מה בדבר נשים בהריון?

• פותח הנושא drst
  • פורסם בתאריך

drst

New member
מה בדבר נשים בהריון?../images/Emo108.gif

מרב דיעות- אני כבר לא יודעת מה להחליט! מהם המגבלות בחדר כושר לנשים בהריון? מדוע יש כאבים כאלו בלתי נסבלים בגב תחתון והאם יש דרך לשפר את זה? האם ידוע לך על איסור לגבי סאונה או ג´אקוזי (גם זה בחדר כושר)... וכמובן- המון הצלחה עם הפורום הזה, הוא חדש נכון?

אימון נשים בהריון

חשוב לזכור שפעילות גופנית אינה מזיקה לעובר. נתחיל בסיבות לפעילות גופנית בהריון: 1. עודף משקל 2. תדמית אישית 3. התמודדות עם הריון קלה יותר 4. לידה – אין לידה מוקדמת, עובר קטן יותר בחצי קילוגרם (רקמת השומן של העובר קטנה יותר) 5. זמן הלידה מתקצר 6. ע"פ מחקרים יש הפחתה של 25% בצורך בניתוחים קיסרים 7. השימוש בזריקות אפידורל ירדו ב-35% 8. כ-15% פחות מצוקה עוברית 9. העובר שנולד ע"פ מחקרים היה פעיל יותר בהעדר סיבוכים ריפואים אישה בהריון יכולה להמשיך את אותה פעילות שביצעה לפני ההריון רק עם מספר סייגים: 1. דופק - קיימת סכנה שהאישה תגיע לדופק גבוה עקב חוסר פעילות גופנית ומצב נתון שבו בהריון דופק האם עולה ב 15-10 פעימות ושהעובר יהיה במצוקה. 2. היפרטרמיה (עודף חום) - בפעילות גופנית יש לאישה יכולת לפזר את החום הפנימי ע"י הזעה או עליה בזרימת הדם, לעובר אין יכולת כזו וישנה סכנה שמערכת העצבים תפגע. 3. היפוקסיה (חוסר חמצן) - בפעילות עצימה הגוף מזרים את הדם קודם למערכות החשובות לפעילות כגון השרירים וא"כ למערכות המשניות כגון העובר. 4. שכיבה על הגב - אסורה שכיבה על הגב מסוף חודש רביעי, רחם האישה נוטה לאחור ולוחץ על וריד נבוב תחתון המשבש את זרימת הדם. פעילות בהריון: 1. שחיה מומלץ 2. הליכה – מומלצת 3. ריצה – רק עם האם רצה לפני ההריון (עצימות של 75%) 4. רכיבה על אופנים – מומלץ נייחות 5. משחקי כדור, גלגליות וכו´ – לא מומלץ 6. מחול אירובי – מומלץ בצורה סולידית 7. חדר כושר – מומלץ תוכנית אימון לנשים בהריון בחדר הכושר: 1. חימום כ-15 דקות כללי וספציפי (מפרקים וכו´) 2. אימון שרירים מהשריר החזק לשריר החלש – אימון כמעט זהה לאימון מתחיל. המלצה: רגלים חזה גב כתפיים יד קדמית יד אחורית בטן 3. מינון בין 3-2 סטים הכוללים 12-8 חזרות בעצימות של 75% מיכולת מיירבית. שיהיה במזל

nd

New member
פעילות לנשים הרות

קראתי את תשובתך זו ונדמה לי שמן הראוי לשתף עוד נשים הרות במידע זה, שכן הרבה נשים- ובעיקר האמהות שלהן- חושבות שבזמן ההריון יש לחדול מכל "מאמץ גופני" העלול, לדעתן, להזיק לעובר. לפיכך, הרשיתי לעצמי לידע את נשות הפורום "הריון ולידה", בתודה על תשובותיך, מראש

רמי שלום

ברשותך, הוספתי את מה שכתבת למאמרי פורום הריון ולידה. כמובן שרשמתי את שמך ככותב ה"מאמר" טל פורום הריון ולידה

אלי ו.

New member
מאמר מעולה!!

בפעם הראשונה אני קורא מאמר בעברית שמתבסס על המלצות הקולג´ האמריקאי לרפואת ספורט. (בייחוד האזהרה מפני שכיבה ממושכת על הגב ופעילות עצימה) לרוב התגובה של "אנשי המקצוע" היא "עשי הכל, הריון זה לא מחלה" (היו לי הרבה ויכוחים בנושא)

למעלה