זה קיבל הד תקשורתי עצום, וזה לבדו כבר מעניין
שאלה מעניינת
אני חושבת שההד שהצעד הזה עורר אומרת די הרבה על עולם התעסוקה היום. אם אני חושבת 20 שנה אחורה, עבור הרוב המכריע של המקצועות, זו הרי בכלל לא היתה אופציה.
אז משהו עקרוני השתנה בעולם התעסוקה בכך שעכשיו זו לא רק אופציה שהיא זמינה טכנית, אלא מן משהו שעולה כחלק מהשאלה מה אנחנו מצפים מעולם התעסוקה כאנשים עובדים.
ואני חושבת שמהרגע שעלתה האבחנה הזו, שאיזשהו שינוי כבר קרה, זה אומר די הרבה על ההחלטה של מאריסה מאייר.
באופן כללי, הרי תמיד יש דינמיקות של ביקוש והיצע בשוק העבודה, שקובעות בכל זמן נתון למי יש יותר "כוח" לקבוע את הכללים.
בשנים האחרונות, בגלל המיתון הבלתי נגמר, נראה שיותר ויותר כוח עובר אל המעסיקים. אז במובן הזה, אני מתארת לעצמי שאם מה שהיא חושבת שיעויל לחברה זה פחות עבודה מהבית, זה מה שיהיה.
כך שלא מפתיעה אותי המחשבה שמעסיקים נרתעים מהרעיון של עבודה מהבית.
ללא ספק המעסיקים שהיו לי קיבלו את הרעיון הזה בחשדנות גדולה, למרות שהעבודות הן כאלו שאפשר לבצע בדיוק באותה יעילות מהבית אם לא יותר.
השאלה שעולה בי היא מה הצד של העובדים רוצה, או "עדיף לו שירצה".השאלה לו הכח לבחור היה בידי העובדים, במה הם היו בוחרים.
כי הסטטיסטיקות שאני ראיתי מצביעות בעיקר לכיוון של יותר שעבוד, לא יותר חופש
.
ואני יודעת לגבי, שבכל החמש שנים האחרונות, חופשה לא היתה באמת חופשה אף פעם (למעט החופשה האחרונה, שבה לא הייתי מועסקת).
בכולן גם עבדתי.
ואני גם זוכרת איך בזמנו בהיותי תלמידת מחקר זה היה הדבר השנוא עלי ביותר, התחושה שהעבודה אף פעם לא נגמרת, שאין באמת גבולות למתי נגמר יום העבודה. זה הדבר שהכי ציפיתי לו בחזרה לשוק העבודה.
אז מצד אחד אני רואה את היתרונות שמציעה עבודה מהבית, בעיקר בכל הנוגע לתגובה לבלת"מים שצצים. וגם כי לפעמים אתה מרגיש שאתה יכול לתת יום עבודה מלא ולא בהכרח להגרר החוצה בקור ובחושך רק על מנת לעשות את אותה עבודה במשרד.
אבל אני לא בטוחה שהמחיר שווה את זה, ואולי עדיף פשוט עבודה עם שעות תחומות.
אבל מצד שני, אני ריאלית:
בגלל שהאופציה קיימת, מעסיקים מצפים שתעבוד מהבית. לא במקום שעות העבודה, אלא
בנוסף .
ואני חושבת שהתוצא של הציפיה הזה היא שבאופן בלתי נמנע, עובדים מרגישים שנגזל מהם משהו, והם רוצים משהו בתמורה.
כך שאני חושבת שבסופו של דבר מה שאני למדה מכל הסיפור הזה סביב יאהו הוא שדווקא נראה הרבה הרבה יותר עבודה מהבית, וההסתגלות של מעסיקים תקרה לא בהכרח מכוח הרצון הטוב, אלא ברגע שלעובדים יחזור להיות קצת יותר כוח מיקוח.