מה אתן חושבות?

דפי26

New member
מה אתן חושבות?

צריכה את עצתכן התחתנו לפניי חודש ימים מאז יש לי מטען לא קטן על אמא שלו ומדוע? נעלבתי ממנה שהיא לא הביאה לי מתנה למקווה רוב הבנות שאני מכירה קיבלו מתנה לחתונה צמיד או שרשרת או משהו ובן הזוג קיבל מהוריהן שעון.בקיצור חמתי לא קנתה לי כלום בדיוק כמו ל2 גיסותיי מלפניי שנים. זה לא משנה לי מילא. אבל,יום לפני החתונה חגגו לי את המקווה.אצלנו ממש "פותחים שולחן"אחריי.בקיצור היא הוזמנה וגם נשים אחרות במשפחתן.שבוע לפניי היא התקשרה לשאול אותי אם מביאים מתנות לחתונה?אני הייתי נבוכה ואמרתי לה שכל אחד עושה מב שהוא רוצה והיא ענתה שהיא שואלת כי אחותה שאלה כי הן אף פעם לא היו באירוע כזה ואני אמרתי לה שאין חוק אבל מהצד שלי כל הדודות יגיעו עם מתנות. זהו כולם הביאו מתנות חוץ ממנה ומהבת שלה אני אולי נשמעת קטנונית וחומרית אבל אני נעלבתי מחוסר תשומת הלב בקיצור מאז כל דבר קטן שהיא אומרת1עושה מרגיז אותי ובכן,מה דעתכן?

שמופית

New member
אני חושבת.....

שכדאי לך לקחת נשימה עמוקה ולוותר. למה סתם להתעצבן על דברים קטנים ועוד חומריים ? יכול להיות שהיא התנהגה כך מפני שאצלם זה לא נהוג לתת מתנות. אצלנו למשל, אני קיבלתי מחמותי שרשרת, רק בגלל שהיא נתנה גם לאשתו של הבן הגדול שלה. אנחנו ביקשנו מהם "בלי מתנות" כי גם ככה הם נתנו (שני הצדדים) מעל ומעבר. אמא שלי, לעומתה, לא קנתה לתמיר כלום. בעיקר כי זה לא נהוג אצלנו והיא לא הרגישה צורך לתת (וזה לא אומר שהיא לא אוהבת אותו ! להיפך - היא מתה עליו !!! והיא נותנת ונתנה לנו מלא אז מה זה שעון או שרשרת ?) יש סיכוי שתצליחי לפתוח איתה (ועם עצמך) דף חדש ולהיות קצת יותר סובלנית ? נראה לי סתם חבל להתעצבן ולפספס ככה משפחה, חום ואהבה. בשבילך, בשביל בעלך ובשביל הילדים שיבואו...

הילית*

New member
פעם ראשונה שאני שומעת על מנהג

המתנות במקווה ואם אני לא שמעתי אז בטח שיש עוד שלא שמעו. אפילו אם היא שאלה כנראה שזה לא מקובל אצלהם. אני מסכימה עם שמופית, קחי את זה בקלות. אנחנו למשל ביקשנו מההורים לא להביא מתנות ועד היום אמא שלו אומרת לי שיש לי תקציב לקנית תכשיט שאני אבחר ולי ממש לא נעים לקנות בעצמי ולהביא את החשבון. לדעתי צריך לקחת את הדברים בפרופורציה. חבל להתחיל את חיי הנישואין ברגל שמאל עם החמות, במיוחד שבחיי הנישואין את עשויה להקלע למשברים יותר רציניים עם החמות (נכדים וכד´...) ושיהיה במזל טוב !

shelycat

New member
חמות........./images/Emo5.gif

כמישהי שיש לה המון מה לאמר בעיניני חמות וגיסות הנה עצתי: אם זה הדבר היחיד שממש מציק לך וחוץ מזה היא בסדר, לא מציקה ולא מעיקה וגם לא מתערבת לכם בחיים-עיזבי, תפנימי, מסיבותיה היא בחרה שלא לקנות לך מתנות לכבוד החתונה (גם כשהיא ידעה שנהוג אצלכם), תפנימי, אי אפשר להכריח אף אחד להיות נחמד ולקנות לך מתנות רק כדי שתרגישי טוב-גם אני לא קיבלתי מחמותי וגיסתי אפילו לא מתנה סימלית מאז שהודענו שאנחנו מתחתנים,לא לפני החתונה, לא בחתונה ולא אחריה-היא לא רוצה לתת, אז נעלבתי, במיוחד כשהורי כן נתנו לעמית מתנה לחתונה ובמיוחד כשאחרי ירח הדבש קנינו לכולם מתנות מושקעות לאמר תודה. אז מה אפשר לעשות: תפנימי ואם זה הדבר היחיד שמפריע לך (בייחוד התחושה הלא נעימה הזאת שמישהו בחר, ולא מתוך בורות, לא לעשות למענך את זה) אז תעבדי על זה ותתעלמי ופשוט מעתה תחליטי באופן ברור בינך לבין עצמך "אני לא עושה מעבר למה שחייבים" כלומר אל תקני לה בשמכם מתנות ליום האם/ההולדת/נישואין, אל תשלחי לה פרחים בארועים מיוחדים לה, תעשי את המינימום שאת מרגישה חייבת ותשאירי את זה מאחורייך. לא תצליחי לשנות אותה אבל בהחלט תוכלי לגרום לעצמך להרגיש פחות פגיעה ופגועה כל פעם שהיא לא תעמוד בציפיות שלך-תנמיכי ציפיות ממנה וככה ההפתעות יהיו לטובה ומצד שני אל תשקיעי יותר ממה שחייבים (תני לבן שלה לרוץ ולזכור לבד) וכך לא תיפגעי בגלל שאת השתדלת והיא לא החזירה לך באותה המטבע. חוץ מזה מייעצת לך פשוט לתפוס מרחק ממנה עד שתירגעי את לא חייבת ללכת לשם, אין שום חג בקרוב ושום ארוע מחייב, ולכן קצת מרחק פיזי עוזר להתקרר.

jess ועוד

New member
דפי תחליקי את זה הלאה

לא כולם יודעים מה עושים במצבים של מקווה ולא כולם רגישים מספיק בשביל להבין רמזים ואם היא בסדר חוץ מהדבר הזה... שטויות .... תמשיכי הלאה יש לכם עוד הרבה הרבה שנים לסבול יחד תתפסי על משהו יותר מהותי ואמיתי להתעצבן עליו

למעלה