מה אתן הייתן עושות?

מה אתן הייתן עושות?

אני בהתלבטות ואולי אתן תוכלו להאיר את עיני ולתת לי כיווני מחשבה.
ההריון הקודם הופסק בשבוע 21 בעקבות מומים שונים שהתגלו ב US, אבל המי שפיר והצ'יפ יצאו תקינים.
עכשיו עברתי סקירת מערכות, במסגרת קופת חולים, שתודה לאל יצאה תקינה.
אני בהתלבטות אם לסקירת מערכות השניה לפנות לרופא פרטי או שאפשר גם אותה לעבור בקופה.
בעצם אני מנסה להבין מה ההבדל בין סקירה בקופה לבין סקירה באופן פרטי.
הרי הרופאים שעושים את הסקירות בקופה, הם אותם הרופאים שעושים את הסקירות במסגרת בתי חולים. בהריון הקודם עלו על הבעיות בסקירה במסגרת הקופה. כך שאני מאמינה שמבחינת מקצועיות, אין הבדל בין השניים.
אז איפה ההבדל? חוץ מהמחיר כמובן...

רונית 294

New member
לא יודעת באיזו קופה את...

אני הולכת בסקירה ראשונה לרופא שיש לו קליניקה פרטית אבל מקבל עם טופס 17 מהקופה (לאומית) ובסקירה שניה הולכת לפרטי פרטי. אומנם עולה סביב 2000 שח אבל מרגישה שזה יותר יסודי ומקצועי. ויש החזר מקופת החולים ומביטוח הבריאות הפרטי שלי.

אני במאוחדת

ההחזר במאוחדת לסקירה באופן פרטי הוא די קטן.
אני פשוט תוהה איפה ההבדל בין השניים.
כלומר, יש משהו שבסקירה בקופה לא נבדק ובסקירה בפרטי כן?
הרי הרופאים שעושים את הסקירות בפרטי עובדים גם בציבורי, כך שמבחינת מקצועיות אין פה הבדל.
&nbsp

רונית 294

New member
יש הרבה דברים שלא מחוייבים

לבדוק בציבורי ובפרטי כן בודקים כדי להצדיק את המחיר. משך הבדיקה לרוב ארוך יותר. גם המכשור שלהם לעיתים יותר טוב. אבל להגיד לך שאין פיספוסים כאן וכאן? ודאי שיש. וזה לא נכון שכל הרופאים עובדים גם בקופות החולים וגם בפרטי. ספציפית הרופאים שאני הלכתי אליהם עובדים רק בפרטי מבחינת סקירות וכאלה ובציבורי הם עובדים אומנם בבתי חולים אבל לא ניתן סתם ככה לגשת לעשות שם סקירה.

אני עשיתי את כל הסקירות דרך הקופה

אצל הבכורה נמצאה הרחבת אגני כליה בסקירה מאוחרת והיא היתה במעקב א"ס אחרי שנולדה. לאחרונה מישהי סיפרה באובדן על גילוי חסר של קורפוס קלוסום בסקירה מאוחרת. אצלי האיבר נצפה בסקירה מוקדמת אצל רופא בקופה. אם ידוע מום מסוים וניתן להגיע למומחה ספציפי באותו מום - בהחלט הייתי משקיעה את הכסף. אבל מעבר למומחיות ספציפית - אני אישית לא בטוחה שיש יתרון ברור לכל רופא פרטי על רופא של הקופה ואני אישית בוחרת שלא להשקיע את הכסף בבדיקות פרטיות.

shira3121

New member
דווקא לגבי קורפוס קולוסום רופאים לא מחוייבים לבדוק

במסגרת הקופה , חלקם מגדילים ראש ובודקים . בהריון עם הבן שלי עשיתי בקופה ועכשיו עושה בפרטי עם רופא שבהסדר

שירהד1

Member
מנהל
אצלי מה שהכריע זה מי הרופא/ה ולא פרטי או קופה-

סמכתי מאוד על רופאה מסויימת (ד"ר סילבר) והלכתי אליה בכל ההריונות ובכל הבדיקות. חלק היה מסובסד על -ידי הקופה ועל חלק שילמתי פרטי.
לכי לרופא/ה שאת נותנת אמונך בו/ה ואז תבררי איפה מקבל/ת והאם ניתנים החזרים. בכל מקרה- זו המלצתי
.

בהצלחה!!!
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

למעלה