מה בא קודם הביצה או התרנגולת?

אמא לה3

New member
מה בא קודם הביצה או התרנגולת?

או במקרה שלנו: ערבית פליק פלאק סלטה או ערבית סלטה? מה אתן המאמנות/מדריכות מעדיפות ללמד קודם?

תלוי בקבוצה ובמתעמלת

אם המתעמלת מבצעת פליק-פלק מצויין, כדאי ללמד ערבית פליק-פלק סלטה, כי פ"פ טוב מאוד עוזר לסלטה מבחינת תנופה, תאוצה, מהירות ומבחינת כיוון, הרבה יותר מערבית סלטה. בקבוצה תחרותית, אם ילדה לא יודעת טוב פליק-פלק, אין טעם ללמד אותה סלטה, מפני שגם אם היא תדע ערבית סלטה מושלם, זה לא יעזור לה בתחרות. היא צריכה לדעת פליק-פלק טוב בדרגות הראשוניות. בקבוצה עממית, אפשר כך ואפשר כך. אם המתעמלת הפנימה את הפ"פ ומבצעת אותו בצורה שיכולה לתרום לסלטה, עדיף להתחיל מפ"פ סלטה. אם הפ"פ שלה עדין לקוי, אפשר להתחיל ללמד ערבית סלטה.

Tammie

New member
מסכימה מאוד

ואני אוסיף עוד קצת משלי :) ברמת העקרון, גם בקבוצות עממיות, אני מאמינה שהתרגיל שצריך לשאוף אליו הוא ערבית פליק פלאק סלטה, מכל הסיבות שנועה תיארה. אם זאת אני מעדיפה להתחיל לעבוד על ערבית סלטה לפני. בשלבים הראשונים, בהם המתעמלת עדיין לא בטוחה בסלטה, ועדיין אין לה תחושה באלמנט זה, היציאה מערבית מקלה עליה. זה נותן לילדה אפשרות להתמקד בסלטה ולא לחשוב על הפליק פלאק לפני. אחרי שמקבלים יותר תחושה באוויר ושליטה אפשר להוסיף את הפליק פלאק לפני. בנוסף, כמו שנועה אמרה, בקבוצות עממיות נתקלים הרבה בבנות שהפליק פלאקים שלהן לא טובים, אבל יש להן שליטה בסלטה, כלומר יכול להיות שהן יצליחו ערבית סלטה לפני שהפליק פלאק יהיה מוצלח. שמתי לב שעצם העבודה על סלטה עוזרת גם לשפר את הפליק פלאק. עצם הדרישה לקפוץ לגובה בסלטה, מלמדת את הבנות לנתר יותר, והרבה פעמים אחרי עבודה על ערבית סלטה, גם הערבית פליק פלאק משתפר.

למעלה