רעיון מצויין. לא מציעה להתחיל בהרצאה כי אין טעם להביא מישהי לחצי שעה ובפעם הראשונה שנפגש, חשוב שיהיה לנו זמן למינגלינג. בעיני הכי כיף זה בית של מישהי אם זה אפשרי ושכל אחת תביא משהו לאכול שיהיה בריא וטעים.

מאד בעד ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

בשמחה!!! שעות הערב. לא על חשבון שעות הערנות של הילדים. כל אחת מביאה איתה משהו טוב.... ים/פארק

efroch99

New member
../images/Emo45.gifאשמח מאוד!

גם לי מתיחות רגועות נשמע כיף ואשמח גם כן להביא משהו טעים לאכול

טליטר

New member
אני בעד אבל עם תוכן

נראה לי שמפגש (לפחות ראשון כי בטח עוד יהיו עוד
כדאי שיהיה בו תוכן כלשהו- אולי מתיחות אולי תרגילים שטובים לכולן (טלי שיאצו אולי תדגימי לנו את התרגילים ששלחת? או אולי דגנית תרצה לנו על נטורופתיה? אני מקווה שאני לא חצופה שאני מנדבת אנשים- רק מעלה רעיון - כי לצערי אני יכולה להרצות רק על שיווק וזה ממש לא מתאים בכל מקרה יהיה כיף

רותיעל

New member
בכיף

אני מאזור רחובות. אשמח לתרום בצד הקולינארי ובהסעה. מאז מרוץ הנשים לא השתתפתי בפעילות כל שהיא של הבנות. אשמח להיפגש ולהכיר

למעלה