מה אתן עושות בחגים ?

A l i c e11

New member
מה אתן עושות בחגים ?

הנה כי כן כמידי שנה עומדים החגים בפתח ואיתן הצרות הצרורות של בישולים, אירוחים, משפחה, נקיונות, קניות ועוד מיני מטעמים. אצלנו זו מכה רצינית כי לא די בכך שאני עובדת אני צריכה להספיק לנקות את הבית, לקנות לילדים בגדים ולבשל לאירוחים של ערב החג והחג. הצרה היותר גדולה היא שחמותי (שתחיה כמה שיותר רחוק ממני) מגיעה ביום חמישי לפני הערב חג כדי לעזור לי לנקות ולבשל ואז יגיע הפיצוץ הגדול (הזיקוקים של יום העצמאות קטנים על יד זה). היא תמיד מתלוננת שאני לא מאכילה טוב את הבן שלה. כמובן שעצם זה שבעלי עלה 20 קילו מאז שהתחתנו לא קשורה בכלל לאוכל שאישתו מבשלת לו (כלומר אני) ולעוגיות ועוגות שכל היום הוא בולס אלא לעובדה שהוא אוכל פלאפל בחוץ... היא תמיד טוענת שהבית לא נקי והיא מבשלת עם כמות שמן שיכולה להרוג גם פיל קטן. יש לנו ויכוחים גם מה לבשל לארוחת הערב ולימי החג.
אין לי כבר כח אליה. השנה זה גרוע כי גם לא נותנים לי חופש מהעבודה לפני כדי להתארגן, אז את כל הסידורים אני צריכה לעשות במשך השבוע (כלומר קניות וקנית בגדים לילדים) ולבשל ולנקות ביום שישי. בנוסף אחיות של בעלי מגיעות כמו נסיכות. כל אחת מהן באה להתארח ולא נוקפת אצבע. אני כבר מדוכאת. תעזרו לי, מה לעשות ?

beky1

New member
../images/Emo55.gifתשלחי את הבעל למילואים....סתם

אני אבלה את החג לבד יחד עם הבנות , כי הבעל יוצא למילואים בשטחים להגן על מולדת .....סליחה מתנחלים. אני לא כועסת אני רק מבואסת.

A l i c e11

New member
השאלה שלי היתה איך להתמודד עם

כל הלחץ והבלאגן וחמותי שמגיעה אלי.

A l i c e11 יקרה

שבוע לפני החג...אין מטה קסמים... אומר לך רק כמה מילים בתקווה שאולי זה יעזור... נסי לראות מה כןבסדר, את ה"לא" את כבר מכירה טוב טוב... ראי אם יש אצלך אפשרות לראות את הדברים גם מנקודה אחרת מעט... בלי כל מה שהיה... כשאת חושבת על מה שאת כבר מכירה, על העבר, את בעצם חוסמת כל אפשרות לתת למה שאפשרי לקרות... אולי הן תבואנה אליך אחרת? אולי פתאום תשמעי מחמאות? אולי היא באמת פתאום תגיד לך שאת נהדרת ואיך שאת מספיקה הכל? ואולי...כל הכבוד לך!!!!!! אי אפשר לשנות אף אחד, אפשר רק לבדוק אצלנו מה אנחנו יכולים לעשות עם כל מה שבא מולנו... זה השינוי היחידי שאפשרי... מאחלת לך חג שקט ושמח

A l i c e11

New member
תודה אביבה

אני כל כך מנסה ומשתדלת לראות את הכל חיובי וטוב פשוט מדכא אותי ששנה אחרי שנה אני נשבעת שהשנה יהיה טוב יותר ושוב אני חוטפת סטירת לחי מצלצלת. נקווה שהשנה יהיה טוב יותר.

לראות את הכל חיובי זה להיות עיוור..

אף פעם לא הכל חיובי, אין מצב כזה... חיובי או לא זוהי נקודת הסתכלות, לכל מצב יש אדם שיאמר שזה מצב ביש ואחר יאמר שזה מצב נפלא... מחזקת את ידייך... (אני יודעת בדיוק על מה את מדברת...)

geni1

New member
אליס../images/Emo39.gif

אם כל שנה זה אותו הדבר , אז למה להמשיך לעשות את זה רק אצלכם? אפשר לעשות סבב , כך שהתור שלך לארח יגיע כל כמה חגים.

A l i c e11

New member
ג'יני זה כל כך מורכב

חלק מהחגים אנחנו מארחים וחלק מתארחים. החגים הבעייתים הם ראש השנה, סוכות, פסח ושבועות בהם אף אחד לא רוצה לארח אלא רק להתארח. ניסיתי להעביר את הכדור לגיסה אחרת אבל מה שקרה באותה השנה שהכל התפוצץ, היתה מריבה קשה ביותר, שעד היום אנחנו מרגישים את ההדים שלה. הוטחו האשמות קשות מאוד. בסוף התוצאה שממשיכים לחגוג אצלי את ראש השנה ופסח שהם חגים מאוד עמוסים מבחינת ההכנות. בד"כ שחוגגים אצל משהי מהגיסות אני תמיד הולכת ועוזרת, מבשלת ומביאה כדי שלא יפול הנטל על אדם אחד. חוץ מזה שהגיסות לא מסכימות שהאמא תבוא אליהן לפני (היא ידועה כאישה קשה ביותר) אצלי בלתי אפשרי שהיא לא תגיע לפני כי היא גרה מאוד רחוק מאיתנו והנסיעה דורשת התארגנות מיוחדת. בעלי, מסכן, כמה שהוא מנסה לתמוך, הוא לא יכול לנקוט עמדה תקיפה מול האמא, כי היא מקרקפת אותו. נו טוב את מבינה המצב לא מעודד.

siv30

New member
הסיטואציה מוכרת

אישית אני לא נמצאת בקלחת של החגים אבל הסיטואציה מוכרת מסיפורים של חברות בעבודה. משום מה חגים זה סיר לחץ משפחתי שמוציא את כל התכונות השליליות מהאנשים (או מקצין אותן). צריך לקחת את הכל בכיף, לזכור שזה עובר ולזכור שמה שלא הורג אותנו מחשל אותנו.

shandy

New member
אליס ../images/Emo24.gif

אליס, בעיני את גיבורה אני במצבך כבר מזמן הייתי יורדת למחתרת או שנהיית חולה חצי שנה מראש ואחרי זה
הגיסות שלך הן חכמות, הן ראו שאת אשה טוב וותרנית, אז שיחקו לך אותה וכך את מוצאת עצמך במלכודת מדי שנה את עובדת קשה ללא שום הערכה, רק תסכולים ובטח מוציאה גם קצת על המשפחה שלך אז כשממש תחליטי שנשבר לך מהכל ותחליטי שאת רוצה שינוי ובני משפחתך יתמכו בך, תראי שימצא הפתרון שיהיה הרע במיעוטו אחד מהפתרונות כאשר יש משפחה גדולה הוא שכירת מקום והזמנת קייטרינג למשל, כן גם במגזר הדתי זה קורה או שפעם אחת אתם תחגגו לבד בחוץ ולגבי חמותך...האם בעלך מודע לכל מה שקורה בינכן, הוא כבן שלה יכול לנקוט עמדה ומעשים, דבר שאת ככלה לא יכולה בכל אופן, שיהיה לך חג שמח מוצלח וטעים

אפרתש

New member
אליס !!!!!!

למה את צריכה לחיות ככה? את חיה פעם אחת. כבר הפסדת הרבה בגלל רצונך להשביע את רצון המשפחה (שהם מצידם לא מגלים הערכה, ככה עושה רושם). הגיע הזמן שתתחיליל לחיות בשביל עצמך, ובשביל המשפחה שאת בונה עם בעלך. אז את החג הזה כבר אבוד להציל, אבל להבא - למה את מזמינה את כולם אם את כלכך סובלת מזה?! למה בעלך לא יכול לקחת את הילדים לקנות בגדים? ולמה הוא לא בבית מארח את אימו אם היא חייבת להגיע? כבר כתבו לך שמשפחתך קלטה שאת עדינה וותרנית. אין שום סיכוי שהם ישתנו. למה שישתנו? לגבי החג הזה - תקני אוכל מוכן, כל מה שאפשר. תשלחי את בעלך לעשות קניות. תגידי לו שאם הוא לא קונה, אימו ואחיותיו תגענה לשולחן חג ריק מאוכל. תגידי לו שיתקשר אל אחיותיו כבר היום ויבקש מכל אחת להביא משהו. שיגיד להן שאין לך כוח.

שירן41

New member
אליס כנראה הגיע הזמן לשינוי!!!../images/Emo8.gif

גם אני מכירה את הסיטואציה הזו,
כול שנה וכול חג היו את המצבים הללו, חמתי לא הגיעה אלי אך אני גרתי מאד רחוק והייתי צריכה לבוא מספר ימים קודם כדי לעזור ולהיתארגן לחג. כך שאני וחמתי היחידות שהיינו עובדות, מבשלות,למשפחה בסדר גודל של 30 איש לפחות,(יש לבעלי 8 אחים ואחיות+נשים+ילדים חחחחחחחח תתחילי לחשב). כאשר עברנו לגור כאן החלטתי לעשות לזה סוף,ישבתי אים בעלי בשיחה מאד רצינית,ואספנו את שאר האחים והוחלט שבכול חג כול אחת מכינה מאכל מסויים. ותאמיני לי שזה היסתדר,כול אחת מגיעה אם המאכל שלה וכבר יש שולחן מלא כול טוב,וכך לא נופל הטל על המארחת בלבד. אחר כך מי קמה לכלים זה כבר סיפור אחר................
אין ברירה ארגני אסיפת וועד,הכתיבי פרוטוקול,( שלא ישכח העיניין) וצאי לביצוע המעשה חחחחחחחחחחחחחחחח בהצלחה
חג שמח,ושנה טובה
שירן

שש שבע

New member
קודם כל את לא בפורום הנכון

ישר לעבור לפורום "חמותי ואני" שם יש הרבה יועצות חינם, בעלות נסיון....

A l i c e11

New member
תודה לכל מי שנתנה לי עיצה ../images/Emo68.gif

לקחתי ברצינות את הדברים ואני אנסה לנהל שיחה רצינית עם בעלי בנושא ולהבהיר שאני זקוקה כאן לתמיכתו. בני ישראל יצאו ממצרים כך גם אני
בברכת שנה טובה.

missB

New member
יש כמה פתרונות

לא בטוח שזה ישים כבר לחג הקרוב אבל להבא. 1. שכל אחד יכין משהו ויביא איתו ואז הנטל קטן. הרי רב הטרחה זה הבישולים ואם כל אחד רק יביא משהו קטן כבר יהיה הרבה יותר קל. 2. להזמין אוכל. יש חברות שמכינות אוכל לחג. את מזמינה מה שאת רוצה והכל מגיע מוכן. את אפילו יכולה להזמין עם כלים שלהם ואח"כ פשוט שמים הכל בקופסת קרטון והם אוספים ושוטפים כך שאפילו אין את הטרחה הזו. 3. לנהל שיחה רצינית עם המשפחה ולהסביר שזה נטל כבד מדי לארח את שני החגים ה'כבדים' כל שנה ושאת מבקשת שיהיה סבב בין כולם. לגבי הבעיות עם חמתך אין לי עצות. אם את אומרת שהיא ידועה כאשה קשה אז כנראה שגם לא תצליחי לשנות אותה. אז פשוט להתעלם עד כמה שאפשר ולהבליג על ההערות. מקווה שתעברי את החג בשלום.

siv30

New member
../images/Emo62.gifרעיונות מצויינים

באמת חלוקת הנטל במקרה של משפחה גדולה יכולה קצת להוריד מהעומס שמוטל עליך ולתת לך תחושה טובה יותר בחג. לעניין הזמנת אוכל, הנושא כבר כרוך בעלויות כספיות שאולי יש לתת עליהן את הדעת ולחלקן בין המשתתפים. בכלל מכל הדיון עדין לא ברור לי באמת על מי כל העלויות הכספיות נופלות ? האם הן מתחלקות בין המסובים או שמא אתם משלמים עבור כל המשפחה. אם אתם באמת כפי שאני חושדת משלמים עבור כל האירוח, אז אין לך ממה להתבייש. את יכולה לעמוד על שלך ולהכתיב את התנאים ללא יסוריי מצפון. סה"כ את משלמת לא
לגבי ניהול שיחה רצינית עם המשפחה, אני חייבת לציין שלדוגמא במקרה שלנו, עדיף שלא לנהל. כל שיחה כזו מסתיימת בכך שהצדדים יוצאים ממורמרים ועצבניים כאילו מישהו חייב להם משהו...אז אני לא יודעת. אצלנו אין חמה ועדין אנחנו סובלים ממתחים ומריבות אני לא רוצה לחשוב איך זה היה בתוספת מעודדת של חמה.

חמה קרה חמה חמה

לצערך החמה תמשיך כהרגלהלהתלונן שאת לא מאכילה טוב את הבן שלה. ואף אחד לא ימספר לטובתך את מס' הק"ג שבעלך עלה אלא יהיו הערות כמו "מה אתה אוכל שאתה משמין, אני לא רוצה לדכא אותך.... וכן הערות לגבי שהבית לא נקי והויכוחים גם מה לבשל לארוחת הערב ולימי החג ימשיכו... עולם כמנהגו נוהג ושום דבר לא ישתנה תחת השמש, אלא אם תנסי להיות חברה שלה ולהסביר לה שכל הערות רק מלחיצות אותך ומעכירות את היחסים בינך ובין בנה ואני בהחלט מבינהאת החוסר אנרגיה שלך. השנה כדאי שתשתפי את כל משפחתך בעשייה כדי להתארגן, ואז את כל הסידורים יתפזרו וילקחו גם על חשבון הפרינססות. בהצלחה.

למעלה