מה בין אדריכל למעצב פנים?

מה בין אדריכל למעצב פנים?

אנחנו בהליכים ראשונים להרחבת דירה בבנין, בתקווה להרחיב גם באותו מפלס וגם לגובה. הבנין די ישן, ולכן צריך לעבור את כל תהליך הוצאת ת.ב.ע. ואח"כ אישורי בניה. חשבתי שהאדריכל עושה את התוכנית החיצונית, ומעצב פנים את התוכנית לדירה בפנים. טעיתי? האדריכל יתכנן לכל דירה בבנין תוכנית אחרת? איך זה עובד בכלל? ואמנם אני לא בונה בית, אבל דירה זה גם משהו...

איריסג

New member
זה נורא תלוי באדריכל

בעיקרון, אדריכל הוא היחיד המוסמך לחתום על התוכניות ולהגיש אותם לעיריה וכו'. אם אני לא טועה, יש גם סוגי הסמכה שונים לאדריכלים - יש כאלה שיכולים לחתום רק על בתים עד 4 קומות ויש כאלה שיכולים לחתום על כל בניין אבל אולי אני טועה. מעצב פנים עוסק יורת בכיוון של האסתטיקה - החיצונית (מפתחים, חלונות, חיפויים וכו') והפנימית - חלוקת החלל, תכנון נישות, הצבת ריהוט וכו'. יש הרבה אדריכלים שהם גם מעצבי פנים - ואז זה הכל בא בחבילה אחת. יש אדריכלים שלא מגדירים את עצמם מעצבי פנים - אסל יתנו לך תוכנית שהיא ב 90 אחוז גמורה - כולל תיכנון נישות , הצבת הריהוט וכו' - רק לא ילכו איתך לבחור את הצבע של הארונות אמבטיה, או את הריצוף או את הידיות למטבח. לכן יש הרבה אנשים שסומכים על טעמם, ולכן מסתפקים רק באדריכל - והולכים לבחור כלים סניטרים ומטבח בעצמם. אני למשל נקטתי בגישה הפוכה - בחרתי אדריכלית שידעתי שהיא מאד פונקציונלית ותעשה כל מה שאני רוצ ה- אבל היא לא יצירתית - וצירפתי אליה כבר מהשלב הראשון גם מעצבת פנים (צריך אדריכל שמסוגל לעמוד בסידור כזה מבחינת האגו שלו...) - וזה מוכיח את עצמו יופי - האדריכלית עשתה תוכנית נהדרת, ומעצבת הפנים נותנת את ההערות שלה שהם בבחינת "פיין טיונינג" - ואז הכל מושלם.

בכל מקרה ניקח גם וגם.

האדריכל ייבחר בימים הקרובים לפי זה שאמור להצליח להעביר ת.ב.ע. הכי גדולה במטרז', שזה הנתון הכי משמעותי אצלינו... הדירה כיום 40 מ"ר, ויש אופציה בשטח לעוד 40-50 מ"ר, וכל מ"ר חשוב. לא חשבתי שהאדריכל בכלל נכנס ל"תוך הדירות". אם כך, הוא גם יכול לתכנן עמודים לפי צורך שלנו או שזו בקשה מוגזמת? נגיד, סלון גדול בלי עמודים וכד'.

איריסג

New member
תכנון העמודים זה עניין של קונסטרוקט

קונסטרוקטור. זה מישהוא שלרוב האדריכל מביא (ולכם זה עולה עוד כסף). את יכולה לבקש מהאדריכל סלון בלי עמודים - אבל הפוסק האחרון בעניין הזה אני משערת יהיה הקונסטרוקטור - כי הוא אחראי שהבית יהיה קודם כל בטוח ולא ייפול לכם על הראש - ואח"כ אסתטי. אני משערת שאדריכל מנוסה יוכל להגיד לכם על פניו אם זה אפשרי או לא.

תודה

אני מניחה שאשהה כאן הרבה בשנים הקרובות
תהליך הרישוי יקח שנתיים במקרה הטוב, ורק לאחריו הבניה. אנו הורסים את כל הקיים ובונים חדש.

איריסג

New member
מה שנקרא "פינוי בינוי"?

כי אם כן - אני לא רוצה לייאש אותך, אבל זהעשוי לקחת עוד הרבה יותר... יש כבר אישור של הועדה המחוזית לעניין הזה? ההורים שלי גרים בישוב שהפינוי בינוי בו הוא פרוייקט שנמשך כבר כמעט עשור. אם אתם אחרי כל האישורים - וזה רק להתחיל להזיז את הבניה - אשריכם. וכשתרצי המלצה על מעצבת פנים טובה ולא יקרה - את מוזמנת לפנות אלי במסר.

ממש לא פינוי בינוי.

בנין של 9 דיירים, שרובם מעונינים בהרחבה, רוב הדירות גדולות יותר משלנו ויש די שטח לכולם להרחיב, אחרי בחינה של גבולות המגרש ומה שנותנים בלי להתאמץ. כמובן שאנחנו מעוניינים בכמה שיותר, וכאן נכנסים לתמונה המוניטין של האדריכל והתעוזה שלו. אני מניחה שאהיה מאושרת כשאגיע לשלב עיצוב הפנים... מה שבטוח שאני לא מוותרת על עיצוב פנים, נעבוד עם מפקח בניה ולא עם קבלן מפתח כי אנחנו טיפוסים שיורדים לפרטי פרטים ולומדים כל דבר, ושהתקציב מוגבל מאד ונלך על פרקטיקה יותר מאשר על יופי ועיצוב, אבל כיף לשטוף כאן את העיניים...

הרגע הבנתי למה התכוונת...../images/Emo9.gif

נהרוס את הקיים בדירה, לא את הבניין כולו.

איריסג

New member
כשאת אומרת ניקח מפקח בניה

זה על דעת כל הדיירים שרוצים לשפץ? כי לדעתי אין אפשרות להחליט כל דירה בנפרד מי עושה לה את השיפוץ. ואגב - בשיפוץ של בניין קיים, שיש עוד דיירים של השיפוץ, צריך לקחת בחשבון שהחירות של מעצבת הפנים יותר מוגבלת מאשר מה שהיה אצלי - למשל, האדריכלית עשתה תוכנית חלונות, ואח"כ ישבנו עם מעצבת הפנים ועשינו שינוי. זה משהו שלא ניתן יהיה לעשות אצלכם אני מניחה - כי תצטרכו אחידות באיך שהבניין יראה מבחוץ, לא?

למה זה תלוי באחרים???

אני תלויה בשכנים רק בקבלן השלד, לא מעבר לזה. חיפוי החוץ הוא אבן ולא משנה מי יעשה זאת. עיצוב הפנים אכן יתמקד בחלוקה הפנימית, והוא מוגבל. זה המחיר למגורים בעיר, במרכז העיר, ובאיזור יקר. אני משתעשעת במחשבה שאחרי הבניה נמכור את הדירה ונבנה לנו בית באחד הפרברים באותו מחיר וישאר עודף, אבל אין מצב. דווקא במקרה של הבנין שלי אנחנו עושים את כל העבודה, והשכנים סומכים עלינו, מה שנותן לנו חירות מסוימת.

איריסג

New member
השאלה היא לגבי אחידות

הן של גדלים של החלונות (הרי העיריה לא תאשר תוכניות שבהן לכל דירה יש חלון בגודל אחר ובמיקום אחר) וגם לגבי החומרים שמהם יהיו החלונות - האם זה יהיה תריסי גלילה או תריסים לצדדים, האם זה יהיה פרופולים בלגים או רגילים - אלו דברים שנראים החוצה ואני משערת שתרצו שאם כבר עושים שיפוץ לכל הבניין - שהבניין יראה אחיד, לא?

אחידות-

התוכנית החיצונית מתוכננת בצורה אחידה ע"י האדריכל. התריסים אצל כולם הם תריסי גלילה, מעניין באמת אם זה חוק או פשוט נושא של איטום? פרופילים זה כבר דבר פנימי. כל אחד בוחר מה שהוא אוהב ורוצה, וסורגים משתדלים לתאם דוגמאות, כך לפחות ראיתי בבנינים סמוכים. באופן כללי ודאי שבבית פרטי הכל יותר יפה אחיד ואסטטי, אבל אנחנו פועלים במגבלות הקימות. לדעתי עצם החיפוי האחיד באבן נותן איזושהיא אחידות במראה הכללי של הרחוב.

למעלה