מה אתן עונות לשאלה "בני כמה הם"?

מה אתן עונות לשאלה "בני כמה הם"?

מהר מאוד הבנתי שאם אני לא רוצה להתחיל לספר את תולדות חיי לכל דודה מזדמנת בגינה, אני פשוט אומרת את הגיל המתוקן. (ועדיין מעירים לי שהילדה קטנה, מה, היא לא אוכלת?) היה מאוד משעשע לצאת עם תינוקת בת שלושה חודשים ולשמוע "איזה מאמי, רק נולדה!". אבל - טיפת חלב הגאונים עדיין לא מאמינים בגיל מתוקן, וכל פעם שאני מבקשת שישרטטו את עקומת הגדילה ( שבזמן האחרון מתיישרת לה...) לפי גיל מתוקן הן עונות לי שלא עושים את זה וזהו זה! מצחיקות. טוב שיש לי שמיעה סלקטיבית בכל הקשור לעצות לגידול הילדה שלי.

אני שנאתי להתחיל לספר הכל

אצלי כזכור עומר נולד בשבוע 24 והיה 7 חודשים בפגיה. בגיל 7 חודשים הוא היה נראה כמו בן חודש. אם אנשים שלא מכירים היו שואלים בן כמה הוא, פשוט הייתי משקרת ואומרת גיל מתוקן. לא היתה לי סבלנות להתחיל להסביר וגם הטראומה היתה טרייה ולא יכולתי עוד לדבר בכלל על מה שעברנו. בגלל שאחיות טיפת חלב מבינות (במקרה הטוב...) רק במה שקשור לתינוקות "רגילים" עשינו את כל המעקב אצל רופא ילדים ולא בטיפת חלב. הוא למשל הסביר לי שלגבי פג כמו עומר בכלל אין עקומת גדילה ואצל פגים יכול להיות זינוק בגודל פתאום ולא בהתאם לעקומה. היום עומר בן 3 ו- 9 חודשים ואני כבר לא משקרת לגבי הגיל. הוא עדיין די קטן לגילו , אבל כבר לא בצורה חריגה .

אני אומרת את הגיל האמיתי, טוב

נוריאל גבולי יחסית (שבוע 36), אבל מבחינת גודל, אין לי הנחות בכלל וחופשי שואלים אותי אם יש לנו בעיות אכילה. טיפת חלב זאת גם סאגה מעצבנת! אין שום התיחסיות לנתוני פתיחה ונוסף לזה גם לעובדה שהוא ינק. ממש מרגיז.

מלמלה

New member
תשובות שלי

אז ראשית אני תמיד אומרת את הגיל שבו הן יצאו לאויר העולם כתאריך הלידה ואם מעירים אני עונה נולדה קטנה וזהו ללא פירוט לגבי כל האחיות הנורא חכמות בטיפת חלב - שאלתי את רופא הילדים שלנו שהוא גם הרופא מהפגיה וזו תשובתו: בסוף שנה ראשונה הילד צריך להיות פי 3 ממשקל הלידה אם הבת שלי נולדה 1800 נגיד 2 קילו אז בסוף שנה ראשונה היא צריכה להיות מינימום 6 קילו כשהתחילו להציק לי בטיפת חלב זה מה שעניתי לה והיא ענתה שזה לא נראה לה אז אמרתי לה שאני לא מוכנה לדבר יותר על הנושא ובזה תם הדיון היא ניסתה עוד כמה פעמים לנגן לי על המצפון אבל פשוט הבהרתי די חד משמעי שזה לא מענין אותי מה שהיא אומרת כולל לרופאה של טיפת חלב

רק גיל מתוקן וגם אז נשמעות הערות

שהוא נורא קטן אז אני אומרת שהוא נולד קטן. לגבי טיפת חלב-נקודה כאובה גם אצלנו... יש לנו אחות ממש מגעילה ואנטיפטית (איך עוברים ולא יוצאים מגעילים???) וכל פעם שאני אומרת לה לשים את גיא העקומה לפי הגיל המתוקן שלו אז היא אומרת שאין דבר כזה ומה עם התינוקות שלא נולדו בשבוע 40? עם 600 גרם לא מגיעה לנו הנחה??? אני כבר לא מתייחסת לכל העקומות (גם לא לאחות העקומה...). העיקר שהרופאה של גיא אומרת שהוא מקסים, זה מספיק לי.

אני עונה את הגיל המתוקן. לא בגלל

הגודל שלהם אלא דוקא בגלל ההתפתחות - הם חייכו בגיל מתוקן חודש וחצי ואם הייתי אומרת לאנשים שהם בני שלושה חודשים ועוד לא מחייכים אז הייתי צריכה להסביר... ולא היה לי כוח לזה. חוצמזה אני לא רוצה להדביק להם סטיגמה של בעייתיים/מאחרים בהתפתחות. אז מבחינתי הם נולדו ביום שהיו צריכים להיוולד.

אני נתתי תמיד את הגיל המתוקן

להערות על הגודל שלה, השבתי שהיא נולדה פג. לגבי טיפת חלב - כל פעם כשהם התחילו עם הטבלאות הבהרתי להם שהילדה נמצאת במעקב התפתחות בקופ"ח. באיזשהו שלב הבנתי את הטימטום בללכת ל-2 מעקבי התפתחות שונים, וויתרתי על טיפת חלב. לטיפת חלב הלכתי, רק כשרציתי לשקול את הילדה (והם היו נחמדים וקיבלו אותי בלי תור), וכדי לתת חיסונים. גם בשלב יותר מאוחר כשאנשים התחילו לשאול אותי למה היא לא עושה את כל הדברים שילדים בני גילה עושים, הסברתי בקצרה שהיא נולדה פג, ולוקח לה זמן להשלים את הפער.

קרנושה

New member
חד משמעית רק את הגיל המתוקן.......

גמני ויתרתי מהר על טיפת חלב אם בגלל שאכן נראה מיותר ללכת ל2 מעקבים (לא כולל את הפיזיוטרפיהף מרפאות עיניים, שמיעה וכו´) מהר מאוד הבנתי שלא אעמוד בכל הביקורות לשלושתם ובחרתי לותר על טיפת החלב.....מה גם בני היה עם חמצן ולא התאים לי להוציאו עם הבלון והפולססומטר (מד הסטורציה) שיצפצף בכל מקום... עוד בהתחלה החלטתי להיות הכי פרקטית שאפשר וקניתי משקל (אם אחלק את ההוצאה ל3 ילדים זה לא נורא) ...וזה היה בין המחשבות הטובות והיעילות ביותר שהיו לי אז.....(מה גם לצאת עם 3 זה סיוט!!). בקשר לגיל מתוקן/ביולוגי...הרופאה בטיפת חלב תמיד התייחסה לגיל המתוקן עד שזה נכנס עמוק לתודעה שלי שלזה צריך להתייחס לפחות עד גיל שנתיים...מאז מבחינתי תמיד הורדתי להם 3 חודשים (מגיע להם לא?!!) גם בשביל הדודות ברחוב.....מי שהכיר אותי מקרוב כמובן ידע את האמת ולא שאל הרבה שאלות ...(סתם מתסכל כל העסק הזה). קרן-אמא של מתי, ליהיא וליאור

בהתחלה אני תמיד הייתי אומרת את

הגיל הביולוגי ואז כשהיו נפתחות זוג עיניים של" והיא לא מתהפכת עדיין, או לא זוחלת וכדומה" תמיד הייתי מתנצלת שהיא פגה ויש לה גיל מתוקן ובלה בלה בלה באיזשהו שלב אמרתי לעצמי את לא חייבת הסברים לאף אחד והייתי אומרת את הגיל הביולוגי וזהו. האמת ששירה עלתה יפה במשקל (טפו טפו
) כך שהיא לא נראית קטנה לגילה טיפת חלב- אך עכשיו כשאני קוראת את מה שאתן כותבות אני רק מעריכה עוד יותר את האחות טיפת חלב לשנו, מהרגע שהתחלנו ללכת אחרי ששוחררנו מהפגיה ועד היום, היא תמיד אומרת לי ששירה בסדר ובקצב מצויין ושהיא תסגור את הפער ולא בודקת גרפים ולא בודקת עקומות התפתחות (אני שומעת סיפורים על כאלה שאומרים להם שמשהו לא בסדר כי הילד בן שמונה חודשים ולא מוחא כפיים) בקיצור- אחות לתפארת אבל זה נכון שלא עושים עקומות לפי גיל מתוקן גם לי אמרו את זה, האחות אמרה לי בפעם הראשונה שהיינו ושירה היתה בגרף באחוזון עשר, "את תראי עד גיל שנה היא תסגור את הפער" וכך היה בגיל שנה היינו בממוצע. אך גרגרנית קטנה שלי כל הכבוד לשירה וואו יצא לי ממש ארוך

חהה זו שאלה שתמיד גורמת לי להתלבטות

מהירה .. האם אני רוצה להיכנס להסברים עם השואל או לא . ואכן לרוב לאנשים זרים אני נותנת את המתוקן . כדי שלא יבלבלו .. כמה קטן .. טיפת חלב לאורך כל השנתיים + שאני מבקרת שם אני מרגישה בוודאות שהם בקטע של .. " הוא במעקב צמוד במכון להתפתחות הילד ".. ודיי מתנערות מלהתייחס ביכלל .. להיפך תמיד מדגישים בפני שיש לו " גרף ".. משלו ושהוא שומר על העקומה הפרטית שלו היטב ורק לפעמיים האחות היתה אומרת הוא מתקרב או לא מתקרב לגרף של הנורמאלים .. ( אבל זה ממש לא הזיז לי )

למעלה