מתכון: לחמניות מבצק של "חלה קצת
אחרת" אני הכנתי את הבצק בלילה, הכנסתי לשקית ניילון וסגרתי. כמובן השארתי המון מקום להתפחה. בבוקר הוצאתי את הבצק, יצרתי לחמניות התפחתי, מרחתי בביצה והופ לתנור. איזו הצלחה!!!!!!!! מתכון: חלה - קצת אחרת רכיבים: 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר 1 כף שמן 1 כפית סוכר 1 ביצה או 2 חלמונים 1/2 ק"ג קמח לבן רגיל 3/4 כוס מים פושרים או חלב (מתכון חלבי או לא) 1 כפית מלח אופן הכנה: לערבב, להמיס את השמרים 1/4 כוס מים והסוכר ולהתפיח כ - 10 דקות לערבב ולהוסיף את תערובת השמרים ללא המלח. לאחר הלישה הראשונית להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש לבצק גמיש וחלק. לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל - 3 חלקים שווים. מוסיפים לחלק אחד 2 כפות פפריקה מתוקה מוסיפים לחלק שני 3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק. ולשלישי לא מוסיפים. לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. מורחים בחלמון ביצה טרוף וזורים פרג או שומשום מניחים לתפיחה סופית עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה יפה או עד שנשמע צליל עמום בהקשה על החלה. הערות: מהבצק ניתן להכין גם לחמניות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2