מה אתן מכינות לצהריים ?

oisdvib

New member
מה אתן מכינות לצהריים ?

מרק העדשים הכתומים של adigreen משהו משהו. תודה לך. עוגת התפוחים עם הפירורים של אמירה - פשוט נעלמה כלא היתה.עוגיות הקשקוול של צוצונת - נהדרות רק צריך לחמם לפריכות כי מתרכך. ו- מרק העגבניות של EFFYBA נהדר. תודה לכם . אם יש צורך להקליד מתכון אימרו.
 

קישלורן

New member
אם אפשר את המתכון למרק עדשים

 

נופר א

New member
מרק עדשים-adigreen

מתכון מרק עדשים כתומים של adigreen 3 גזרים מגוררים בפומפיה דקה 1 בצל בינוני קצוץ בינוני 1-2 שיני שום קצוצות דק 3 גיבעולי סלרי עם מעט עלים קצוצים דק 1/2 חבילה פטרוזיליה או שמיר או 1/4 1/4 2 כפות מרגרינה או שמן זית לטגן בסיר לחץ את כל הירקות החתוכים 5 דקות להרתיח קומקום מלא מים (1.7 ליטר) ולצקת על התכולה שטוגנה להוסיף 1 כף מלח, 1 כף אבקת מרק, פלפל שחור לשטוף ולסנן 250 גר' עדשים כתומים (לברר קודם ולהוציא אבנים קטנות) להוסיף העדשים לסיר הרותח לבחוש היטב. לבשל בלחץ 1/2 שעה. טעים ומזין. אלעד
 

קישלורן

New member
../images/Emo51.gif ושאלה

חייבים בסיר לחץ ? אמנם יש לי, אבל עדשים אדומות מתבשלות די מהר גם ככה, לא?!
 

נופר א

New member
מרק עדשים כתומים

בדיוק הכנתי עכשיו את המרק שכתבת עליו. המרק של adigreen ממש מעולה, קל להכנה וטעים טעים!!!!!!! ויש לי עוף עם שעועית ירוקה מאתמול ואורז עם רצועות גזר,קישוא סלרי וכרוב(סיני כאילו...) ורק סלט ירקות אני צריכה להכין וזהו!!!!!
 

קישלורן

New member
לבת שלי

אני מפשירה נתחי פרגית שנשארו והקפאתי, אורז בן-גוריון ואולי את מרק העדשים בשבילי (ואם הילדה תרצה, מה טוב) אם יהיו לי את כל החומרים. חוץ מזה אני מנסה למחזר פירה ולעשות מזה לביבות: להוסיף - בצל, תירס, פטרוזיליה, ביצה, תבלינים ולראות מה יצא. . .
 

קישלורן

New member
../images/Emo45.gif וקצת הסטוריה

בתקופת הצנע לא היה אורז ובן גוריון ביקש ממפעל הפסטה להכין פסטה בצורת אורז. מכאן השם . .
 
סחה על הבקיעות ../images/Emo45.gif

מאד מעניין...
אני אשאל את אמא של המהמם אם זה היה מאכל אצלם בבית במיוחד מאחר ואמה היתה חברה קרובה של דוד
עכשיו אני מרגישה סנטימנטליות לפתיתים
 
קיש הייתי ממליצה לך להכין משהו אחר

מהפירה, למעוך אותו עד לעיסה לקחת ביד קצת ולמלא בחתיכות קטנטנות מהעוף שאת מפשירה. ולסגור לכדור ואז לטגן. לטעום את המלית אם לא חסר תבלינים.
 

קישלורן

New member
כשאני מכינה דברים חדשים

אני משתדלת שיהיו גם הדברים שאני יודעת שהבת שלי אוכלת. בד"כ לוקח לה זמן להתרגל למאכלים חדשים (לפעמים לא, זה תלוי). לכן, אני משתדלת שהגיוונים יבואו בנוסף. יש הגיון מאחורי השגעון . . .
 

effyba

New member
היום הכנתי צלי כנפי הודו עם תפ"א

קטנטנים - הכל בסיר לחץ, עם המון בצל מטוגן, שום,עשבי תיבול ותבלינים.מריח פיצוץ. בבוקר הכנתי לחמניות נפלאות ומלבי בתבנית אינגליש מקרמיקה.
 

effyba

New member
מתכון: לחמניות מבצק של "חלה קצת

אחרת" אני הכנתי את הבצק בלילה, הכנסתי לשקית ניילון וסגרתי. כמובן השארתי המון מקום להתפחה. בבוקר הוצאתי את הבצק, יצרתי לחמניות התפחתי, מרחתי בביצה והופ לתנור. איזו הצלחה!!!!!!!! מתכון: חלה - קצת אחרת רכיבים: 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר 1 כף שמן 1 כפית סוכר 1 ביצה או 2 חלמונים 1/2 ק"ג קמח לבן רגיל 3/4 כוס מים פושרים או חלב (מתכון חלבי או לא) 1 כפית מלח אופן הכנה: לערבב, להמיס את השמרים 1/4 כוס מים והסוכר ולהתפיח כ - 10 דקות לערבב ולהוסיף את תערובת השמרים ללא המלח. לאחר הלישה הראשונית להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש לבצק גמיש וחלק. לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל - 3 חלקים שווים. מוסיפים לחלק אחד 2 כפות פפריקה מתוקה מוסיפים לחלק שני 3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק. ולשלישי לא מוסיפים. לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. מורחים בחלמון ביצה טרוף וזורים פרג או שומשום מניחים לתפיחה סופית עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה יפה או עד שנשמע צליל עמום בהקשה על החלה. הערות: מהבצק ניתן להכין גם לחמניות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קישלורן

New member
וואו ! אופן ההכנה של החלה

ממש מעניין. האם הוספת לבצק של הלחמניות תוספות (פפריקה, פטרוזיליה) ? האם הכנת פעם את החלה כמו שהיא? איך יוצא הבצק עצמו והחלה?
 

effyba

New member
מתכון: מלבי של אהרוני

להכנה 3 כוסות חלב 1 כוס שמנת מתוקה 3/4 כוס סוכר 60 גר' (3 כפות גדושות) קורנפלור מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים להגשה: תרכיז רימונים עשוי בית גרגירי רימון פיסטוקים קצוצים גס הכנה: שמים בסיר את החלב, שמנת, סוכר וזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט חלב קר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי. יוצקי לכוסות זכוכית. מכסים ומקררים היטב. יוצקים מעל סירופ רימונים, גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים
 
למעלה