מה אתן עושות עם שום כדי לשמור על סגולותיו?

galu80

New member
מה אתן עושות עם שום כדי לשמור על סגולותיו?

קראתי במאמר שנתקלתי בו שרוב היתרונות והסגולות של השום כמעט ונעלמות אם מבשלים או אופים אותו.
איך בכל זאת מקבלים כמה שיותר ממה שהשום מציע?
 
כותשים חי לסלט

או מוסיפים אותו בסוף הבישול.
אני באופן אישי לא עובדת לפי נסיון שימור כזה, ספציפית לגבי שום. אני מניחה שיש בו סגולות שאין בשום מאכל אחר?
 
תשנס מותניים!

אכן אתה צודק!
יש מספר שיטות לצרוך שום שהוא ד"א בעל כמויות גבוהות של אליצין- חומר
שמחזק את המערכת והוא אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי ואני חיידקי.
אחת השיטות הפשוטות הוא פשוט לאכול כמויות רבות של שום חיי קצוץ במאכלים כגון סלטים וכ"..הבעיה בשיטה הזאת ששום נוטה להשתלט בטעמו הדומיננטי
ובנוסף, לא כולם אוהבים את הריח שהוא מותיר אחרי זה.

ישנה שיטה נוספת של השריית שום במוצרים מסוימים כגון שמן זית או אלכוהול ואחרי זה להשתמש בהם...
לאחרונה יצאו גם כמוסות מרוכזות של שום שפותרות את רוב הבעיות (כולל הריח) ועוזרות ללו מאיתנו שלא מתחשב להם להתחיל להתעסק ברוקחות...

אז בהצלחה !
 

galu80

New member
מורנצי111 שני דברים על מה שכתבת:

א. אני בחורה ולא בחור :)
ב. את מכירה את שם הכמוסות? ניסית פעם?
 
אין שום ויכוח על זה שהשום הוא האנטיביוטיקה של הטבע

אגב גם כורכום לא רע בכלל..
בכל מקרה למי שלא אוהב את הטעם, או הריח או וואט אבר, יש את הכמוסות. אני מכירה את של סופהרב נוטלת אותם בעיקר כטיפול באקנה אבל זה מצויין גם להתקררות, וירוסים שפעות וכו'..
 
למעלה