מה בא קודם ?

SilentMike

New member
כמדומני לטאות

יש להבין שאין פה איזה סולם אבסולוטי של מי קדם למי.למרות זאת אם אני זוכר נכון הנחשים (snakes) הם פיתוח חדש יחסית, ויצורים שניתן לקרוא להם "לטאות" (lizards) ואינן נחשים היו הרבה קודם.

amni

New member
שאלה מעניינת. לא שאני יודע תשובה.

אם הנחשים התפתחו מלטאות צריכה להיות סיבה מאוד חזקה לאיבוד הגפיים (הייתי מצפה שיהיו לפחות שרידי גפיים מנוונות), כי הגפיים מסייעים בתנועה ובאחיזה.

SilentMike

New member
לנחשים יש שרידי רגליים.

זה שהם התפתחו מיצורים בעלי רגליים זה נכון ללא ספק. ההיסוס היחיד שלי היה לגבי המילה "לטאות" ואילו יצורים היא כוללת.

הלטאות, כמובן.

קיום רגליים הוא תכונה פרימיטיבית אצל הקשקשאים (נחשים ולטאות). ישנם מינים רבים של לטאות שאיבדו את רגליהן לחלוטין או כמעט לחלוטין בצורה בלתי תלויה, כמו נחושתית החולות וקמטן החורש. לדברי הד"ר (היום אולי פרופסור) עמוס בוסקילה מוצא הנחשים הוא מכוחים.

התנינים... אבל כמובן שהם באו מאב

קדמון,נחש קדמוני, שמה שקרה לו זה, שהוא "ירד" מדרגתו הגבוהה(מלך החיות),ירד כוונה "התפרק" שזה הפך מרוחני,מכוח עליון,למצב גשמי בעל גוף. לאחר שנוצרו מהנחש הזה כל החיות הנחשבות רמש(זוחלים), הוא שוב נוצר.ההתפרקות גרמה למצב הרוחני להגיע למצב של רבים(עולם הזוחלים) ורק אז הוא נוצר שוב, בכל אופן כפי שהוא מוכר לנו כיום. ככה כל היקום וכל דבר ביקום. האדם הוא הראשון שהיה, ממנו נוצר הטבע כולו והיקום כולו ורק אז שוב נוצר האדם אבל עכשיו הוא בן אדם. האדם עצמו הוא האב הקדמוני של כל הטבע והאישה של החיות.

Charles Darwin

New member
עם כל הכבוד למדונה ולבריטני...

המיתולוגיה האירית וגם היוונית יותר מעניינות. ולהזכירך זה בכ"ז פורום אבולוציה

ניוטון מדבר על חכמת הקבלה בכתבים

שלו שנמצאים בישראל. בתכנית של דב אלבוים ביום שישי "חוצה ישראל" הוא מראיין דוקטורית שקיבלה מענק לחקור במשך 3 השנים הקרובות את כתביי ניוטון על קבלה ותורה(הוא טוען שהחוק הראשון שלו הוא לא פיסיקה אלא קבלה למשל..). http://www.israel.ietv.gov.il/ זו כתובת אתר התכנית של "חוצה ישראל". איזה יהודי יקר הניוטון הזה..הא?

qet1

New member
אז הנחש הוא כוח עליון? (מלך החיות)?

כי אם הנחש היה כוח עליון(מלך החיות) ואז הו התפרק לכל הזוחלים ואז שוב הוא שוב נוצר, אז הנחש שאנחנו מכירים היום הוא כוח עליון. אל החיות. באיזה עוד אלים אתה מאמין? דרך אגב. רמש = חרקים, ולא זוחלים (ונחש הוא לא חרק).

מצטער לאכזב אותך אבל רמש=זוחל

ולא חרק... חרק הוא...שרץ. "ויברא אלהים את התנינים הגדולים ואת כל נפש החיה הרומשת אשר שרצו המים למיניהם..." פירוש רש"י:הרומשת=זוחלת. אבל מה לך ולאמת אחי? הרי אתה מעוניין בהתנצחות לא באמת. אז אתה יודע מה? ניצחת! אבל אל תשכח...רמש=זוחל ושרץ =חרק. אולי אתה מתבלבל כי כי.... טוב לא נעים לי לספר בדיחה כזו כי אתה בכל זאת אח שלי ואתה רגיש ועלול לחשוב שזה אישי נגדך,הבדיחה. אגב הנחש כבר לא מלך החיות...לא ידעת? זה אריה אח שלי,הנחש נענש,זוחל על גחונו. רמש... רמש...

גם אבן שושן אמר..גם אליעזר בן יהודה

אמר שרמש זה זוחל(שני האישים הללו היו מעריצים של רש"י). אבל שוב אחי...הרי אתה לא מעוניין באמת האמיתית אלא בלקשקש שטויות ולנסות לטפח דעה שתואמת לך את החיים. דעה שבה אין בורא לעולם כי זה יהרוס לך את מה שתכננת בחיים. אל תתבאס מזה שכל המדענים הגדולים מאמינים בבורא עולם...אל תתבאס מזה שהידע שלך מתמוטט והבורא נכנס לתוכו...אל תתבאס... אתה כברא תמצא איך לסלף דברים כדי שיתאימו לך... לדעות השקריות בהן אתה מעדיף לחיות,אתה לא היחיד זה בסדר.כבר מזמן נאמר שצרת רבים היא נחמת טפשים. ואסיים בשיר שהולך ככה:"אליעזר בן יהודה יהודי מבדח..מילים מילים,מילים מילים, הוא בדה ממוחו הקודח..לה לה לה לה לה לה..."

demoloc

New member
אז אם כל ידע היקום מצוי בקבלה

אז איך זה שחכמינו לא בנו חלליות , ולעומת זאת גויים בורים כן טסים לחלל עכשיו? איך זה שב1500 שנה שחוכמת הקבלה היתה קיימת לא הביאו אבנים מן הירח , או שיכפלו גזעים שלמים? איך זה שהם לא ידעו לבנות מזגנים , מערכות מים , ביוב ושאר דברים שהגויים השיגו לפניהם? וכל זה בכמה ? 100 שנה? , והפלא ופלא , שכוח הדת היה בשיאו , זה היה ה"תקופה השחורה" , ורק כאשר המדע קיבל חופש פעולה, התחלנו לחיות כמו שצריך , אז תגיד לי , למה אין רבי במאדים? למה אין תחנת החלל רש"י? למה אין חברות-על בשם bar cochva Co. אה? תגיד לי למה?

יהודים תמיד היו גאונים בכל יותר מכל

גוי...יש רשימה של ה"טיימס"לגבי האישים הכי משפיעים והרוב שם יהודים. אבל מזה משנה? אתה רוצה לחשוב מה שאתה רוצה למרו תהאמת שאומרת שיהודים הם הממציאי םהכי גדולים תמיד,הכי עשירים, הכי חכמים. אינשטיין...ניטשה...פרוייד... מנדל(אתה בטח לא יודע מיהו נכון?)...קספארוב(אלוף שחמט)..נילס בור(זוכה נובל וגילויים על האטומים)...אופנהיימר(בונה פצצת המימן)..מארק שאגאל(צייר)...באז אולדרין(האדם השני על הירח)קארל מרקס(אבי הקומוניזם חחחחחחחחחח)... אחי...אין מספיק מקום בדף כדי להתחיל בכלל,אבל ברור שרמת הידע שלך בחיים שואפת לאפס...אתה לא יודע היסטוריה בכלל. לחלוטין. וחבל..כי טוב לדעת יותר ממה שיודעים...חבל שאתה מתבייש ביהדותך(זה קרה גם בגרמניה לאחר נאומי היטלר בשנות השלושים על עם ישראל ואלוהים שהוא כל כך שנא). עצתי לך היא לא להתחיל ללמוד היסטוריה ,אלא לגשת ישר לחכמה ,למדע היחיד ביקום כולו. חכמת הקבלה, WWW.KAB.TV. כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים.

demoloc

New member
נו מה אתה מפגר????

אף אחד צהגאונים שציינת לא היה יהודי מאמין , יש הרבה עם תפקיד גבוהה, כי אנחנו לומדים יותר , זה ההיסטוריה שלנו , זה הגזע שלנו , וכן , אנחנו כן מחולקים לגזעים , אתה לא יכול להגיד שכל בני האדם זהים, ולכל גזע יש תחום חזק, אבל אולי יש הרבה יהודים מצליחים , אבל קודם כל הם לא דתיים , וחוץ מזה , הם לא היו משיגים כלום לבד! שום דבר! ושוב , אני רואה שהיה להם תרומה להכל , אבל מצד שני בלי הגויים , כלומר רק עם חוכמת הקבלה, הם לא יודעים כלום , אתה מפיץ שקרים. וכמובן אתה מזלזל באנשים? מנדל? אני לא יודע מי זה מנדל , בטח שאני לא יודע מי זה מנדל כי אלפי "מנדל" , אבל אחרי שעברנו את הטימטום שאתה שמעת את השם , ולכן לא יודע יותר מזה , ואומר רק "מנדל" , אז כניראה שהמנדל שהתייחסת אליו היה המטמתיקאי הפולני , אבל יכול להיות שלא , כי יש המוני אנשים בשם "מנדל". אתה מכיר אותו? לא , שמעתי במעומעם את שמו? גם...בקושי... הקבלה מעולם לא קידמה את האנושות , תן דוגמא לעסק משגשג שפרח תודות לחוכמת הקבלה? רש"י ? לא עשה כלום , נודע רק בשל כתיבה בתחום שמאמינים בו אנשים שלא תרמו למדע, יופי , יש הרבה כמוהו. הרמב"ם? שביט? עוד לא יוצלחים שמנתחים דברים שהם המציאו? כל הידע שלך , כ-ו-ל-ו , צתבסס על דברים ששמעת את שמם , כל פעם שאתה מרחיב אתה מדבר שטויות , ואנשים שלא מבינים בתחום עוד עלולים לחשוב שאתה צודק, במילים אחרות שרלטנות , לא הוכחת דבר מעולם , רק זרקת מילים ריקות. אתה טיפש , לא יותר מזה. אתה יכול להגיד שאתה אוהב את כולם כמה שאתה רוצה , אישית לא אכפת , בנאדם כמוך זה מסוג האנשים שמאמינים אמונה עיוורת , לא שומעים כלום.לא יודעים כלום . וצועקים לכולם "לפתוח עיניים" , אלוהים? , בוא נגדיר את זה רגע.. כל יכול , שום דבר לא מתקיים בלעדיו , יודע הכל , ברא את הכל , אחראי להכל , כל דבר הוא חלק ממנו, הגדרה די מדוייקת לא? במילים אחרות שעיר לעזאזל אם קורה משהו רע , אם קורה משהו טוב זה תודות לו , במילים אחרות , דבר שאנשים חסרי אמצעים המציאו כדי שהם לא יצטרכו לקחת אחריות על כלום , לתקופות עברו זה היה הכרחי , היום זה לא , זה סתם עוד פיסה מהעולם הישן שצריכה להעלם. מעכשיו אני לא יענה לשום טענה אלא אם אתה מביא הוכחה שנתמכת על ידי מדענים , אתר שמוכיח שהיא נתמכת על ידי מדענים , לא מעניין אותי אם איזה רבי מאשר את זה.

רגע אחי..יש לי פיפי... חחחחחחח

חחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח[ אל תחשוב שאני עושה חחחחחחחח כי אני צוחק עליך...יש לי ליחה פשוט שלא יוצאת..חחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח "אני מסרב להאמין שאלהים משחק בעולם כבקוביית משחק"(אמר אינשטיין לאחר שנחשף למכניקת הקוונטים). הבטחת לא לענות לי נכון...תעשה זאת בלי תנאים אלא בכל מקרה כי א תה מתחיל לשעמם אותי וזה עושה לי ליחה(או שזה מסיגריות וואלה לוקח את דבריי חזרה). חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הגדרה לאלהים ממילון אבן שושן:"סך כל ההווייה" חחחחחחח מנדליזם,מושג על שם מנדל - הוגה תורת הגנטיקה. אנו מחולקים לגזעים חחחחחחחחחח, מזכיר את היטלר קצת לא? אבל כמו שאתה נשמע,נוצר כנראה גזע חדש כשנולדת...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הוכחה לאבולוציה נסוגה...מה שנקרא רוורסיה לא? או אתה לא מכיר את המושג? די אחי...אל תעשה את זה לעצמך,אני סתם מבאס אותך וזה מבאס אותי וזה לא ייגמר. חקקקקקקק טפו. זהו יצא לי,חייב ללכת להריק את'זה. אוהב , פילו.

ruth8can

New member
מנדל הגנטי? הוא היה נזיר צ'כי.

ואת הניסויים שלו, שיסדו את מדע הגנטיקה, הוא עשה עם צמחי אפונה בחצר המנזר שלו. זה, דרך אגב, כתוב בכל ספר על גנטיקה. שנית, זה פורום יפה של אנשים חושבים. אל תעליב. יהודי, לא יהודי, מאמין, לא מאמין, בנאדם שמתנהג יפה זה בנאדם שמתנהג יפה. אתה עושה לעצמך בושות כשאתה כותב ככה, וחבל, ואתה מוכיח שאפשר ללמוד תורה וקבלה ולא להחכים בגרוש. "דרך ארץ קדמה לתורה" (מן המשנה)

demoloc

New member
אהבתי

"שאפשר ללמוד תורה וקבלה ולא להחכים בגרוש" באמת אימרה יפה, ואני לךא אומר את זה כדי לעשות דווקא (טוב...גם) לאחרון הבולשיטסופים

ruth8can

New member
אוי וי, איזו סכנה

פילו, אל תהיה תמים, אתה צריך להיזהר! תאר לעצמך מה מצאתי אצל ילדה שלמדה בבית יעקב. היא שכנה שלי, ובאה שאני אעזור לה בשיעורים. במחברת טבע שלה, היתה רשומה ההיררכיה בטבע. תנשום עמוק ותנסה לא להזכר בשואה: דומם - צומח - חי - מדבר - יהודי. מדבר - הכוונה לבנאדם. ספרתי את זה לידיד שלי, גרמני. הוא היה בשוק. רגע, את מתכוונת לתורת הגזע הנאצית! הוא אמר לי. הוא חשב שאני צוחקת עליו. לא, עניתי לו, אני מתכוונת לתורת הגזע היהודית. אתה מאמין ב"קרמה"? (או במשחק המילים שיוצרים ממנה, שאולי ידבר אליך יותר "ה' רקם"). בכך שמה שאנשים סבורים, איך שהם חיים, איך שהם מנווטים את חייהם, חוזר אליהם בצורה מסוימת? כואב לי, יותר מכל דבר, לראות גזענות אצל יהודים. מה, כלום לא למדנו? וזה בדיוק זה - להגיד שאנחנו אחרים, שונים, יותר חכמים, יותר טובים. אחי וידידי, אנחנו בול אותו דבר. יתרה על כך. היהודים שאתה רואה היום, כן, גם אלו הבלונדינים עם העיניים הכחולות, דומים גנטית לשאר האנשים שאינם יהודים. יתרה על כך, חלקם, מן הסתם, אינם יהודים טהורים משום שחטיפות ומעשי אונס, כמו גם נישואי תערובת, אכן התרחשו. די לבורות. אתה רוצה להאמין, תאמין. רוצה לכתוב דברי תורה בפורום אבולוציה, אין לי בעיה. אבל בלי גזענות, אחי. כאדם וכבת לעם שעבר שואה, זה דבר שאני לא מקבלת.

היכן ראית גזענות בדבריי אחותי?

אני בכלל לא גזעני. אני מנסה להגיד פה לאנשים שכל עוד לא נדע כולנו מאיפה בא הכל ולמה,תהיה חלוקה לגזעים,לדעות,למחלוקות ומשם כבר ראית מה קרה...מלחמה בחוץ ובפנים וכולי...שחיתות,פוליטיקה. מצטער שהסגנון שלי מזכיר קצת נביא זעם או התנשאות,אבל החכמים מבין האנשים יודעים לקרוא בין השורות. הדרך לשלום בינינו בסופו של דבר היא לא אם אני ידבר כך או אחרת(ואני מנומס לדעתי ,קצת משעשע אבל מנומס...) אלא עד כמה אדם מתנגד. ההתנגדות היא לא אלי או לדברי אלא לעצמו. כשאני כותב משהו,גם האדם בטיפש ביותר שם לב שיש בדבריי אמת ואור אבל זה נבלע בים של חושך ושקר. לא אצל כולם אבל אצל חלק כן. ודברי אינם אור ואמת כי אני מקסים או משהו,אלא בגלל שאל והדברים. אין יותר זמן אחותי לדיבורים יפים כי זה לא שהם לא מבינים אלא הם מתנגדים. חייכי אל הרע,אם הוא ימס הוא היה מסכן ואם הוא נשאר על מקומו הוא רשע מרושע.פשוט חייכי אליו. אין יותר זמן לדבר אליו לפי דרכו הפתלתלה,כי זה מה שהוא רוצה שיקרה.עיכוב הזמן... שהרצון הרע יוכל לפלוש לטוב. אני לא אהיה הרבה זמן בפורום כנראה ,ומי שהצלחתי לעניין אותו, זה מספיק לי. אוטוטו הכל נגמר.... מישהו יצעק לעברנו "מי לה' אלי" ואמרתי לך...חלק ילכו וחלק ישארו עומדים על מקומם. לא בגלל שהם לא מבינים,אלא כי גם לרוע יש חלק בעולם. לא לתמיד אבל בינתים יש לו חלק בעולם. בקרוב לא,אמן ואמן SIS. פילו.

למעלה