מה באמת דרוש כדי לשמור את המתאמן לאורך זמן?

CoolMadMax

New member
מה באמת דרוש כדי לשמור את המתאמן לאורך זמן?

מעניין לראות כי מאמני כושר אישיים תמיד מדברים על מקצועיות, יחס אישי ועוד.אך בשום מקום לא מדברים על מה באמת מחפשים המתאמנים הפוטנציאליים. למה? טיפוח מתחרים? סודות? פחד? מה הם הקריטריונים שלפיהם בוחר האדם את המאמן? מה יגרום למתאמן להישאר אצל מאמן לאורך זמן? מי שהוא? לדעתי נושא מעניין שיכול להעשיר מאמנים רבים.. מקס www.z-fit.com

הר ניר29

New member
בעיניי הדבר הראשון

תוצאות תוצאות ותוצאות אח"כ חשובה לא פחות הדינאמיקה בין המאמן למתאמן. (מאוד תלוי באינטנסיביות של האימונים). הרבה פעמים בוחרים את המאמן כמובן על פי המלצה מחבר או משהו דומה. שלא מבוססות על פרמטרים רלוונטים, כמו מראה חיצוני (שרירי או לא וכ"ו).

CoolMadMax

New member
האם באמת? תוצאות?

מה היא תוצאה? אולי הכוונה יותר למטרה? הורדה של 5 קילו בחודש או פשוט כיף שבאימון. כדי להשיג מעגל מתאמנים רחב או להפוך מתאמן ישן למעריץ, אילו פרמטרים המדריך צריך לטפח? מראה חיצוני? ידע מקצועי?קשרים חברתיים? או אולי מספיק לטפח את היכולת ליצור קשר טוב אם המתאמן? במקרה כזה , בגלל שרוב המתאמנים לא מכירים את הענף ואת המקצועיות של אותו מדריך..,סביר להניח שיבחרו בו, במדריך הפחות מקצועי. מדריך המדבר יותר טוב,המקשיב יותר טוב, המתנהג יותר טוב...ואיך אחד כזה תורם לענף האימון האישי והספורט בכלל? האם אותו אחד חושב על זה בכלל? מה היא המטרה של מאמן כושר אישי? להגיע ולספק את מטרותיו של המתאמן ? או רווח כספי ? לא יכול להיות גם וגם מפני שבסופו של דבר, אחד יתנגד לשני כי אחת המטרות של המתאמן הינה לחסוך כסף ולהוציא כמה שפחות. לדעתי לכל מאמן סדר עדיפויות משלו בבחירת המטרה העיקרית שלו.מטרתו של אחדי הינה רווח כספי,של אחר הינו הסיפוק העצמי לאחר השגת מטרה. כאשר רוצים להרוויח כסף האם אז באמת כדאי לטפח את המקצועיות ? או אולי את יחסי האנוש ומשא ומתן? ...וכאשר מחפשים סיפוק? כדאי אולי לטפח יותר את המקצועיות?

הר ניר29

New member
השאלות והארות שלך נכונות

מטרות של מאמן כושר אישי אני מקווה אינן חד ממדיות. מעבר לרווח הכספי צריך להיות גם רצון ממשי להתפתח מקצועית. לטעמי גם אם השטח אינו יכול להבחין כרגע בדיוק מי מאמן מוצלח ומי פחות ישנה מעין חובה מוסרית ואף גם מבחינה של הגשמה עצמית להתפתח מקצועית. מי שאינו נוהג כך, לטווח הארוך הוא לא יחזיק מעמד. לא בהכרח שלא יאמן יותר, אך לא תדבק בו הרוח הדרושה להיות מאמן.

CoolMadMax

New member
יפה אמרת!

יפה אמרת, חובה מוסרית כלפי המתאמן והענף. מסכים איתך בהחלט. בסופו של דבר מאמן שלא נצמד למוסר,לא יתקדם במקצוע, כמה כבר יוכל "לשחק אותה"?! לאחר שהבהרנו כי מאמנים לא מקצועיים לא יפריעו ברצוני לפתח דיון על: * שיווק להשגת מתאמנים חדשים - לכל מאמן יש את ה"טריקים" השיווקיים שלו להשגת מתאמן חדש. אחד משלי למשל ; אם ברצוני להשיג מתאמן שירצה לרזות, אני הולך לדיאטנית איתה אני בקשר והיא מפנה אלי מתאמן. עוד "טריק" אחד ;אני מתמחה בשיקום ,כאשר ברצוני להשיג מתאמן ולעבוד על המוגבלות שלו ולקדם את איכות חייו, אני מציע את שירותי בבתי חולי שיקומיים,"בית לוינשטיין" למשל. ואילו טריקים יש לכם? *דרכים לליבם של מתאמנים קיימים - כל מאמן לדעתי מעוניין שהמתאמן ישאר אצלו להרבה זמן, זאת כמו שאמרנו מקודם ניתן לבצע בכמה צורות;השגת מטרת אימון, אישיות ועוד... אחת הדרכים שלי למשל, להציע לאדם הצעה שקשה יהיה לו לסרב -למשל אימון בזוג עם האישה, הילד. ללא תשלום, כדי להדגיש את הכיף שבפעילות גופנית. או כאשר המתאמן מבטל אימון בגלל שכואב לו הגב, להציע לבוא ולעשות מסאג'. לא שאני מסאג'יסת גדול, אך את מטרת מתן תשומת הלב למתאמן והתשלום שלי אני משיג. מהן הדרכים שלכם? מקס

חן M

New member
אני חושב

שאפשר גם וגם , אין סיבה לא לטפח את הכישורים השיווקיים במקביל לכישורים המקצועיים .

CoolMadMax

New member
יאללה לפתח!!

למה שלא נפתח את הכישורים השיווקיים כאן? כי מבחינה מקצועית כבר יש המון פורומים,וספרים במיוחד. אם כל אחד מהמאמנים יתרום קצת , נוכל להתפתח וללמוד המון...נ.ב. ראה תגובה שכתבתי להר_ניר29

האם באמת התוצאות

כמובן שאנשים עובדים גם כדי להרוויח כסף, מה שכתבת אפשר לכתוב לגבי כל מקצוע ותחום , לכן מבודדים את עניין הכסף ומתייחסים לעבודה עצמה

מה יגרום למתאמן להשאר אצל מאמן לאורך זמן

מה שיגרום למתאמן להשאר זו התוצאה,כשרואים את תוצאות האימון ומרגישים את השפעת התרגול על המתאמן.

המון שאלות טובות....

פתאום גרמת לי לחשוב על שאלות "למה"..., ישנם אצלי מתאמנים שעובדים כבר מעל 3 שנים ברציפות, אני חושב שהסיבה שהם נשארים זה בזכות מילה אחת מאוד משמעותית אותה הם מזהים: אינטגריטי ! כלומר, היכולת שלי כמאמן להיות אמיתי וישר עם עצמי, לחיות את מה שאני אומר להם, להיות כנה ואנושי, כלומר - גם להודות בטעויות או בחוסר יידע, היכולת ללוות את המתאמן גם מעבר לשיעור, למצוא בינכם מכנה משותף, לא ללכת לפניו, לא לדחוף מאחריו - אלא להיות איתו ולצידו. המתאמן חייב לראות תוצאות, הוא חייב להרגיש טוב, כשהוא משתמש במילה: "אני רוצה" במקום "אני צריך", אפשר להזהות שהוא יוצר התנהגות חדשה ואז הוא גם משיג תוצאות חדשות. יש משפט שאני אומר למתאמנים החדשים שלי: "אם תעשה את מה שעשית, תגיע לאן שהגעת..", המתאמן חייב לזהות ולייצר התנהגות חדשה כדי להשיג תוצאות שהוא עוד לא השיג, זה עובד טוב גם בירידה במשקל וגם בשמירה על ההשיג.

למעלה