מה בא קודם

מה בא קודם

שאלה שמטרידה אותי כל חיי אלוהים ברא את האדם, או שהאדם המציא את אלוהים??

seeyou

New member
שאלה טובה!../images/Emo22.gif

מספרים חיילים,שמספר שנים לאחר מלחמת העולם השנייה,חזרו לבקר באותם איים באוקיאנוס השקט בו נלחמו נגד היפנים... באי אחד קטן שרגל אדם לא דרך קודם גילו שבט עם דמות של פסל קדוש בדמות מטוס!!! התברר שהמטוסים בדרכם להפצצות על טוקיו עברו מעל לאי. מצד שני לא מקובל עלי שגורם "רגיל" או יד המקרה ברא את השמיים ואת הארץ... אנחנו כול כך קטנים שלא מסוגל להבין גודל העיקום או הבריאה אומרים שיש לנו מוח מפותח אך לא יודעים להשתמש בו לפי הצורך.. וזה למה? בגלל שהבורא לא הצמיד הוראות הפעלה בשפה פשוטה....

rotem sade

New member
המוח הוא הכלי לעבד מידע פיזי!

זהו כלי שהגוף הפיזי שלנו קיבל על מנת לעבד מידע שמגיע ממערכת העצבים. אבל יש לנו גם חושים מטה פיזיים, והם ששולחים את המידע אל הלב, ואת תחושות הלב שלך אף אחד לא יכול להוכיח אבל אף אחד גם לא יכול להפריך. האדם הוא ניצוץ של האלוהים, הוא חלק ממנו. וכשניצוץ הנשמה יורד להתגלמות בגוף פיזי, הוא צריך חליפה כמו חליפת צלילה, וזהו הגוף, וזהו המוח.

המאצו

New member
יש לי תשובה!

אם השאלה היא רצינית אז בכנות אני לא מבין אותה! אלוקים זה אומר דבר שהכוחות שלו הם לא מוגבלים אז איך שייך שאדם המוגבל בכוחותיו יצור משהו שהוא מעל לכוחותיו? אשמח לשמוע-לקרוא תגובות!

seeyou

New member
שאדם המוגבל בכוחותיו יצור משהו שהוא

מעל לכוחותיו? סליחה מה הכוונה? מה האדם בנה מעל לכוחותיו? האדם הוא יותר קטן(גם בממדים וגם בחשיבותו) מאשר גרגיר חול על שפת הים ביחס ליקום!

rimanu

New member
אלוהים לא נוצר....

אלוהים לא נוצר על ידי שום אדם אלא הוצמא כפטרון לשאלות לא פטורות

rimanu

New member
אלוהים - המצאה?

יש דעה (ואני מסכים איתה) שאומרת שכשבני האדם לתקלו בתועות שאין להן תשובה, אמרו שהסיבה היא אלוהים. בכל מקרה זה ויכוח שאין לו פיתרון, הרין אין אפשרות להוכיח אף אחת משתי בטענות. תודה על ההקשבה עמנואל

המאצו

New member
הצחקת אותי

אין אפשרות להוכיח? הצחקת אותי! הכנס לפורום אתאיזם ודת וראה את המלל בענין

המוח היהודי ממציא לנו פטנטים

אז אולי אלוהים הוא סתם פטנט שהומצא עלידי אדם, כדי לעשות קצת סדר בעולם.

המאצו

New member
יש לי תשובה!

אם השאלה היא רצינית אז בכנות אני לא מבין אותה! אלוקים זה אומר דבר שהכוחות שלו הם לא מוגבלים אז איך שייך שאדם המוגבל בכוחותיו יצור משהו שהוא מעל לכוחותיו? אשמח לשמוע-לקרוא תגובות!

המאצו

New member
יש לי תשובה!

המאצו

New member
יש לי תשובה!

רשף כשף

New member
מה הבעיה?

אדם שהוא מוגבל בכוחותיו רוצה להאמין בכוח עליון, אז הוא ממציא אותו. אם הוא באמת קיים או לא, זו כבר שאלה אחרת.

seeyou

New member
הוא ממציא אותו?

קצת מוגזם ! האדם המציא את הדתות,זרמים,אמונות.... אבל הגורם של היקום - ולא חשוב איזה שם ניתן לו-קיים אבל ברור שאנו לא מסוגלים להבין הכול אצלינו זה בהשוואה להתנהגות של בן אדם

רשף כשף

New member
המושג- אלוהים

לא היה קיים טרם בוא האדם. מפני שכמילה, שצריכה לבוא ליידי ביטוי, המושג הגיע כאשר בני האדם למדו לדבר. אם קודם לכן היה משהו גדול שהקיף את הכל או לא, אני לא יודעת. אבל ברגע שקוראים לו בשם, ניתן להבין שהוא נוצר רק לאחר שבני האדם למדו לבטא שמות.

sixmoons

New member
איכן השאלה פה בכלל?

לפי הבנתי רק עצם נשימתי היא הוכחה לקיום אלוהים נשימתי אינה מגבילה אותי בכוחותי להפך היא מגבירה אותם וככל שאני מתרכז בה יותר הרגשתי ומציאותי נהפחות קלילות יותר

1בצי

New member
עוברת אורח

אנשים? (קודם כל שלום שלום נחמד להכיר....אני סתם עוברת במקרה...אולי אני אצטרף רישמית מתישהוא- עזבו את זה עכשיו) ברור שאלוקים ברא את האדם! מה נראה לכם כתוב בתנ"ך? שטויות? איפה האמונה? אני יודעת שנורא הגיוני שהאדם המציא את אלוקים, כי אחרי הכל צריך שיהיה מישהו או משהו שברא את העולם. אבל כמו שנכתב כאן כבר, האדם לא יכול לברוא את אלוקים מכיוון שאלוקים הוא כל יכול! ולאדם יש מגבלות!

למעלה