מה בא קודם?

צהובה

New member
מה בא קודם?

האם אני מקבל את הכומתה בסיום הטירונות, או בסיום הקורס?

Springy

New member
כמו כל דבר - תלוי

בטירונות לא מקבלים שום כומתה. במשך הטירונות ועד שתקבל את כומתת החיל אליו אתה משתייך, תלך עם הכומתה שקיבלת ביום הגיוס, "כומתת הבקו"ם", שהיא כומתה בצבע זית (חאקי?בז´?אפור), ואיתה הולכים גם בלי תג בדר"כ. (בכל מיני מסלולים קרביים מקבלים את התג אחרי מסע מסוים, אם אינני טועה, ויש קורסים והכשרות למיניהם שבהן מקבלים תג ללכת איתו יחד עם הכומתת בקו"ם). אם אתה עושה מסלול קרבי, יש מסע כומתה באיזשהו שלב של ההכשרה ואחריו מקבלים את הכומתה. אם אתה מתגייס לתפקיד שאין לו קורס (פקידות, מש"ק ממטרות וכו´) תקבל את הכומתה כשתגיע לבסיס השירות שלך. אם אתה עושה קורס, זה משתנה מבה"ד לבה"ד. אצלנו (מודיעין) מקבלים כומתה אחרי ההשבעה לחיל. ההשבעה נערכת פעם בכמה זמן, כאשר כל הקורסיסטים שעדיין לא נשבעו נשבעים בה, בלי קשר לפרק הזמן שהם נמצאים בקורס. אז יש חניכים שמקבלים כומתה ממש על ההתחלה, ויש כאלה שמחכים כמה חודשים טובים. מקווה שעזרתי!

נריה_ה

New member
מה זה השבעה לחיל?

ומקבלים גם את הסיכה והתג באותה הזדמנות? שמעתי גם שמתישהו מקבלים תנ"ך מהצבא מתי זה? יש קשר גם להשבעה בסיום טירונות?

Springy

New member
תשובה

את התנ"ך מקבלים בטירונות, בהשבעה בה נשבעים אמונים לצה"ל. לחמ"ן יש גם השבעה חילית, בה החיילים נשבעים לשמור אמונים לחיל ולשמור סוד, ורק לאחר מכן מותר להם ללכת עם הכומתה הירוקה. את התג מקבלים יחד עם הכומתה מכיוון שאסור ללכת עם כומתה חילית ללא תג. אני כבר לא מדריכה, אבל בזמן האחרון ראיתי חניכים חדשים הולכים עם כומתת בקו"ם ותג מודיעין, אז אולי שינו את התקנות ועכשיו מיד הם מקבלים איזשהו שיוך לחיל אפילו במעמד קורסיסט שטרם נשבע. אני לא בטוחה לאיזו סיכה הכוונה - את הסיכה של החיל, זו שעונדים על הכומתה, מקבלים עם הכומתה. את סיכת המקצוע מקבלים בתום ההכשרה.

למעלה